Η καταδίκη της δολοφονίας στο Κερατσίνι, δεν είναι από μόνη της κριτήριο για τη στάση των κομμάτων και άλλων δυνάμεων απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η θεωρία των δυο άκρων, που αναπαράγουν η κυβέρνηση και άλλοι. Από τη μια, καταδικάζουν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 34χρονου κι, από την άλλη, ζητάνε «να καταδικαστεί η βία απ' όπου κι αν προέρχεται», θέλοντας να εξισώσουν τη δολοφονική, συστημική δράση της Χρυσής Αυγής με τους αγώνες του κινήματος, αξιοποιώντας γι' αυτό και τις προβοκάτσιες που στήνουν κατά καιρούς οι ίδιοι οι μηχανισμοί του συστήματος. Ορισμένα παραδείγματα:
- Η Γραμματεία Πάτρας του ΜΑΣ, κατήγγειλε χτες με ανακοίνωσή της τη στάση της ΔΑΠ στα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων όπου μπαίνει ψήφισμα καταδίκης των επιθέσεων σε Κερατσίνι και Πέραμα, καταγγέλλεται ο ρόλος της Χρυσής Αυγής και καλούνται οι φοιτητές - σπουδαστές να την απομονώσουν. Συγκεκριμένα: Στη Φαρμακευτική, η ΔΑΠ ψήφισε λευκό στην καταδίκη της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού. Σε Μηχανικούς Η/Υ, Ιατρική, Φαρμακευτική και Νηπιαγωγούς, ψήφισε λευκό στην καταδίκη της επίθεσης εναντίον των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα. Στο Γεωλογικό είπε ότι «(...) μαύρος και ο κόκκινος φασισμός δεν έχει θέση στα Πανεπιστήμια». Σε Παιδαγωγικό, Βιολογικό και Μηχανολόγους, απείχε από τη συνεδρίαση των ΔΣ, για να μην αναγκαστεί να πάρει θέση.
- Στο ΔΣ της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής και των επιθέσεων σε Κερατσίνι και Πέραμα. Η πλειοψηφία, όχι μόνο αρνήθηκε να το ψηφίσει, αλλά απέρριψε ακόμα και τη σκέψη να εκδοθεί οποιοδήποτε ψήφισμα. Η δικαιολογία ήταν ότι «δεν στρέφονται ενάντια σε κανένα κόμμα»(!), πολύ δε περισσότερο ενάντια στη Χρυσή Αυγή, επειδή έτσι θα στοχοποιηθούν οι τεχνικοί - μέλη της, που καλύπτουν τα ρεπορτάζ!
- Σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου πάνω σε ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής, ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής της, δε δέχτηκε καν να το συζητήσει και το καταψήφισε. Οι συνάδελφοί του στην ίδια παράταξη, προσπάθησαν να βάλουν από την πίσω πόρτα τη θεωρία των άκρων, ζητώντας να γίνουν προσθήκες αυτού του τύπου στο ψήφισμα. Τελικά, το καταψήφισαν.
Τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι φορείς του μαζικού κινήματος, μπορούν και πρέπει να γίνουν το ανάχωμα και το φόβητρο απέναντι στη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής, να οργανώσουν το λαό για να απομονώσει, να πετάξει τους χρυσαυγίτες έξω από τόπους δουλειάς, εργατογειτονιές, σχολεία και σχολές. Οσα κόμματα και παρατάξεις στο κίνημα αρνούνται ακόμη και τη φραστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, καλλιεργούν τη θεωρία των δύο άκρων, είτε μασούν τα λόγια τους για το χαρακτήρα και τη δράση της, ποτίζουν τη γλάστρα που τη φύτεψε το σύστημα. Από κει πρέπει να την ξεριζώσει ο λαός, παραμερίζοντας κάθε ανάχωμα, στοχοποιώντας το σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου