Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

"Πρωτοβουλία 5 δημάρχων" σε αντιλαϊκή κατεύθυνση

Μια τοπική διοίκηση ακόμα αντιδραστικότερη και σφόδρα αντιλαϊκή ονειρεύονται μια σειρά «ανεξάρτητοι» και «ακομμάτιστοι» δήμαρχοι που προβάρουν κουστούμι και για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Χαρακτηριστικά οι δήμαρχοι της αυτοπροσδιοριζόμενης ως «πρωτοβουλίας των πέντε» Γιώργος Καμίνης (Αθηναίων), Γιάννης Μπουτάρης (Θεσσαλονίκης), Γιάννης Δημαράς (Πατρέων), Πάνος Σκοτινιώτης (Βόλου), και Φίλιππος Φίλιος (Ιωαννιτών) συναντήθηκαν στην Αθήνα και κατέληξαν στα εξής, ως προτεραιότητές τους:

"Τη μεταρρύθμιση στην ΤΑ με στόχο τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλειά της". 

Οπερ σημαίνει απόλυτη συμπόρευση με τις κυβερνητικές και ευρωενωσιακές επιλογές για παραπέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους και δυνατότητα για τους ΟΤΑ να επιβάλλουν νέους φόρους, τέλη, πρόστιμα ώστε να επιτύχουν αυτή την περιλάλητη αυτοτέλεια.

"Την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας". 

Στην πράξη κάνουν ολιγόμηνες προσλήψεις συμβασιούχων με μισθούς πείνας και ανακύκλωση της ανεργίας με τη λήξη των συμβάσεων. Ενδεικτικά, εκατοντάδες συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων έχουν απολυθεί επί δημαρχίας Καμίνη, ταυτόχρονα η διοίκησή του δεν κάνει το παραμικρό για να διεκδικήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ακόμα και εκατοντάδων που πέτυχαν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να στελεχώσουν τους παιδικούς του δήμου και η κυβέρνηση πάγωσε τις προσλήψεις.

"Την Κοινωνική Πολιτική". 

Την οποία εννοούν ως φιλανθρωπία με συγκέντρωση δωρεών και συσσίτια, την ώρα που π.χ. πρωτοστατούν σε απολύσεις και μειώσεις μισθών διευρύνοντας την φτώχεια, τουλάχιστον στην Αθήνα μειώνουν διαρκώς τα κονδύλια για τους παιδικούς σταθμούς, τον Πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό, τα δημοτικά ιατρεία αφήνονται να παρακμάζουν κλπ.

"Τη βελτίωση της ποιότητας της προσφοράς υπηρεσιών προς τον πολίτη". 

Στην Αθήνα, σε μια πρόσφατη εξέλιξη, ακόμα και παιδιά που έγιναν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, θα είναι στο περίμενε και εκτός σταθμών τουλάχιστον ως τον Οκτώβρη, καθώς η χρονιά μεν ξεκίνησε αλλά μόλις τη Δευτέρα άρχισαν οι αρμόδιοι τη διαδικασία για 326 αναγκαίες προσλήψεις ώστε να λειτουργήσουν κανονικά οι σταθμοί του δήμου.

"Την ενθάρρυνση της συμμετοχής του δημότη στις τοπικές αποφάσεις και δραστηριότητες". 

Αρκεί βέβαια, πειθήνιος και υποτακτικός να κάνει ό,τι ακριβώς του λένε. Αλλιώς, θα έχει να αντιμετωπίσει, επί παραδείγματι, τον δήμαρχο Καμίνη που πρωτοστάτησε στην εφαρμογή απαγορεύσεων λαϊκών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, σπεύδει δε να αντιταχθεί και επιτεθεί σε κάθε κινητοποίηση εργαζόμενων που ξεσηκώνονται καθώς πλήττονται βάναυσα από τα μέτρα κυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου