Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Άνθρακας ο θησαυρός του ΣΥΡΙΖΑ, τζάμπα τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα...

Σήκωσε κουρνιαχτό πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ με την δήθεν Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικας και τώρα δεν έχει πού να κρυφτεί...
Επένδυσε πολιτικά τόσα πολλά, που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβρη ταξίδεψε στο Στρασβούργο για να επισκεφθεί «τους δύο συνεισηγητές της Επιτροπής του Κοινοβουλίου που εξετάζει τα αποτελέσματα του Μνημονίου στην Ελλάδα και τη σχέση της τρόικας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», όπως είχε πει στις δηλώσεις και τους ζήτησε «να επεκταθεί η διάρκεια, αλλά και η θεματολογία της έρευνας που διεξάγουν, γιατί τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά στο να βγάλουμε συμπεράσματα, γιατί έγιναν αυτές οι λάθος επιλογές, ποιοι ευθύνονται γι’ αυτές τις επιλογές και τι πραγματικά πρέπει να αλλάξει».
Μάλιστα η «Αυγή» έγραφε την ίδια μέρα: «"Σφήνα" στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ερευνά το έργο της τρόικας σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία, μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους δύο συνεισηγητές της επιτροπής, και μάλιστα στην κατεύθυνση της πιο ουσιαστικής διερεύνησης του θέματος».
Ακολούθησε μάλιστα επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.  Όπως έγραφε, «στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2014 θα επισκεφτούν την Αθήνα οι συνεισηγητές της έκθεσης για το ρόλο της τρόικας και τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, Ότμαρ Κάρας και Λεμ Χοάνγκ Νγκοκ, μέλη της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ζητώντας με την επιστολή του «λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας του υπό συζήτηση θέματος και για τη διευκόλυνση της επιβεβλημένης ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους θεσμικά αρμόδιους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σας ζητώ η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί με τις προαναφερθείσες Επιτροπές σε πλήρη σύνθεση».
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν μιλούσε για «εξεταστική επιτροπή», για «εξαιρετική σοβαρότητα» και ότι πρέπει να επεκταθεί «η θεματολογία της έρευνας» και τελικά άνθρακας ο θησαυρός του ΣΥΡΙΖΑ!
Ακόμα και ο ευρωβουλευτής του Νίκος Χουντής καταψήφισε την έκθεση διερεύνησης του ρόλου και των λειτουργιών της τρόικας στα τέσσερα κράτη-μέλη με μνημόνιο στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου!
Διότι, όπως παραδέχεται ο ίδιος, η έκθεση «επί της ουσίας νομιμοποιεί το ρόλο και τη λειτουργία της τρόικας, δεν ζητά την άμεση απεμπλοκή των χωρών από τα μνημόνια και την τρόικα και τελικά καλεί σε συνέχιση των αντιλαϊκών πολιτικών των Μνημονίων».
Τελικά, έγινε το αυτονόητο: Το Ευρωκοινοβούλιο της ΕΕ δικαίωσε την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ παρά τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα, τζάμπα πήγαν... ενώ η «Αυγή» δεν ξέρει τι να πει και γράφει για «αμφίσημο» κείμενο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου