Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Κεντρική ομιλία ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Παλαμά

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ
Χαιρετίζουμε την παρουσία σας στην σημερινή μας συγκέντρωση.
Οι φετινές εκλογές γίνονται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για το λαό, για τον δήμο αλλά και για την περιοχή μας.
Εργάτες, επαγγελματίες, αγρότες , νεολαία , δέχονται μια συντονισμένη επίθεση στο εισόδημα τους , στα δικαιώματά τους.
Βιώνουμε μια αντιλαϊκή πολιτική που στην κυριολεξία ξεκληρίζει τους χιλιάδες αγρότες ,κλείνει τα καταστήματα το ένα μετά το άλλο, ρίχνει στην απόγνωση τους εργαζόμενους  και στην νέα γενιά  της στερεί το δικαίωμα να ελπίζει να κάνει όνειρα, να έχει κάποια προοπτική.
Βιώνουμε την κρίση του συστήματος . Δυστυχώς οι υπεύθυνοι της κρίσης – οικονομικοί  όμιλοι , τραπεζίτες , εφοπλιστές – όχι μόνο δεν λογοδοτούν, αντίθετα αποκομίζουν ακόμα περισσότερα κέρδη , παροχές δικαιώματα και ασυδοσία . Αντίθετα , τα υποζύγια του συστήματος – αγρότες , εργάτες , βιοτέχνες , μικρέμποροι – καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης για την οποία άλλοι ευθύνονται.
Τα μνημόνια , η αντιλαϊκή , καταστροφική για το λαό πολιτική της Ε.Ε. , της συγκυβέρνησης , της πλουτοκρατίας , επιδεινώνει  δραματικά το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων ανθρώπων. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας των λαϊκών δυνάμεων μπορεί να βάλει φρένο σ΄αυτήν την πολιτική.
ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ
Η αποψινή προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στέλνει ελπιδοφόρο αγωνιστικό μήνυμα σ΄όλη την περιοχή μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι στην κάλπη στις 18 Μαΐου θα αναδείξουμε την Λ.Σ. σαν μια ισχυρή δύναμη με προοπτική για το λαό.
Δηλώνουμε απ΄αυτό το βήμα ότι θα είμαστε μια αγωνιστική δύναμη που με αποφασιστικότητα, θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τα οράματα της νέας γενιάς , του αγρότη , του εργάτη , του επαγγελματία , του βιοτέχνη. Η Λαϊκή Συσπείρωση μ΄όλες τις δυνάμεις της θα αντιπαλέψει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Θα αντισταθεί στον αφανισμό των μικρεμπόρων , επαγγελματιών , βιοτεχνών. Θα αγωνιστεί στο πλευρό του εργάτη και του νέου για δικαιώματα , για προοπτική.
Θα αντισταθούμε σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης , της κεντρικής εξουσίας. Θα σταθούμε στο πλευρό του λαού για δωρεάν υγεία , για δωρεάν παιδεία , για περίθαλψη σ΄ όλο τον λαό, θα είμαστε σταθερά στο πλευρό των απόμαχων της δουλειάς .
ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ
Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των εκλογών. Το βλέπουμε στα πρόσωπα και στις καρδιές των ανθρώπων της περιοχής μας, το βιώνουμε στις καθημερινές επισκέψεις σ΄όλα τα χωριά της περιοχής μας.
Όμως χρειάζεται προσοχή :
¨       Κανένας εφησυχασμός !
¨       Καμία επανάπαυση !
¨       Ούτε ένα λεπτό χαμένο !
Το ψηφοδέλτιο να φτάσει σε κάθε σπίτι , σ΄όλους τους πολίτες . Η διακήρυξή μας , το συμβόλαιό μας , να γίνει όπλο στα χέρια όλων των πολιτών
Αγαπητοί φίλοι
Είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές του «Καλλικράτη» κι όμως ο λαός που καλείται να ψηφίσει δεν γνωρίζει βασικά πράγματα! Κάποια μισόλογα , μερικές γρήγορες αναφορές , όμως η ουσία  κρύβεται . Για ποιο λόγο ;
Εμείς θα το πούμε καθαρά ότι με τον «Καλλικράτη» που απαγοήτευσε και τους πιο  ένθερμους υποστηρικτές του επιδίωξαν και επιδιώκουν:
1.      Να αφαιρέσουν και τις τελευταίες δυνατότητες που έμειναν στον διεκδικητικό χαρακτήρα των Δήμων. Θέλουν την Τ.Α. αναπόσπαστο τμήμα του κρατικού μηχανισμού, μέσα από το οποίο θα διοχετεύουν απαρέγκλιτα οι κυβερνήσεις τις αντιλαϊκές πολιτικές που θα αποφασίζουν. Με δύο λόγια δεν  έχουμε «αυτοδιοίκηση» αλλά «τοπική κρατική διοίκηση» 
2.      Να διευκολύνουν από εδώ και στο εξής τις κυβερνήσεις ώστε να μεταφέρουν τις ευθύνες τους και ότι έχει σχέση με την ικανοποίηση κοινωνικών προβλημάτων και αναγκών, στους Δήμους και στα περιφερειακά όργανα . Για να μην υπάρχουν ισχυρά διεκδικητικά κινήματα για την υγεία , την παιδεία , την πρόνοια , το περιβάλλον , να περιορίζονται οι διεκδικήσεις μόνο σε τοπικό επίπεδο.
3.      Να χρησιμοποιηθεί η επαφή που έχουν οι Δήμοι με το Λαό , προκειμένου να διαμορφώνουν στους δημότες τη λογική και τη συνείδηση ότι για να έχει κάποιος υπηρεσίες πρέπει να ξαναπληρώσει φόρους έξω και πέρα από αυτούς που δίνει  ήδη στο κεντρικό κράτος.
4.      Να οργανωθούν οι  λίγοι Δήμοι σε βάση επιχειρηματική , με δείκτες ανταποδοτικότητας και επιχειρηματικότητας , να εκχωρήσουν σε ιδιώτες ολόκληρους τομείς των δραστηριοτήτων τους , να χαθεί κάθε δημόσιος και δημοτικός χαρακτήρας που έχουν μέχρι και σήμερα .Να χαθεί η έννοια του κοινωνικού αγαθού .
5.      Να μπορούν τώρα όλοι οι  Δήμοι να έχουν αυξημένη επιχειρησιακή ικανότητα για να αναπτύσσουν συνεργασίες με μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους , οι οποίες συνεργασίες κατά τα πρότυπα του κεντρικού κράτους να επιτρέπουν στους ομίλους αυτούς να κατασκευάζουν έργα με συμβάσεις παραχώρησης με ΣΔΙΤ. ΄Ετσι ο λαός ,έργα και υπηρεσίες, θα τα χρυσοπληρώνει μια ως φορολογούμενος και μια ως χρήστης , ενώ κάποιοι θα θησαυρίζουν. Αυτό γίνεται με τους περίφημους δρόμους και τα διόδια που θα αναφέρουμε πιο κάτω .
6.      Στο όνομα της κρίσης σαρώνουν όλα τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των  εργαζομένων σε ιδιωτικό τομέα, δημόσιο και δήμους . Η πρόσφατη ιστορία καταγράφει ότι οι δήμοι και οι νομαρχίες υπήρξαν στυλοβάτες των ελαστικών σχέσεων εργασίας (τοπικά σύμφωνα απασχόλησης , μερική απασχόληση , stage , οι εργαζόμενοι με τα μπλοκάκια κλπ). Τώρα αυτά θέλουν να τα κάνουν καθεστώς , να γίνει κανόνας η πρόσληψη συμβασιούχων παντού και όχι μόνιμου προσωπικού . Δεν θέλουν τους εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να μπορούν να τους εκβιάζουν ανά πάσα στιγμή .
Ποιοι όμως προώθησαν και υπηρετούν  τον «Καλλικράτη» ; ποιοι ισχυρίζονται ότι ο    «Καλλικράτης» είναι η προοπτική ; Θα το πούμε καθαρά :
ü  Είναι εκείνες οι δυνάμεις που μας έλεγαν ότι οι αγρότες θα γίνουν επαγγελματίες και θα «τρώνε με χρυσά κουτάλια» , ότι τα προϊόντα μας θα έχουν σίγουρη αγορά στην Ευρώπη .
ü Είναι εκείνες οι δυνάμεις που υπόσχονται τον Αχελώο εδώ και πολλές δεκαετίες , αλλά καθυστερούν το έργο για να ξεκληριστούν οι αγρότες , είναι οι δυνάμεις που ισχυρίζονται ξεδιάντροπα ότι αν πάει νερό του Αχελώου στον κάμπο θα καταστραφεί το περιβάλλον .
ü Είναι εκείνες οι δυνάμεις που στα κεντρικά όργανα της ΚΕΔΕ υιοθέτησαν το σχέδιο «Καλλικράτης» , εναρμονιζόμενοι πλήρως με τις οδηγίες της Ε.Ε.
ü Είναι οι ίδιες οι δυνάμεις που υπόσχονταν πριν από τον «Καλλικράτη»  ότι ο «Καποδίστριας» θα δώσει λύση στα προβλήματά μας.
Τελικά διαπιστώνουμε ότι όλες αυτές οι υποσχέσεις έμειναν στα χαρτιά ενώ εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι καταστράφηκαν , χωριά ερήμωσαν, ενώ οι μικρέμποροι οδηγούνται στον αφανισμό .
Ο λαός της περιοχής μας , πρέπει να δώσει την απάντησή τους σ΄αυτή την καταστροφική πολιτική και μόνο η ψήφος στην Λ.Σ. αποτελεί καταδίκη αυτής της πολιτικής .
Φίλοι αγρότες
Ποιοι διεκδικούν την ψήφο μας σ΄αυτές τις εκλογές ;  Εμείς που είμαστε στα μπλόκα έχουμε πρόσθετες εμπειρίες . Γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα .
Ø  Θυμόμαστε τις προτροπές και τις απειλές των κυβερνητικών παραγόντων να μην παρεμποδίζουμε την διέλευση γιατί «πλήττεται» η εθνική οικονομία και «διαταράσσεται» η κοινωνική ζωή της χώρας .
Ø  Θυμόμαστε την αποστολή των ΜΑΤ που με την βία  εγκλώβιζαν τα Τρακτέρ στους παράδρομους της ΠΑΘΕ.
Ø  Θυμόμαστε όμως και τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης που έρχονταν στα μπλόκα αλλά  στις δηλώσεις τους προωθούσαν τα αιτήματα του πολιτικού τους χώρου και όχι των αγωνιζόμενων αγροτών . Ευθυγραμμίζονταν πλήρως με την πολιτική της Ε.Ε. όπως και οι  σημερινοί υποψήφιοι των δύο άλλων συνδυασμών ήταν απόντες από τους αγώνες και τα αιτήματα των αγροτών και οφείλουμε να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση την Κυριακή ώστε ο κάθε κατεργάτης να πάει στον πάγκο του . 
ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ
Στην περιοχή μας ο αγροτικός τομέας είναι η κινητήρια δύναμη. Εδώ και χρόνια η αγροτιά οδηγείται στην καταστροφή με οδυνηρές συνέπειες για τους αγρότες αλλά και για τα άλλα στρώματα. Οι αγρότες δέχονται καθημερινά ισχυρά χτυπήματα και τώρα με την οικονομική κρίση οι συνέπειες είναι πιο οδυνηρές :Με την προώθηση της ιδιωτικοποίησης του ΕΛΓΑ , την ψήφιση νόμων για το ποιο γρήγορο ξεκλήρισμα της αγροτιάς , όπως αυτό του μητρώου αγροτών , του κυβερνητικού αγροτικού συνδικαλισμού καθώς και με την αλλαγή χρήσης γης , της υψηλής παραγωγικότητας για φωτοβολταϊκά , αγροτουρισμό ,  η κατάσταση έγινε χειρότερη.
Αυτή την αντιαγροτική πολιτική την στηρίζουν οι υποψήφιοι που αυτοαποκαλούνται «ανεξάρτητοι» , ενώ υποστηρίζουν τις πολιτικές της συγκυβέρνησης και των μνημονίων , οφείλουν ωστόσο να δώσουν απαντήσεις στα καυτά προβλήματα της αγροτιάς όπως :
Για το διαχωρισμό των αγροτών σε «κύριο και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες», που στοχεύει να ξεκάνει τους μικρούς αγρότες που , για να ζήσουν , κάνουν και μερικά μεροκάματα σε άλλες δουλειές και τον οποίο  διαχωρισμό τον βαφτίσανε σε ενεργό ή μη ενεργό αγρότη.
* Το κλείσιμο του εργοστασίου ζάχαρης στη Λάρισα και τις αυταπάτες για  βιοαιθανόλη και άλλα παρόμοια , που έσπερναν και πόσοι εξαπατηθήκαμε από την καλλιέργεια  της αγριοαγκινάρας.                                                       
* Τη συρρίκνωση της βαμβακοκαλλιέργειας στο όνομα αύξησης της επιδότησης , και την κοπή των επιδοτήσεων κατά 50% με την νέα ΚΑΠ από το 2015.   Με την ευκαιρία , ν'αναφερθώ στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν , φέτος , οι βαμβακοπαραγωγοί, λόγω των τεράστιων ζημιών που-έχουν  προκαλέσει  οι συνεχείς βροχοπτώσεις. Η συγκυβέρνηση αρνείται τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Ένας ακόμα λόγος για τον αγροτικό κόσμο να τους καταψηφίσει.
* Την επί 40 χρόνια κοροϊδία με την εκτροπή του Αχελώου.
*Την καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων για πακτωλό χρημάτων από την ΕΕ , δια μέσου διάφορων προγραμμάτων, ( προγράμματα νέων αγροτών - νιτρορύπανση - ορθή γεωργική καλλιέργεια - βιοκαλλιέργειες - φωτοβολταϊκά- γομαράγκαθα,  σαλιγκάρια κ.λ.π.) που δεν ήταν και δεν είναι τίποτα άλλο παρά το «τυρί στη φάκα» για το μαζικό ξεκλήρισμα της αγροτιάς,                                                                       
* Τη συκοφαντία και την υπονόμευση των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς .      Θα πρέπει .επιπλέον , όλοι αυτοί να απολογηθούν και για την στήριξη που παρέχουν - με την σιωπή τους- στα νέα βαριά οικονομικά μέτρα της συγκυβέρνησης κατά των αγροτών.
Όπως:  
* Η αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος , κατά 45% επί της προηγούμενης αύξησης το 2012.
* Η αύξηση των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  στον ΟΓΑ, με την ταυτόχρονη υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
* Η αύξηση  των εισφορών στον ΕΛΓΑ.
* Η πώληση της ΑΤΕ και η μη χορήγηση  των ΑΔΑ-  κατάργηση των καλλιεργητικών δανείων
* Το «βαρύ χαράτσι» για τις γεωτρήσεις , που μπορεί να φτάσει μέχρι και 1.500 ευρώ για κάθε αγρότη και την τοποθέτηση υδρόμετρων στις πομόνες , προφανώς για να χρεώνουν και το νερό για το πότισμα.
* Η παρακράτηση 1% από την ενιαία ενίσχυση για την πληρωμή των «αγροτικών συμβούλων».
* Η ηλεκτρονική σήμανση στα ζώα , που κοστίζει πάνω από 5 ευρώ για το καθένα. Απειλή στο κεφάλι μας επικρέμεται και το ενδεχόμενο , που δεν έχει αποκλειστεί , να γίνει μεταφορά αγροτικών μέσων και εφοδίων από τον φορολογικό συντελεστή 11% στον φορολογικό συντελεστή 23% , που θα δώσει τη «χαριστική βολή» στους μικρομεσαίους αγρότες , καθώς θα διογκώσει κι άλλο το, ήδη, υπέρογκο κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΥ.
Κάνουμε κριτική στη σημερινή Δημοτική Αρχή διότι τους προϋπολογισμούς τους συνέτασσε  κομμένους και ραμμένους σε μνημονιακά πλαίσια και κατευθύνσεις .
Επειδή πάντα υπήρχε η απειλή της ένταξης του Δήμου σε παρατηρητήριο τόσο η πλειοψηφία όσο και η μείζονα μειοψηφία ψήφιζαν αναμορφώσεις σε κάθε σχεδόν , δημοτικό συμβούλιο . Εδώ αναφέρουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Δ.Ε.Η.  Από 175.000 Ευρώ που χρωστάει ο Δήμος για κάθε μηνιαία δόση , ο προϋπολογισμός του είναι  μόνο 40.000 Ευρώ .
Ο Δήμος μας κατάντησε μόνιμος θαμώνας δικαστηρίων για οφειλές προς εργολάβους , προμηθευτές και εργαζομένους από τις παράτυπες ενέργειες της σημερινής δημοτικής Αρχής .
Κάνουμε  κριτική στην σημερινή δημοτική αρχή διότι τους δύο οργανισμούς ΔΗΚΕΠΑ και ΔΟΠΑΠΑΠ θα έπρεπε να τους ενσωματώσει στο Δήμο αλλά δεν έχουν την πολιτική βούληση για ευνόητους λόγους. Υπάρχουν βλέπετε οι μισθωτές θέσεις των προέδρων . Ειδικά η ΔΗΚΕΠΑ δεν έχει αντικείμενο .
Η ΔΕΥΑΠ  θα μπορούσε να είναι ενσωματωμένη και αυτή στο  Δήμο . Η προώθηση να ενταχθεί η ύδρευση  στα χωριά σε ενιαίο τιμολόγιο θα έχει ως συνέπεια να αυξηθεί το τέλος ύδρευσης κατά 80 %.
Προτείναμε ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  κατά την τρέχουσα Δημοτική Περίοδο την ένταξη των παραπάνω υπηρεσιών στο Δήμο αλλά δεν δέχθηκαν και οι δύο παρατάξεις , πλειοψηφία και μείζονα αντιπολίτευση.
Κάνουμε κριτική στη σημερινή Δημοτική Αρχή διότι επέβαλε τέλη νεκροταφείου στις τοπικές κοινότητες . έστω και τα (5) πέντε ευρώ διότι δεν προσφέρει καμία υπηρεσία ο Δήμος στα νεκροταφεία των χωριών . H παράταξή μας ήταν αντίθετη στο τέλος των Νεκροταφείων .
Προτείναμε ψήφισμα για να μην επιβληθούν τα 5 Ευρώ στα Κέντρα Υγείας που αργότερα θα αυξηθούν και η μείζονα αντιπολίτευση το καταψήφισε .
Κάνουμε κριτική στη Δημοτική Αρχή διότι οι εργαζόμενοι στη Βοήθεια στο σπίτι είναι απλήρωτοι αρκετούς μήνες με κίνδυνο να καταργηθεί η υπηρεσία αυτή  και ο Δήμος δείχνει πλήρη αδιαφορία . Καταργήθηκαν  τρεις υπηρεσίες στο Δήμο μας όπως η ΔΟΥ, το Ειρηνοδικείο και το ΙΚΑ και η σημερινή Δημοτική Αρχή όπως και οι σημερινοί υποψήφιοι  αδιαφόρησαν  εναρμονιζόμενοι πλήρως στις επιλογές της κεντρικής διοίκησης.
ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ  ΣΑΝ ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Για την περιοχή μας διεκδικούμε και στοχεύουμε :
1) Στην δημόσιου χαρακτήρα παιδεία, και να μην επιτρέψουμε να κλείσουν άλλα σχολεία και να χρηματοδοτούνται απρόσκοπτα κα έγκαιρα οι μετακινήσεις  των μαθητών. Επίσης διεκδικούμε και στοχεύουμε στην δημόσια υγεία και  κοινωνική  πρόνοια , για τα παιδιά μας και τον λαό . Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και υγείας και παράλληλα θα  αγωνιστούμε και θα διεκδικήσουμε την ολοκληρωμένη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Παλαμά , με παράλληλη διεκδίκηση ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Υγείας στο Δήμο Σελλάνων και την καθημερινή λειτουργία των αγροτικών ιατρείων .
2)Στην σύνταξη μελετών για ύδρευση και άρδευση της περιοχής μας από την λίμνη Σμοκόβου και επέκταση του δικτύου στους Δήμους Σελλάνων και Φύλλου με ταυτόχρονη άμεση λήψη μέτρων για την επαρκή υδροδότηση των κοινοτήτων του Δήμου Σελλάνων και στην πλήρη αποπεράτωση των έργων της εκτροπής του Αχελώου για την πλήρη άρδευση της περιοχής μας .
3)Στην αποπεράτωση και άμεση λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού  σ΄όλο τον οικισμό του Παλαμά  , χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του δημότη  για την σύνδεση.
4)Στον πλήρη αγροτικό εξηλεκτρισμό  και στην κατασκευή βασικών υποδομών  , όπως ικανό δίκτυο αγροτικής οδοποιίας και στην σύνταξη μελέτης για την κατασκευή κλειστών αγωγών άρδευσης.
5)Στην ενεργοποίηση και υλοποίηση της μελέτης για την διαπλάτυνση του δρόμου Δέλτα - Παλαμά - όρια Νομού προς Φαρκαδώνα.
6)Στην βελτίωση λειτουργίας των υπαρχόντων Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και όχι στην κατάργησή τους όπως μεθοδεύεται . Την δημιουργία νέων ΚΑΠΗ όπως π.χ. στην Μαραθέα και όπου οι ανάγκες το επιβάλλουν.
7)Στη συνέχιση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» με πλήρη εξασφάλιση πόρων και με πλήρη εργασιακή εξασφάλιση των εργαζομένων.
8)Στην βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και την πολύπλευρη ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
9)Στην διατήρηση και ενίσχυση των πολιτιστικών δρώμενων στην περιοχή μας και στην ενίσχυση της ερασιτεχνικής δημιουργίας, κύρια από την νεολαία μας όπως θέατρο , ζωγραφική κ.λ.π.
10)Θα βρισκόμαστε σε ανοιχτό διάλογο με τους φορείς του  Δήμου και θα παρέχουμε την πλήρη στήριξή μας στα δίκαια αιτήματα τους , με παράλληλη ενεργοποίηση και σύγκλιση τοπικών λαϊκών συνελεύσεων για την ανάδειξη και την προώθηση για επίλυση των τοπικών προβλημάτων,
11)Θα αναλάβουμε σημαντικές πρωτοβουλίες και θα προωθήσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και μολύνουν το περιβάλλον στην περιοχή μας όπως υδάτινες πηγές και στους ποταμούς Καλέντζη , Πηνειό και Εννιπέα , αλλά και ταυτόχρονα θα αγωνιστούμε για την διατήρηση του δημοτικού χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας , ύδρευσης , άρδευσης και αποχέτευσης χωρίς επί πλέον φορολογίες . Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών.
12)Θα λάβουμε μέτρα για την στήριξη των επαγγελματιών όπως η μη επιβολή τέλους του 0,5% στους καταστηματάρχες αλλά και θα διεκδικήσουμε με τους αγροτικούς συνδικαλιστικούς φορείς την κατάργηση της παρακράτησης από το τσέκ το 8% που ήδη έγινε 13% σε ποσά από 5.000 ευρώ και πάνω .
13)Θα διεκδικήσουμε και θα συμπαραταχθούμε και με άλλους κοινωνικούς φορείς για την κατάργηση των διοδίων στους οδικούς άξονες της χώρας . Να μην μπούν διόδια στην Ε65 μετά την ολοκλήρωσή του.
14)Και τέλος θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να πάρουμε μέτρα ώστε να υπάρχει εύκολη επικοινωνία μεταξύ των δημοτών , των κοινοτήτων και με την έδρα του Δήμου με την λειτουργία ανάλογης συγκοινωνίας .
  Αγαπητοί φίλοι
Έχουμε βαθιά πεποίθηση ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μπορούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της διατροφής αφού είμαστε σε θέση να παράγουμε φτηνά, υγιεινά και καλής ποιότητας αγροκτηνοτροφικά προϊόντα. Μπορούν τα παιδιά μας να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια στο σχολείο, δεδομένου ότι χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές βρίσκονται στο περιθώριο. Μπορούμε να έχουμε καλύτερη περίθαλψη στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας δεδομένου ότι χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές υπάρχουν αλλά δυστυχώς δεν αξιοποιούνται.
Πιστεύουμε ότι αιτία για την μη προώθηση των ζωτικών αυτών αιτημάτων, είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης και από την σημερινή συγκυβέρνηση όσο και από τις προηγούμενες.
Θεωρούμε ότι στα πλαίσια μιας λαϊκής εξουσίας και με επιστημονικό τρόπο σχεδιασμένης οικονομίας μπορούν να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα μας.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έρχεται από το πουθενά. Οι ρίζες της είναι στους αγώνες του λαού, στα συλλαλητήρια της αγροτιάς, στις κινητοποιήσεις της νεολαίας και στις διεκδικήσεις της Τ.Α. Εμείς δεν υποκρινόμαστε  στο λαό όπως οι άλλοι υποψήφιοι που δηλώνουν τάχα ανεξάρτητοι  και μετά τις εκλογές   εφαρμόζουν πιστά κυβερνητικές ,   αντιλαϊκές και μνημονιακές πολιτικές. Εμείς το λέμε καθαρά , ότι μας στηρίζει το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας  όπως όλους τους συνδυασμούς  της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Δημοτικές  και Περιφερειακές  Εκλογές.
Εμείς πήραμε την σκυτάλη από άξιους αγωνιστές από καταξιωμένους στην κοινωνία παράγοντες. Την σημαία του αγώνα που πήραμε στα χέρια μας θα την κρατήσουμε ψηλά, δεν θα γίνουμε ριψάσπιδες.
Την σημαία αυτή θα την σηκώσουμε πιο ψηλά όσο μεγαλύτερη θα είναι η δύναμη που θα μας δώσει ο λαός του Παλαμά.
Καλούμε το λαό όλης της περιοχής να αντισταθεί στους εκβιασμούς, στις πιέσεις , στις κάλπικες υποσχέσεις 
Μόνο η ψήφος στην Λ.Σ. βάζει εμπόδιο σ' αυτήν την πολιτική, καταδικάζει την πολιτική των μνημονίων  απορρίπτει την συνολική αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της συγκυβέρνησης και όλων των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου.
Η ψήφος στην Λ.Σ. είναι ανταποδοτική:
Όσο μεγαλύτερη θα είναι η νίκη μας τόσο καλύτερα για το λαό. Είναι η μόνη που μπορεί να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική.       
Είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε στην σωστή κρίση των δημοτών. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Την Κυριακή όλοι μαζί ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ!

Γειά σας.  
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου