Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Πακτωλός χρημάτων για τουριστική προβολή μεγαλοεπιχειρηματιών

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την τουριστική προβολή της περιοχής σκορπάει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ την ίδια στιγμή επικαλείται έλλειψη χρημάτων για τους ανέργους, τους ανασφάλιστους, τις λαϊκές οικογένειες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καταρτίσει σχέδιο τουριστικής προβολής υψηλού οικονομικού κόστους (περίπου 800.000 ευρώ) με την ανάπτυξη πλούσιων δραστηριοτήτων, με διαφημιστικές καμπάνιες και ταξίδια στο εξωτερικό, ημερίδες, φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους «καλλικρατικούς» δήμους. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψήφισαν το σχέδιο, καταγγέλλοντας την ταξική πολιτική που ασκεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας ως τμήμα της κρατικής μηχανής. Σημείωσαν ότι το σκόρπισμα τόσων χρημάτων αποδεικνύει ότι λεφτά υπάρχουν και βρίσκονται για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά όχι για το λαό, υπογραμμίζοντας πως για το γεγονός ότι η λαϊκή οικογένεια αδυνατεί να κάνει διακοπές έστω και για λίγες μέρες, δεν ιδρώνει το αυτί του περιφερειάρχη, ούτε των υπόλοιπων παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο που στηρίζουν τη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Και τόνισαν: Εχει σημασία να φανεί προς όφελος τίνος και σε ποιο προσανατολισμό τίθεται αυτός ο σχεδιασμός. Είναι καθαρό πως υποτάσσεται στα συμφέροντα των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού. Μοιράζουν λεφτά για να εξασφαλίσουν έτοιμη πελατεία και κέρδη στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, απαλλάσσοντάς τους από έξοδα προβολής και διαφήμισης.
Αντίθετα, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις θα εξακολουθούν να φυτοζωούν ή να κλείνουν κάτω από την πίεση του ανταγωνισμού, της φορολογίας και των χαρατσιών. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο θα εξακολουθούν να εργάζονται εποχιακά, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, ανασφάλιστοι ή κάνοντας το πρόγραμμα μαθητείας χωρίς αμοιβή. Εντέλει από το σχεδιασμό αυτό της Περιφέρειας κανενός είδους όφελος δεν θα προκύψει για τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου