Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Κάτω τα χέρια από τους αγρότες που παλεύουν!

Ανακοίνωση για το μπαράζ διώξεων, ενόψει νέου γύρου κινητοποιήσεων

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας καταγγέλλει την έναρξη νέου κύκλου διώξεων, με τις κλήσεις στην Αστυνομία σε βάρος αγροτών, για τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Μπλόκο της Νίκαιας από το Γενάρη έως το Φλεβάρη του 2013. Συγκεκριμένα:

Πριν λίγες μέρες κλήθηκαν σε απολογία 5 αγροτοσυνδικαλιστές, ανάμεσά τους οι Β. Μπούτας και Ρ. Μαρούδας, στελέχη της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδροι των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Λάρισας, αντίστοιχα, για τις 4 κινητοποιήσεις που έγιναν στα διόδια της περιοχής από αγωνιστές αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας. Στη δικογραφία που συντάχθηκε, αναφέρονται οι αριθμοί κυκλοφορίας δεκάδων αυτοκινήτων αγροτών που συμμετείχαν.

Σε δικογραφία που συντάχθηκε για τα γεγονότα στις 5 Φλεβάρη 2013 στο μπλόκο της Νίκαιας, κατηγορούνται άλλοι 11 αγροτοσυνδικαλιστές, ότι επιχείρησαν να γκρεμίσουν, με τρακτέρ, την οδική περίφραξη της Εθνικής Οδού σε ένα μέρος της, καθώς και για διατάραξη οδικής ασφάλειας.

Μια άλλη δικογραφία, με κατηγορούμενους πάλι κάποιους από τους επικεφαλής, αφορά στα γεγονότα στις 31 Γενάρη 2013, όταν, για πρώτη φορά από την έναρξη της κινητοποίησης, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας επιχείρησαν να βγουν στην Εθνική Οδό και εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας σημειώνει μεταξύ άλλων: 
"Η ποινικοποίηση των αγώνων είναι πολυχρησιμοποιημένο όπλο διαχρονικά από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να τρομοκρατήσουν το αγροτικό κίνημα. Δεν τα κατάφεραν με τα πάνω από 10.000 αγροτοδικεία σε όλη τη χώρα ως τώρα και ούτε θα τα καταφέρουν στο μέλλον. Οι αγώνες μας είναι πέρα για πέρα νόμιμοι, γιατί έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να παλεύουμε για να γίνει νόμος το δίκιο μας. Καλούμε τους αγροτικούς συλλόγους με αποφασιστικότητα να οργανώσουν την πάλη των αγροτών δυναμώνοντας τη δράση τους, γιατί έρχονται ακόμη χειρότερα μέτρα. Η πρώτη απάντηση θα είναι η μαζική-μαχητική συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 6 Νοέμβρη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου