Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ισχυρό ΚΚΕ παντού γιατί δύναμη, ελπίδα είναι του λαού!

Μέχρι σήμερα έχουμε ακούσει πολλά, ενώ μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες θα ακούσουμε ακόμα περισσότερα. Εκβιασμοί, υποσχέσεις για εύκολες λύσεις, καινούργια κόμματα (αλλά με… πανάρχαιες θέσεις), λαμπερά πρόσωπα και χαμόγελα υποκρισίας…
Γνωριζόμαστε. Έχουμε συναντηθεί στην δουλειά, στο σχολείο, στην σχολή, στην ουρά του ΟΑΕΔ. Δουλεύουμε μαζί για λίγα ευρώ σε κάποιο 5μηνο, οι γονείς μας είναι άνεργοι ή εργαζόμενοι με τσακισμένους μισθούς. Είμαστε και θα είμαστε στην ίδια “πλευρά” της ζωής, θέλουμε να μοιραστούμε και τα ίδια όνειρα.
Στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές έχουμε επιλογή. Να κάνουμε πανίσχυρο το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, να βγούμε ένα μπόι πιο πάνω την επόμενη μέρα. Γιατί την επομένη των εκλογών θα είναι εδώ η ΕΕ, η αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, ο εξεταζόμενος – για να γίνει κυβέρνηση-  ΣΥΡΙΖΑ, η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται. Χρειαζόμαστε πανίσχυρο το ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών γιατί είναι η δική μας φωνή. Με την ψήφο μας στέλνουμε μήνυμα αντίστασης, ελπίδας, αισιοδοξίας. Αυτό σημαίνει ψήφος στο ΚΚΕ στις 25 Μάη και στους συνδυασμούς της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στις 18 Μάη.
Γιατί δυναμώνουμε το ΚΚΕ; Οι απαντήσεις παρακάτω….
Ελπίδα
Η ελπίδα δε χωράει ανάμεσα στις συμπληγάδες της ΕΕ και του συστήματος. Η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες δυναμώνει την ελπίδα και την προοπτική, κόντρα στον φόβο και τις αυταπάτες.
Δυνατό ΚΚΕ, είναι το μόνο αισιόδοξο αποτέλεσμα για τον λαό και τη νεολαία. Δυναμώνει την προοπτική για να ζήσουμε καλύτερα. Το σύστημα μας θέλει εγκλωβισμένους και γονατισμένους. Να ζούμε συνεχώς με μειωμένες απαιτήσεις.
Η ελπίδα είναι στον δρόμο της οργάνωσης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης, του αγώνα για να γίνει ο λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει. Αυτό είναι το νέο, το πρωτοπόρο, το σύγχρονο.
Αυτήν την προοπτική έχουμε συμφέρον να την δυναμώσουμε στηρίζοντας το ΚΚΕ.
ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Δύναμη
Το ΚΚΕ είναι η δική μας φωνή. Μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια. Όσο περισσότεροι κομμουνιστές εκλεγούν σ’ αυτά τα όργανα τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή μας! Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που αποκαλύπτει τα αντιλαϊκά σχέδια, μας ενημερώνει και παλεύει μαζί μας.
Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός λαός.
Το ΚΚΕ είναι ο πολλαπλασιαστής της δύναμής μας. Όσο πιο δυνατό είναι, τόσο πιο αδύναμος είναι ο αντίπαλός μας, οι εκμεταλλευτές, οι κυβερνήσεις τους, η ΕΕ.
Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες που έχουμε στην μόρφωση, την δουλειά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη ζωή. Για να δυναμώσει η κοινή δράση ενάντια στον κοινό εχθρό, για να καλυτερεύσει η ζωή μας. Γιατί δεν κάνει σκόντο τις ανάγκες μας για τα κέρδη των λίγων.
Δυνατό ΚΚΕ, ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ
Ζωή
Κρίνουμε με βάση τη ζωή μας. Δε ζούμε όπως οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι εκμεταλλευτές. Η δική μας φτώχεια είναι τα δικά τους πλούτη.
Το ΚΚΕ έδωσε και δίνει όλες του τις δυνάμεις για να υπερασπιστεί τα δικά μας συμφέροντα. Διαμορφώνει αιτήματα, πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης, παλεύει μαζί μας στηρίζοντας τους αγώνες μας, για να ζήσουμε καλύτερα, να μπει φρένο στην κατρακύλα που μας καταδικάζουν και να ανοίξει ο δρόμος για το ελπιδοφόρο αύριο.
Κρίνουμε με βάση τη ζωή που μας αξίζει να έχουμε. Μπορούμε να την εξασφαλίσουμε συντρίβοντας την αιτία που γεννά τα προβλήματά μας. Την ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Παλεύοντας μαζί με το ΚΚΕ για το παρόν και το μέλλον μας. Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.
ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
Εγγύηση
Το ΚΚΕ από την αρχή είπε την αλήθεια για την ΕΕ.  Όταν όλα τα άλλα κόμματα έλεγαν στο λαό ότι «στην ΕΕ θα τρώμε με χρυσά κουτάλια», το ΚΚΕ προειδοποίησε ότι η ΕΕ είναι ένωση των μονοπωλίων, εχθρός των λαών και επιβεβαιώθηκε. Πάντα λέει την αλήθεια στον λαό χωρίς να υπολογίζει το κόστος.
Γιατί σήμερα, όσοι μας λένε ότι η ΕΕ θα αλλάξει και ότι θα φύγουν τα μνημόνια και θα ζήσουμε καλύτερα, μας λένε πάλι ψέματα. Η φτώχεια, η ανεργία, η κακοπληρωμένη δουλειά, η αμορφωσιά θα είναι εδώ. Η ΕΕ γίνεται μόνο χειρότερη για μας.
Το ΚΚΕ είναι σταθερό και δοκιμασμένο. Δεν αλλάζει θέσεις (και… υποψηφίους) σαν τα πουκάμισα, δεν κάνει κωλοτούμπες για να γίνει αρεστό στο σύστημα. Δεν έχει εξαρτήσεις από επιχειρηματίες και ιμπεριαλιστές.
Το ΚΚΕ είναι εγγύηση, γιατί δεν δέχεται να γίνει το αγωνιστικό άλλοθι σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλισμού. Δεν δέχεται να κάτσει στον σβέρκο του λαού για μερικές υπουργικές καρέκλες. Παλεύει για να πάρει ο λαός την εξουσία.
ΚΚΕ, αταλάντευτα με το λαό ενάντια στους εκμεταλλευτές
Αγώνας
Το ΚΚΕ είναι οργανωτής, ο εμψυχωτής και ο συμπαραστάτης σε κάθε αγώνα που δίνει η νεολαία, οι εργαζόμενοι παντού: από το σχολείο και τις σχολές, στα εργοστάσια και τις λαϊκές γειτονιές, για όλα τα προβλήματα.
Το ΚΚΕ δίνει καθημερινά την μάχη μαζί με τους ανέργους, τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους, τους σπουδαστές, τους μαθητές για να δοθούν τώρα άμεσες λύσεις σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ζούμε σήμερα. Να πάρουμε έστω μια ανάσα από τον καθημερινό βραχνά που ζούμε. Το ΚΚΕ δε λέει όμως ότι αρκεί μόνο αυτό.
Το ΚΚΕ δεν υπολογίζει θυσίες στον αγώνα. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα είναι ισχυροποίηση των αγώνων για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Τέτοιους αγώνες χρειαζόμαστε σήμερα, αγώνες με προοπτική, για τις συγχρονες ανάγκες μας και για ριζικές αλλαγές και όχι για αλλαγή χαλίφη στις κυβερνητικές καρέκλες.
Αγωνιστές δίπλα μας είναι οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στην Βουλή, στην Ευρωβουλή, στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, παντού.
ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ
Λύση
Το ΚΚΕ παλεύει για την πραγματική λύση υπέρ του λαού και της νεολαίας. Μπορούμε να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας που σήμερα μας τις στερούν οι εκμεταλλευτές για τα κέρδη τους.
Υπάρχουν σήμερα όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε, όπως μας αξίζει: παράγονται από τους εργαζόμενους αμύθητα πλούτη, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες στην παραγωγή, την τεχνολογία, την επιστήμη. Όλα αυτά είναι δεσμευμένα για την κερδοφορία των εκμεταλλευτών μας. Λύση υπάρχει σπάζοντας τα δεσμά ΕΕ-μονοπωλίων. Αυτό σημαίνει να πάρει ο εργαζόμενος λαός την εξουσία και να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να αποδεσμεύσει την Ελλάδα από την ΕΕ και να κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια.
Το ΚΚΕ προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο οργάνωσης της παραγωγής και της κοινωνίας, όπου τα μονοπώλια, ο φυσικός και ο ορυκτός πλούτος θα κοινωνικοποιηθούν και θα λειτουργούν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση βρίσκεται η μόνη φιλολαϊκή λύση.
ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Ενότητα
Όλοι εμείς που πληρώνουμε έναν σκασμό λεφτά για να μπούμε σε κάποια σχολή. Όλοι εμείς που στεκόμαστε στις ουρές του ΟΑΕΔ, που δουλεύουμε για λίγους μήνες με λίγα ευρώ και μετά μας πετάνε ξανά στην ανεργία. Οι νέοι της μαθητείας, των απλήρωτων πρακτικών. Εμείς μαζί με όλο τον εργαζόμενο λαό έχουμε τεράστια δύναμη που ακόμα δεν έχουμε δοκιμάσει.
Έχουμε κοινά συμφέροντα, αντίθετα από αυτά των εκμεταλλευτών. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι κακοπληρωμένοι, η νεολαία, μπορούμε να δυναμώσουμε την δικιά μας συμμαχία, για τις δικές μας ανάγκες. Που χτίζεται καθημερινά μέσα στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας τσακίζει. Την Λαϊκή Συμμαχία που μπορεί να σαρώσει την εξουσία των μονοπωλίων.
Αυτή είναι η ενότητα που συμφέρει εμάς, που φοβίζει τους εκμεταλλευτές. Γι’ αυτήν την ενότητα δρα το ΚΚΕ.
ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ, ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου