Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μεγαλώνουν τα μπλόκα και η αλληλεγγύη

Κουράγιο και δύναμη από την πολύμορφη λαϊκή συμπαράσταση


Κάλεσμα στους συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα να βγουν με τα τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα στους δρόμους και να στήσουν μπλόκα, απευθύνουν οι Θεσσαλοί αγρότες που, για τρίτη μέρα, παρέμειναν ακλόνητοι, μαζί με τα εκατοντάδες τρακτέρ τους, στο μπλόκο της Νίκαιας.

Στη μαζική συνέλευση, που οργανώθηκε χτες, οι αγρότες από την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα που παίρνουν μέρος σ' αυτήν τη μεγάλη πανθεσσαλική κινητοποίηση, έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν την πάλη τους, φέροντας στο μπλόκο κι άλλα τρακτέρ που, ήδη, συγκεντρώνονται σε χωριά του κάμπου.

Κουράγιο και δύναμη παίρνουν οι αγρότες και από την αγωνιστική λαϊκή συμπαράσταση, που εκδηλώνεται στην πάλη τους, με πλήθος ανακοινώσεις από δεκάδες μαζικούς φορείς της περιοχής, με την παρουσία στο μπλόκο πολλών εργαζομένων, νέων, γυναικών, με την ενεργό αλληλεγγύη καταστηματαρχών που προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη.

Συσκέψεις για την οργάνωση του αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ, σε Κατερίνη, Σέρρες και Κιλκίς. Στην Πέλλα, η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων.

Στις συσκέψεις ανταποκρίθηκαν μαζικά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με το πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΥ. Οι αγρότες κατήγγειλαν ότι είναι ακόμη απλήρωτοι για την περσινή ροδακινοπαραγωγή από τους εμποροβιομήχανους και για το γάλα από τις γαλακτοβιομηχανίες. Οπως είπαν, δε φτάνει, αυτό, έρχονται τα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης να τους αποτελειώσουν.

Οι αγρότες του Εβρου προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 5 Φλεβάρη στην Ορεστιάδα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου "Η ΕΝΟΤΗΤΑ". Στο μεταξύ, στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό, εξακολουθούν να παραμένουν με παραταγμένα τα τρακτέρ τους, οι αγρότες της Ημαθίας.

Στις Σέρρες, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ σε πλατείες και σε κομβικά σημεία της περιοχής. Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες με τα τρακτέρ βρίσκονται στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή του Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας - Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων.

Στον κόμβο στο Ανυφί, στο δρόμο των Αρχαιοτήτων (επαρχιακός δρόμος Ναυπλίου - Μυκήνες) έχουν παρατάξει τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και μηχανήματα, πλήθος αγροτοκτηνοτρόφοι από την Αργολίδα και την Αρκαδία, μετά το αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ. Το απόγευμα, στο πλευρό τους βρέθηκαν αντιπροσωπείες από το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ στην Αργολίδα. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην πλατεία της Αγίας Τριάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου