Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Συνέδριο ΚΕΔΕ: Επιταχύνονται τα αντιλαϊκά μέτρα στην τοπική διοίκηση - Παρέμβαση των εκλεγμένων με το ΚΚΕ

Στο ξενοδοχείο «DIVANI Caravel» πραγματοποιείται το Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης στην ομιλία του υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής και προανήγγειλε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δομών και των υπηρεσιών της τοπικής διοίκησης, κάνοντας λόγο για έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία, για ανεκμετάλλευτη ακίνητη περιουσία και για ανάγκη αξιοποίησης μεταξύ άλλων ακόμα και σχολικών υποδομών. Προκλητικότατος μάλιστα, έκανε λόγο για ωφέλεια ύψους 70 εκ. ευρώ, από τις μειώσεις μισθών εργαζομένων και κατάργηση δώρων λέγοντας πως αυτή θα επιστρέψει στους δήμους, ως ρευστότητα για αναπτυξιακά έργα.

Η Ελπίδα Παντελάκη εκ μέρους των εκλεγμένων με το ΚΚΕ, σημείωσε ότι οι αντιλαϊκές εξελίξεις σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης φέρνουν και επιτάχυνση των μέτρων, που προβλέπονταν από τον «Καλλικράτη», ο οποίος αποδεικνύεται ότι αποτελεί βασικό κρατικό εργαλείο στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Επισήμανε ότι η πολιτική αυτή εφαρμόζεται και εξειδικεύεται σε βάρος του λαού, από τη συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών στελεχών των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ, θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι για να έχουν αποτελέσματα θα πρέπει να συγκρούονται με την πολιτική που χτυπά το σύνολο των εργαζομένων. Σημείωσε ότι το Συνέδριο πρέπει να πάρει απόφαση να μην υλοποιήσει τη διαθεσιμότητα και να ζητήσει την κατάργηση του νόμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ψήφισμα στο προεδρείο όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και τους συμμάχους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης με "Μνημόνια Διαρκείας" που οδηγεί τα πλατιά λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση, υποτάσσοντας τα πάντα στη εξυπηρέτηση των στρατηγικών επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων, για την αύξηση της κερδοφορίας τους».

(...) «Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε:

  1.       Να μην σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι εργαζόμενων.

  2. Να μην υπογραφούν διαπιστωτικές πράξεις

  3. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την αντιδραστική αντίληψη περί "πλεονάζοντος προσωπικού"

  4. Να καταργηθεί η διάταξη για την απαγόρευση των προσλήψεων

  5. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που δουλεύουν με κάθε είδους σύμβαση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  6. Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αρνούμαστε να επιβάλουμε νέα χαράτσια και τέλη. Απορρίπτουμε κάθε ιδιωτικοποίηση – εκποίηση

Η εμπειρία όμως δείχνει τόσο στη χώρα μας, όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ότι τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, οι κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές, δε συμβιβάζονται με κανένα μείγμα καπιταλιστικής διαχείρισης, γιατί παντού και πάντα υπηρετούν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων και την ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος τους.

Άρα, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είναι ανάγκη να αμφισβητηθεί στην πράξη. Με τους εργαζόμενους να παλέψουμε μαζί σε κοινή – συντονισμένη πάλη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ταξική γραμμή ρήξης και ανατροπής για την κατάργηση των "Μνημονίων Διαρκείας" και τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου