Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση Παλαμά: Οχι στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας

Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία και από αυτό το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παλαμά ένα ακόμα χαράτσι σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την φοροεισπρακτική πολιτική της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΛ) σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Πρόκειται για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που μονιμοποιεί το δήθεν έκτακτο χαράτσι στις λαϊκές κατοικίες και το επεκτείνει στα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια και οδηγεί στην φοροεξόντωση του λαού. Η επιλογή της δημοτικής αρχής και του δημάρχου για την επιβολή ενός ακόμη φόρου στην πραγματικότητα σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της φτώχειας αφού τα διαθέσιμα εισοδήματα των κατοίκων της περιοχής μας είναι πλέον στα επίπεδα προ του 1960.

Στις σημερινές συνθήκες παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης είναι επιτακτική η ανάγκη κατάργησης των δημοτικών τελών και κάθε τέλους και φόρου σε Υγεία, Πρόνοια, Αθλητισμό, Πολιτισμό. Δηλαδή κατάργηση κάθε είδους συμμετοχής των εργαζομένων, σε «τροφεία» των παιδικών σταθμών, σε δραστηριότητες αθλητισμού, πολιτισμού, καλλιτεχνικής παιδείας (ωδεία κ.α.).

Παλεύουμε ιδιαίτερα για την κατάργηση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας με ταυτόχρονη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Αγωνιζόμαστε για πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, για την λειτουργία των υπηρεσιών αυτών στην κατεύθυνση ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, τα έσοδα του οποίου θα προέρχονται από την φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο, την εκκλησιαστική περιουσία και την κατάργηση των αντιλαϊκών έμμεσων φόρων όπως το ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης κ.α..

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Παλαμά καλεί τον κάθε έναν και την κάθε μια που βιώνει την βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και πολιτικής ζωής να βγάλει συμπεράσματα. Να συνειδητοποιήσει πως η επίθεση του κεφαλαίου είναι ενιαία είτε εκφράζεται από την ΕΕ είτε από την κυβέρνηση είτε από τον δήμο.

Καλούμε όλους όσους δεν συμβιβάζονται με την μιζέρια και την ασταμάτητη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου με τα καταιγιστικά χαράτσια σαν και αυτό του ΤΑΠ σε συστράτευση.

Στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μάη να είναι μαζί μας, στο ίδιο μετερίζι. Για να τους «κόψουμε τον αέρα», για να εμποδίσουμε τα χειρότερα. Για να συμβάλλουμε και από εδώ από τον Παλαμά στο άνοιγμα του δρόμου για ριζικές ανατροπές σε όφελος δικό μας.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Παλαμά

Οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι

Πολυγένης Αρης


Μητράκος Βασίλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου