Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Αιτήματα και στόχους πάλης κατέθεσε η "Λαϊκή Συσπείρωση"

Ν
α κρατήσει η ΚΕΔΕ έστω τα προσχήματα, κάλεσε τους συνέδρους η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και δημοτική σύμβουλος Πειραιά, μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα με τα συμπεράσματα αλλά και τις αποφάσεις της, ειδικά για το θέμα της ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα.
Χτες, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε τα αιτήματα και τους στόχους πάλης. Συγκεκριμένα, αυτά περιλαμβάνουν:
  • Καμία παραχώρηση των αποθεματικών και των διαθέσιμων για την πληρωμή του χρέους και των δανειστών.
  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών περιφερειών και δήμων, με αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας.
  • Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.
  • Να λυθεί το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων στους δήμους, με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος. Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την Τοπική Διοίκηση και των οφειλόμενων σε αυτή. Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης για νησιά και απομακρυσμένες ορεινές περιοχές.
  • Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου («Καλλικράτης» - μνημονιακές κατευθύνσεις και εφαρμοστικοί νόμοι) που κατευθύνει την ΤΔ να δρα ανταποδοτικά και επιχειρηματικά.
  • Αμεση κατάργηση του Οικονομικού Παρατηρητηρίου.
  • Εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξη νέων δημόσιων κοινωνικών δομών με σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ανταπόδοσης, των ΣΔΙΤ και των παραχωρήσεων στους ιδιώτες, των ΜΚΟ και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) σε υπηρεσίες και αρμοδιότητες δήμων και περιφερειών.
  • Επαρκής στελέχωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και δομών των δήμων (Βρεφικοί-Παιδικοί Σταθμοί, «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΑμΕΑ, ΚΑΠΗ κλπ), με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών και άλλων ειδικοτήτων, με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
  • Κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων και της αναλογίας 1:5. Κατάργηση του Ν. 3833/10 και έκδοση πράξεων διορισμού όλων των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ/2009. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Παύση του θεσμικού πλαισίου που επιτάσσει τις δημοτικές αρχές να προσφεύγουν αναγκαστικά στα δικαστήρια, ενάντια στο δικαίωμα των εργαζόμενων να προασπίζουν μέσα και από αυτούς τους δρόμους το δικαίωμά τους στη δουλειά, τα εργασιακά τους δικαιώματα.
  • Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες κτιριακές και κοινωνικές υποδομές, που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών.
  • Γενναία χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.
Παράλληλα, κατέθεσε στο Σώμα τρία ψηφίσματα που αφορούν τη διασφάλιση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και των εργασιακών δικαιωμάτων των καθαριστριών, τη μονιμοποίηση των 3.500 εργαζομένων, αλλά και τη στήριξη του ίδιου του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους πρόσφυγες.
  • Την απόφαση να μην προχωρήσει στην κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας υπενθύμισε χτες, με δήλωσή του, ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου