Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση για την παρουσία του δημάρχου στο "αναπτυξιακό συνέδριο»"φιέστα της κυβέρνησης

«Το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης του λαού της πόλης έβαλε κατά την ομιλία του στο "αναπτυξιακό συνέδριο"-φιέστα της κυβέρνησης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Λάρισας.
Σημειώνει ότι:
«Με τα πολλά κάλεσε από βήματος του συνεδρίου, εκφράζοντας μάλιστα και την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματά του, να βάλει ο λαός "πλάτη" για την ανάκαμψη των κερδών της πλουτοκρατίας. Αναπτύσσοντας μεταξύ άλλων τους βασικούς άξονες που το κεφάλαιο θέλει να επενδύσει στην περιοχή γιατί προσβλέπει σε κερδοφορία και βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, ενίσχυσε το αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περί "δίκαιης ανάπτυξης". Μάλιστα, δεν παρέλειψε να προτάξει τις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή ευθύνης του, που συμπυκνώνονται στους 3+1 άξονες που ανέπτυξε, δηλαδή τουρισμός, μεταποίηση, διαμετακόμιση, αλλά και νέος χωροταξικός σχεδιασμός που θα εξυπηρετεί τα παραπάνω.
Όσο για τις αξιώσεις - διεκδικήσεις που πρόβαλε για λογαριασμό της πόλης, όπως οι παραχωρήσεις εκτάσεων των στρατοπέδων "Τζήμα" και "Μπουγά", αλλά και του πρώην στρατιωτικού πρατηρίου, αυτούς τους σχεδιασμούς θα εξυπηρετήσει, καθώς η πείρα και από την προηγούμενη παραχώρηση των 220 στρ. του ΕΘΙΑΓΕ δεν συνοδεύεται και από τους απαραίτητους πόρους για τη διαμόρφωση, συντήρηση και λειτουργία των νέων σχεδίων. Αντίθετα η εμπειρία δείχνει ότι και αυτά θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού της πόλης με ένταση της φοροληστείας ή ακόμη και θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες λόγω αδυναμίας συντήρησής τους.
Δεν μας προξενεί βέβαια καμιά εντύπωση ότι η δήθεν φιλεργατική δημοτική αρχή Λαρισαίων διά στόματος δημάρχου Καλογιάννη επέλεξε το ρόλο του συνομιλητή και οικοδεσπότη, «ξεχνώντας» όπως ήταν φυσικό να απαιτήσει από τον πρωθυπουργό καμιά απόλυση δημοτικών υπαλλήλων, νέες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, επιστροφή των παρακρατηθέντων ΚΑΠ, καμιά διακοπή ηλεκτρικού και θέρμανσης στα λαϊκά νοικοκυριά, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί των λαϊκών κατοικιών και των μαγαζιών των μικρών ΕΒΕ, να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι με κουπόνια Σούπερ Μάρκετ, να νομοθετήσει την αυστηρή τιμωρία των εργοδοτών που αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους κλπ.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" και οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι ήταν και χθες (σ.σ. την Τετάρτη 11 Οκτώβρη) μαζί με τους εκατοντάδες ανθρώπους του μόχθου, έξω από τις κλειστές και σιδερόφραχτες, από τις αστυνομικές δυνάμεις και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, πόρτες του συνεδρίου και διαδήλωναν ενάντια στη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που εξαθλιώνει τους δημότες, όπως και την κοροϊδία της «δίκαιης ανάπτυξης» του καπιταλισμού, που μόνο στη "Δευτέρα Παρουσία" μπορεί να συμβεί.
Ο λαός της πόλης δεν πρέπει να πέσει θύμα αυτού του συνεδρίου εξαπάτησης που έστησε η κυβέρνηση και σιγοντάρισε ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα. Ο μόνος δίκαιος δρόμος για το λαό είναι αυτός της οργάνωσης και της ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, της οικοδόμησης της λαϊκής συμμαχίας εργατών - φτωχών αγροτών και ΕΒΕ, με προοπτική την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αυτής της εξουσίας και οικονομίας. Σε αυτή και μόνο την προοπτική αξίζει πραγματικά για το λαό να βάλει πλάτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου