Σάββατο 12 Απριλίου 2014

"Θα ψηφίσω νέα και άφθαρτα πρόσωπα για τον δήμο ή γνωστούς μου που ξέρω ότι νοιάζονται για τον τόπο..."

  • Άφθαρτος σήμερα είναι όποιος δεν προσκυνάει το σύστημα που ζει και αναπνέει για την κερδοφορία μια χούφτας κηφήνων εκμεταλλευτών. Πραγματικά νέα και άφθαρτη είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, η μοναδική πρόταση διεξόδου που συμφέρει τον λαό και τη νεολαία.

  • Όποιος σου λέει ότι η ψήφος στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές δεν είναι πολιτική θέλει όχι μόνο να σου κλέψει την ψήφο αλλά και να την καταγράψει την επομένη των εκλογών και ως συμφωνία με την πολιτική του. Άλλωστε ο χάρτης των εκλογών τη Δευτέρα θα είναι βαμμένος με τα χρώματα των κομμάτων που και εσύ θες να καταδικάσεις, και έτσι θα έχουν χρωματίσει και τη δική σου ψήφο άσχετα με το αν εσύ ψηφίσεις τον γνωστό σου, τον συγγενή σου κ.τ.λ. Η ψήφος στο ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, θα καταγραφεί ως εναντίωση στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης και θα είναι βήμα για να δυναμώσει ο αγώνας την επόμενη των εκλογών. Αυτό έχεις ανάγκη σήμερα.

  • Αυτός που νοιάζεται για τον τόπο είναι αγωνιστής στον τόπο δουλειάς και μόρφωσης, στις λαϊκές γειτονιές και τέτοιοι είναι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ. Βάζουν πάνω απ’ όλα τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Αυτό κάνουν και κρίνονται καθημερινά γι’ αυτό οι εκλεγμένοι και οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Όταν για την ανεργία των νέων κάποιος συμφωνεί με την εργασιακή περιπλάνηση εφ’ όρου ζωής για ένα πιάτο ρύζι για τους σημερινούς νέους, δεν ενδιαφέρεται για τον τόπο, αλλά για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τόπου. Γι’ αυτό και τα περίφημα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας τα προωθούν και στους δήμους. Αν νοιαζόταν για τα προβλήματα των νέων ανέργων θα πάλευε μαζί τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα.

  • Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουμε τη μάχη των εκλογών όχι για να κάνουμε γλυκανάλατες συζητήσεις για τα πρόσωπα, τις ικανότητες και τις προσωπικές φιλοδοξίες του κάθε υποψηφίου. Από “Μαυρογιαλούρους” του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, τάχα ανεξάρτητους, νέους και μεγαλύτερους ηλικιακά, έχει χορτάσει ο λαός και η νεολαία. Πέρασαν πολλοί από τους δήμους, όλων των άλλων κομμάτων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ταμείο ήταν μείον για τον λαό και την νεολαία. Δεν είναι άλλη η πολιτική στην ευρωβουλή, άλλη στις Περιφέρειες και άλλη στους Δήμους, όσο κι αν αυτό δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά ή όσο και αν το κρύβουν οι δυνάμεις της διαχείρισης. Αυτή η πολιτική είναι αντιλαϊκή όποιος και αν τη διαχειρίζεται. Την πολιτική που εφαρμόζουν ενιαία εμείς σε καλούμε ενιαία να την καταδικάσεις με ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.

  • Έχουμε χορτάσει από αυτούς που μπροστά στις τοπικές εκλογές δεν βγάζουν άχνα για τα τεράστια προβλήματα που ζει ο λαός και η νεολαία: την ανεργία, τη φτώχεια, τους μισθούς εξαθλίωσης, την έλλειψη σε βασικά έργα υποδομής, όπως έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής προστασίας. Τόσα χρόνια όλοι όσοι λέγανε “ψήφισε για τον τόπο σου”, “δεν ψηφίζεις για τα γενικά” κ.τ.λ. αφού εκλέχτηκαν πήραν το ένα αντιλαϊκό μέτρο πίσω από το άλλο. Από φόρους και χαράτσια (δημοτικά τέλη) μέχρι ιδιωτικοποιήσεις δομών υγείας, παιδείας, ελεύθερων χώρων.  

  • Οι Δήμοι εδώ και χρόνια είναι το μακρύ χέρι του αστικού κράτους. Οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, με χρίσμα ή οι τάχα ανεξάρτητοι, εξειδικεύουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική στον δήμο τους. Αυτό θα κληθούν να κάνουν είτε είναι 50 χρονών, είτε είναι 25. Τι διαφορετικό και καλό θα κάνει ένας 25άρης της ΝΔ ή ένας 30άρης του ΣΥΡΙΖΑ, αφού και οι δύο συμφωνούν π.χ. με την ΕΕ, υπερασπίζονται το καπιταλιστικό σύστημα; Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος διεκδίκησης των σύγχρονων δικαιωμάτων μας. Μόνο το ΚΚΕ λέει ανοιχτά ότι όπου εκλεγεί δήμαρχος στηριγμένος από το ΚΚΕ, μαζί με τον λαό της περιοχής, θα αντιπαλέψει την πολιτική που προωθεί η εκάστοτε κυβέρνηση και η ΕΕ. Θα παλεύει μαζί με τους εργαζομένους για να μένουν στα χαρτιά αντιλαϊκοί νόμοι, για να πάψει η φοροληστεία που γίνεται με όχημα και τους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου