Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες στη Θεσσαλία: Οργανώνουν συσκέψεις και αποφασίζουν συγκεντρώσεις

Παν-καρδιτσιώτικο - παναγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη στην πόλη της Καρδίτσας. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων του νομού, την οποία συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας για το σχεδιασμό και την οργάνωση της πάλης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που πάρθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στις 30 Οκτώβρη, στη Νίκαια της Λάρισας.
Στη σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων αποφασίστηκε ακόμα να οργανωθεί αγωνιστική παρέμβαση στα γραφεία της Εφορίας στην Καρδίτσα, την Πέμπτη 24 Νοέμβρη. Συλλαλητήριο με τρακτέρ προγραμματίζεται και στην πόλη των Τρικάλων, με απόφαση που αναμένεται να πάρει στη συνεδρίασή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη». Στο Νομό Λάρισας η αρχή θα γίνει από τα Φάρσαλα, με απόφαση που αναμένεται να ληφθεί στη σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων της εν λόγω επαρχίας, που οργανώνει την Παρασκευή 25 Νοέμβρη η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.
Στη Μαγνησία, την οργάνωση της πάλης έχουν αναλάβει Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής. Εξάλλου, τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη, στον Παλαμά Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας, καθώς και εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων της Μαγνησίας, όπου θα ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την κλιμάκωση και το συντονισμό της πάλης σε πανθεσσαλικό επίπεδο.
Να σημειώσουμε ότι για τα μέσα Δεκέμβρη έχει προγραμματιστεί νέα πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για την κλιμάκωση και τον πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Ο αγώνας των αγροτών, που οργανώνεται σ' όλη τη χώρα με πρωτοβουλίες των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, αλλά και Επιτροπών Αγώνα, στρέφεται αντικειμενικά ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΕΕ, που οδηγεί σε παραπέρα συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων αγροτοκαπιταλιστών, με εξοντωτικές συνέπειες για τη μικρομεσαία αγροτιά.
Αρκεί μια ματιά στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο και στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ για να αντιληφθεί κανείς τι έχουν να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι: Διπλασιάζεται ο φορολογικός συντελεστής από 13% στο 26% του εισοδήματος κι επιβάλλεται προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά στο 100%. Τριπλασιάζονται οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και περικόπτονται κατά 60% οι συντάξεις σε όσους συνταξιούχους αναγκάζονται να συνεχίσουν να καλλιεργούν για να μπορούν να ζήσουν.
Επίσης, εκτοξεύεται στα ύψη το κόστος παραγωγής, ενώ αντίστροφα μειώνονται δραστικά οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις. Οι τεράστιες ζημιές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες δεν αποζημιώνονται και την ίδια ώρα καθυστερούν οι πληρωμές των χρωστούμενων στους αγρότες.
Τέλος, επιβάλλονται χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα για να αυξάνονται τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων και, από την άλλη, φουσκώνουν τα αγροτικά χρέη κι απειλούνται οι καταχρεωμένοι αγρότες με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών, ενώ βάζουν χέρι στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για οφειλές σε Εφορία, ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, τράπεζες κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου