Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Παίρνουν πάνω τους την οργάνωση του αγώνα

Αποφασίζουν κατά τόπους κινητοποιήσεις, με βάση το σχεδιασμό που καθορίστηκε από τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων
Από παλιότερη κινητοποίηση στην Καρδίτσα
Με περιοδείες, ενημερωτικές συσκέψεις και συγκεντρώσεις στα χωριά, συνεδριάσεις Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, εντείνονται οι προετοιμασίες για τις κατά τόπους αγροτικές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των αποφάσεων που πάρθηκαν στη μαζική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στις 30 Οκτώβρη, στη Νίκαια της Λάρισας.
Οι κινητοποιήσεις θα γίνουν σε τοπικά καταστήματα της Εφορίας, του ΟΓΑ, του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ, της ΔΕΗ κλπ. Στη Θεσσαλία, που, για μια ακόμα φορά, αναμένεται ν' αποτελέσει την «καρδιά» των αγροτικών αγώνων, τις πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης παίρνουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών και ήδη κλιμάκια περιοδεύουν στα χωριά του κάμπου και στις ορεινές περιοχές.
Χτες, συνεδρίασε η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και αποφάσισε να συγκαλέσει σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων την ερχόμενη Τετάρτη, στην προοπτική της οργάνωσης παν-καρδιτσιώτικου - παναγροτικού συλλαλητηρίου, με τρακτέρ, στο κέντρο της πόλης.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Για τις 16 Νοέμβρη έχει οριστεί σύσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου, ενώ ανάλογες συσκέψεις προγραμματίζουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι στις επαρχίες Τυρνάβου, Φαρσάλων, Ελασσόνας, Αγιάς.
Στα Τρίκαλα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη»δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, ώστε να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ενώ στη Μαγνησία τις πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης παίρνουν Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα.
Παράλληλα, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα προετοιμάζει και συλλαλητήρια με τρακτέρ, σε επαρχιακό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο, με το συνολικό πλαίσιο των αιτημάτων που θα εμπλουτίζονται με τα τοπικά. Ταυτόχρονα, οι μικρομεσαίοι αγρότες θα συμμετέχουν στις εργατικές και άλλες λαϊκές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος, όπως η πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη κ.ά.

Τέλος, με βάση τον προγραμματισμό, στα μέσα Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για την κλιμάκωση και τον πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων στο επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου