Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Επιστολή της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την απαγόρευση εισαγωγών στη Ρωσία

Σ
τις συνέπειες για τους Έλληνες μικρομεσαίους αγρότες, από την απαγόρευση εισαγωγών στη Ρωσία σε αντίποινα των κυρώσεων από μέρους της ΕΕ και των ΗΠΑ, αναφέρεται επιστολή που απέστειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του ΚΚΕ στο νυν Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ.Μ. Μπαρόζο, το νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιούνκερ, την Ύπατη Eκπρόσωπο της EE για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Κ. ’Αστον, καθώς επίσης και στους αρμόδιους επιτρόπους για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις και το Ευρώ, Γ. Κατάινεν, και για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη, Ν.Τσόλος.
Στην επιστολή αναφέρεται:
Χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, πληρώνουν για την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στο πλευρό της φασιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, με σκοπό τη διείσδυση των μονοπωλίων τους στη περιοχή σε ανταγωνισμό με την καπιταλιστική Ρωσία.
Οι κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ ενάντια στη Ρωσία, με ομόφωνη γνώμη όλων των κυβερνήσεων, είχαν ως αποτέλεσμα αντίμετρα της τελευταίας, με πρώτο το εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα προέλευσης ΕΕ - ΗΠΑ, και με τον κίνδυνο επέκτασής τους στην Ενέργεια και σε άλλους κλάδους της οικονομίας με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς. Η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί στήριξε, και μάλιστα κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της στην ΕΕ, την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία, με βασικό κριτήριο τη διείσδυση των ευρωπαϊκών και αμερικανικών μονοπωλίων στην περιοχή.
Τώρα χιλιάδες Έλληνες μικρομεσαίοι αγρότες, ιδιαίτερα παραγωγοί οπωροκηπευτικών με κύρια αγορά τη Ρωσία, μετά την ΚΑΠ δέχονται νέο καταστρεπτικό πλήγμα, καθώς η αδιάθετη παραγωγή τους σαπίζει στις αποθήκες. Μπαίνει σε μακροπρόθεσμο κίνδυνο η πρόσβαση ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά, τα επόμενα χρόνια.
Η ΕΕ και όλες οι κυβερνήσεις της έχουν μεγάλες ευθύνες για αυτή την κατάσταση.
Ερωτάται η Επιτροπή:
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που προκάλεσαν τα αντίμετρα της τελευταίας;
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την ΑΜΕΣΗ αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τις αποφάσεις της ΕΕ, και να στηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα το χαμένο εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ
Παπαδάκης Κώστας
Ζαριανόπουλος Σωτήρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου