Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Περί εκβιασμών - απειλών και άλλων παρόμοιων φαιδρών

Ο
ι εκλογές  τέλειωσαν, τα συμπεράσματα βγήκαν. Το ΚΚΕ πανελλαδικά και τοπικά ανέβηκε 1.5%, εμφανίζοντας τάσεις επανασυπείρωσης με απήχηση των θέσεων του σε νέους ψηφοφόρους.
Αυτό για την ΚΟ Καρδίτσας σημαίνει αυξημένα καθήκοντα, μεγαλύτερο δέσιμο με τις λαϊκές μάζες της περιοχής μας, αλλά και το βασικότερο καθήκον την ανασύνταξη του κινήματος και στην Καρδίτσα.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ  έχασαν ποσοστά και ψήφους πανελλαδικά και στο νομό μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε περίπου στα ίδια χάνοντας ψήφους. 
Το συνολικό αποτέλεσμα δεν δείχνει ανατροπή του αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού προς όφελος του λαού. Επιτρέπει στην συγκυβέρνηση να συνεχίζει την βάρβαρη πολιτική της εξόντωσης κυριολεκτικά των λαϊκών στρωμάτων. 
Με την διάχυση της δυσαρέσκειας σε μικρότερα κόμματα επιταχύνεται η  αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις εκλογές  του 2012 και είναι απόλυτα αναγκαία αφού οι δύο υπό διαμόρφωση πόλοι (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) είναι αδύναμοι.
Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό και μέσα στην αγωνία του ο ΣΥΡΙΖΑ να «πάρει κεφάλι» στην κούρσα της κυβερνητικής, εκτός από τις καθημερινές εξετάσεις που δίνει στα πραγματικά κέντρα εξουσίας, το κεφάλαιο δηλαδή στην Ελλάδα και διεθνώς, επιτίθενται στο ΚΚΕ, αφού είναι το κόμμα που δεν μπορεί να βάλει στο τσεπάκι, αποκαλύπτει καθημερινά την αδιέξοδη πολιτική του και το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι αντέχει.
Έτσι ο περιδιαβαίνων ολοήμερα τα τηλεοπτικά πάνελ κ. Παπαδημούλης απείλησε ότι  όποιος δεν συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ «θα το πατήσει το τρένο!!!» στις επόμενες εκλογές». Ο  Γ. Δραγασάκης (εκ των πρωτεργατών στην απόπειρα διάλυσης του ΚΚΕ) συνεντευξιαζόμενος δήλωσε (αναδημοσιεύτηκε με υπογραφή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στον τοπικό τύπο): «Αν το ΚΚΕ συνεχίσει την πολεμική του, -απολίτικη ή παραπολιτική σε μεγάλο βαθμό- προς τον ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει προβλήματα, ενδεχομένως ακόμη και επιβίωσης. Για να αποφύγει τον κίνδυνο αυτόν το ΚΚΕ πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να αλλάξει γραμμή…Το ΚΚΕ μπορεί να μας κάνει όση κριτική θέλει, και την έχουμε ανάγκη αν είναι ουσιαστική. Δεν μπορεί όμως να είναι απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι αν είναι απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι δίπλα στον Σαμαρά, και ο αριστερός κόσμος αυτό δεν το αντέχει». 
Για την Ιστορία θυμίζουμε ότι και τότε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, έμπαινε το ζήτημα ότι όποιος δεν είναι μαζί του παίζει το παιχνίδι της «Δεξιάς». Σε αυτήν τη λογική θριάμβευσε ο «Αυριανισμός», ο οποίος σήμερα φαίνεται να πιάνει στασίδι ως λογική στα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ. Και, τέλος πάντων, το ΚΚΕ έχει βγάλει συνολικά διαχρονικά συμπεράσματα για την αταλάντευτη στάση αντιπαράθεσης που πρέπει να έχει το κομμουνιστικό κίνημα απέναντι στη σοσιαλδημοκρατία σε όλες τις εκδοχές και μορφές της. Στις αρχές του 1990 επιχειρήθηκε η προσπάθεια μετάλλαξης του ΚΚΕ, απεμπόλησης των αρχών του κομμουνιστικού κινήματος και δορυφοροποίησης γύρω από το ΠΑΣΟΚ στο όνομα της κεντροαριστεράς Σήμερα, λοιπόν, καλείται το ΚΚΕ να δορυφοροποιηθεί γύρω από το νέο πόλο της σοσιαλδημοκρατίας, τον ΣΥΡΙΖΑ, απειλούμενο ότι διαφορετικά θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης. Άδικα, βεβαίως, κοπιάζουν! 
Τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,  ευθυγραμμίζονται με την κεντρική γραμμή. Έτσι, πέρα από την αναδημοσίευση των εμβριθών αναλύσεων-εκβιασμών-απειλών κ.λ.π. του Γ. Δραγασάκη, ο γραμματέας τους σε πόνημα του για το νερό και το διαφαινόμενο ξεπούλημα της λίμνης Πλαστήρα-Αχελώου κ.λ.π. συνελήφθει να «κλέπτει οπώρας», ψευδόμενος ασύστολα, όταν λέει ότι για το δημόσιο φορέα διαχείρισης νερού  «…οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, δεν είπαν κουβέντα, τόσο καιρό».
Καλά δεν είδαν δεν θυμήθηκαν, δεν διάβασαν, δεν τους ενημέρωσαν:
1.
 Για την πάγια θέση του ΚΚΕ που ακόμα και την Τετάρτη 4/6/2014 εξέφρασε ο γραμματέας του Δ. Κουτσούμπας «ότι το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού, απαιτώντας μαχητικά φθηνό ποιοτικό νερό για το λαό, πλήρη και σταθερή εργασία των εργαζομένων, κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας για το νερό.» Ξεκαθάρισε, πως «οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες δεν πρέπει να περιοριστούν μόνο στην εναντίωση στη μορφή της πλήρους ιδιωτικοποίησης του νερού, αλλά σε κάθε επιχειρηματική δράση με κριτήριο το κέρδος, τόσο από ιδιωτικούς ομίλους όσο και από κρατικές, δημοτικές ή μεικτές επιχειρήσεις και κοινοπραξίες.»
2.
 Για τις πάμπολλες πρωτοβουλίες, ανακοινώσεις, ημερίδες (τελευταία στις 12/7/2012), αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ στην Θεσσαλία και στην Καρδίτσα(14/3/2014 άρθρο για πώληση λίμνης Πλαστήρα).   
Θα τους συστήναμε να προσέχουν πολύ όταν μιλούν ή γράφουν για το ΚΚΕ. Στο δε «σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί». Είναι πασίγνωστη η θέση τους και της κ. Διώτη ειδικότερα για τον Αχελώο, για τις ΣΔΙΤ κ.λ.π. Είναι ακόμα πιο γνωστή η αφοσίωση τους στις αρχές της ΕΕ, που πάγια θέση της είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού όπως και τα μεταλλαγμένα. Αλήθεια έφτασαν σε τέτοιο σημείο υποκρισίας ώστε στην ανακοίνωση τους για την μέρα του περιβάλλοντος «ξέχασαν» ότι είναι πρόσφατη απόφαση της ΕΕ για τα μεταλλαγμένα και ενοχοποιούν μόνο την «μνημονιακή κυβέρνηση» Δεν μας λένε αυτοί θα πάνε κόντρα στις αποφάσεις της ΕΕ;
Εν κατακλείδι, φαίνεται ότι μέσα στον ενθουσιασμό τους για την πρωτιά του κόμματος τους, ιστορική την χαρακτηρίζουν «πρώτη φορά αριστερά και στην Καρδίτσα» διατυμπανίζουν (καλά το περίφημο «στις 18 σοσιαλισμός» του 1981 δεν το θυμούνται;) και μέσα στην σκοτούρα τους να φέρουν σε πέρας τις υπόγειες διαδρομές και τις συναλλαγές για τις  ψήφους, πέφτουν σε λάθη…
Αλλά θα πρέπει μέσα στην σοσιαλδημοκρατική πρεμούρα τους  για κυβερνητικές θέσεις κάποιος να τους θυμίσει τον στίχο του ποιητή: 
“ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ”
ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου