Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Καλεί σε πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα
Για να οργανωθεί η πάλη ενάντια στην εφαρμογή των νέων βάρβαρων μέτρων

Πλατιά σύσκεψη, με θέμα την καλύτερη οργάνωση της πάλης για να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης οργανώνει το Συνδικάτο των ΟΤΑ και οι Επιτροπές του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη στις 4 μ.μ., στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β πίσω από τη Μητρόπολη).

Χτες, το συνδικάτο έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών ενάντια στην εφαρμογή του νέου πολυνομοσχεδίου το οποίο κατακρεουργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αντιπροσωπεία του συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, όπου και έθεσε τα ζητήματα των απολύσεων, των πειθαρχικών διώξεων και συνολικά των ζητημάτων που άπτονται του βάρβαρου πολυνομοσχεδίου, τα οποία - όπως σημειώνει το Συνδικάτο - «θεμελιώνουν συνθήκες τρόμου, καταναγκασμού και πογκρόμ απολύσεων».

Η ηγεσία του υπουργείου, στην ουσία, δεν απάντησε τίποτα συγκεκριμένο στους εργαζόμενους και τους παρέπεμψε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Θα γίνει νέα συνάντηση του υπουργείου με το Συνδικάτο των ΟΤΑ, την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Νοέμβρη. Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου κάλεσαν τους εργαζόμενους να «οργανώσουμε την πάλη "από τα κάτω", με στόχο να δυσκολέψουμε την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου».

Θυμίζουμε ότι χτες και προχτές οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση έκαναν 48ωρη απεργία ενάντια στην εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου, ενώ σήμερα και αύριο προχωρούν σε αποχή.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε κατάληψη του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και άλλων Δήμων του Πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Π. Αβραμόπουλο και απαίτησαν να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, προκειμένου να αποφασίσει ότι δε θα σταλεί καμία λίστα με ονόματα εργαζομένων προς απόλυση. Σήμερα Σάββατο στις 12 μ. προγραμματίζουν παρέμβαση στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου