Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Γέμισε κόσμο η κατασκήνωση του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στο Στόμιο (VIDEO)

Με τις αποσκευές τους γεμάτες πανό, σημαίες και συνθήματα, με την αποφασιστικότητα να διαδηλώσουν ενάντια στη λειτουργία του στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα, αλλά και τη διάθεση να διασκεδάσουν συλλογικά στο χώρο της κατασκήνωσης και να γνωρίσουν πλευρές της ιστορίας της περιοχής, από το πρωί καταφτάνουν στο Στόμιο νέοι και νέες για να πάρουν μέρος στο 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, το οποίο θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 6 Ιούλη. Η αναχώρηση έχει ξεκινήσει από το πρωί.  (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). 
Μια μικρή πολιτεία έχει στηθεί στην παραλία στο Στόμιο, δίπλα από το χώρο του δημοτικού κάμπινγκ. Η Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ ετοίμασε τις απαραίτητες υποδομές φροντίζοντας για τα μπαρ, τα τραπεζάκια, τη σκιά, το φωτισμό του χώρου. Ο Θοδωρής Αναπλιώτης, Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, σημειώνει πως στην προσπάθειά τους οι δυνάμεις της ΚΝΕ είχαν σημαντική βοήθεια από τους εργαζόμενους του δημοτικού κάμπινγκ.
Η παρουσία της ΚΝΕ στο χώρο, όπως εξηγεί, έχει γίνει δεκτή πολύ θετικά από τους κατοίκους της περιοχής. Αυτό οφείλεται και στη φροντίδα που έδειξε για το χώρο, για να φωτιστεί, να κουρευτούν τα χόρτα, γενικά για όλα όσα είναι απαραίτητα, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί με τους καλύτερους όρους.
Εξάλλου, η ΚΝΕ έχει ξαναβρεθεί στο Στόμιο και οι εκδηλώσεις του Διημέρου είναι γνωστές σε πολλούς κατοίκους. Με αφορμή το 23ο Διήμερο, όπως εξηγεί ο Θ. Αναπλιώτης, έγιναν συσκέψεις με επαγγελματίες και καταστηματάρχες του χωριού, με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. Σε αυτές συζητήθηκε το περιεχόμενο των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα του Διημέρου. Μάλιστα, ο σύλλογος από το κοντινό χωριό της Ανατολής αποφάσισε να συμμετέχει και ο ίδιος, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς την Παρασκευή το βράδυ.
Όσο για την ευρύτερη περιοχή, ο Θ. Αναπλιώτης τονίζει πως η ιστορία της είναι πλούσια και σημαντική, αφού στην περιοχή του Κισσάβου γράφτηκαν σημαντικές σελίδες της πάλης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παράνομο τυπογραφείο που λειτούργησε για χρόνια στο χωριό Αμπελάκια, το οποίο προγραμματιζόταν επίσκεψη το απόγευμα. (Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα, ακούστε εδώ συνέντευξη του Θ. Αναπλιώτη, γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, στο web radio 902.gr).
Χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα θα ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ. Στη Λάρισα εδρεύει το νέο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ. Το 2014 με πρόταση της συγκυβέρνησης στην ΕΕ, το στρατηγείο ενεργοποιήθηκε, με αφορμή τον έλεγχο και τη διοίκηση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και με στόχο να αναβαθμιστεί στο άμεσο μέλλον ο ρόλος του νέου ευρωστρατηγείου ενάντια στους λαούς. Συνέχεια της ενεργού εμπλοκής στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Στις εκδηλώσεις του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας θα συμμετάσχει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Ιούλη, στις 11 π.μ., θα συμμετάσχει και θα κάνει δηλώσεις στην κινητοποίηση έξω από το στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα και αργότερα θα συναντηθεί με το διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο κ. Τελλίδη και το διοικητή του Στρατοπέδου ταξίαρχο κ. Δρίβα. Την ίδια μέρα, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιεί η ΚΝΕ στο χώρο της κατασκήνωσης στο Στόμιο (δίπλα στο Δημοτικό Κάμπινγκ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου