Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Συνδικαλιστικές Οργανώσεις Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Πέντε Εργατικά Κέντρα, 168 Σωματεία και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας υπογράφουν κοινό ψήφισμα
«Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία». Αυτό επισημαίνουν σε ψήφισμά τους, το οποίο κοινοποιούν στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας, τα πέντε Εργατικά Κέντρα της Θεσσαλίας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας και 168 σωματεία εργαζομένων της περιοχής που ανήκουν στη δύναμή τους και που αριθμούν χιλιάδες μέλη.
Στο ψήφισμά τους επισημαίνουν: «Τα ΔΣ των Εργατικών Κέντρων, των ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και των Πρωτοβάθμιων Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) της Θεσσαλίας, που υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα, εκφράζουμε την οργή και την κάθετη αντίθεσή μας στο σχεδιασμό της κυβέρνησης να φέρει Νομοσχέδιο στη Βουλή για τον στραγγαλισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το χτύπημα των συνδικάτων, παράλληλα με νέα αντεργατικά μέτρα, σύμφωνα με διαρροές του υπουργείου Εργασίας στον Τύπο.
Μάλιστα, αυτό συνιστά ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση, αφού έγινε αμέσως μετά την κήρυξη της απεργίας των εργαζόμενων στη ΔΕΗ ως παράνομη και την απόφασή σας να επιστρατεύσετε τους απεργούς, δείχνοντας το αντεργατικό και αυταρχικό σας πρόσωπο άλλη μια φορά, στην προσπάθειά σας να εφαρμόσετε μια βάρβαρη ταξική πολιτική προς όφελος της πλουτοκρατίας, που έχει τσακίσει τους εργαζόμενους.
Η προσπάθεια σας να βάλετε στο "γύψο" το δικαίωμα της απεργίας, που κατακτήθηκε με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες, να επαναφέρετε το κατάπτυστο ΛΟΚ - ΑΟΥΤ (ανταπεργία εργοδοτών), να παρέμβετε ακόμα πιο ωμά στη λειτουργία και δράση των συνδικάτων, τα οποία είναι κατάκτηση της σκληρής πάλης των εργαζομένων και να τα στραγγαλίσετε οικονομικά, κόβοντας αυθαίρετα χρήματα από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τα λειτουργικά έξοδα, που παρακρατούνται από τους εργαζόμενους, δεν είναι εκσυγχρονισμός, όπως υποστηρίζετε, αλλά ωμή παρέμβασή σας για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, αποδυνάμωσης και αφοπλισμού των συνδικάτων, για να παραδώσετε αιχμάλωτους και ανοργάνωτους τους εργαζόμενους στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων και της μεγαλοεργοδοσίας.
Μας ρημάξατε τη ζωή με την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, το τσάκισμα των ΣΣΕ και τη διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη βαριά φορολογία, την εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας, της Παιδείας, για χάρη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Δε θα σας επιτρέψουμε να στραγγαλίσετε τα συνδικάτα και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Σας δηλώνουμε καθαρά: Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και από το δικαίωμα στην απεργία.
Η προσπάθειά σας να τσακίσετε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τα συνδικάτα δε θα περάσει. Για μας είναι αιτία πολέμου. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και με οποιοδήποτε "κόστος" δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τη λύση των εργατικών προβλημάτων, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου