Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Διαμάντω Μανωλάκου: Η νέα ΚΑΠ οδηγεί στην καταστροφή

Στα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και στις προτάσεις διεξόδου του ΚΚΕ αναφέρθηκε η κ. Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής και υπεύθυνη του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΤΕ Υπαίθρου του ΚΚΕ και η ΚΟΒ Παλαμά.
Μέσα σε ένα κατάμεστο ακροατήριο στο  Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Παλαμά η κ. Μανωλάκου τόνισε οτι τα χειρότερα έρχονται με τη νέα ΚΑΠ υπογράμμισε πως ο αγώνας των αγροτών με τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις σε κομβικά σημεία όλης της χώρας τον περασμένο Ιανουάριο πρέπει να έχει και συνέχεια. Είναι ολοφάνερο ότι και με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 τα θύματα θα είναι μικροί και φτωχομεσαίοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι, που θα οδηγηθούν στο δρόμο της καταστροφής. Δεν καλλιεργούμε αυταπάτες , δεν κινδυνολογούμε, λέμε την αλήθεια όπως κάναμε μέχρι τώρα. Μία λύση υπάρχει για την επιβίωση του αγρότη. Να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα της μεγάλης παραγωγής.
Αυτό θα γίνει με τη συνεταιριστικοποίηση δηλαδή την ενοποίηση της μικροιδιοκτησίας σε μία μεγάλη . Η ενοποίηση γης-καλλιεργητικών δραστηριοτήτων σημαίνει χαμηλό κόστος παραγωγής, με κρατική επιστημονική και τεχνική στήριξη για παραγωγή καλών ποιοτικών φτηνών προϊόντων για τη λαϊκή ομογένεια. Με εξασφαλισμένη πώληση της παραγωγής , αφού θα υπάρχει η κρατική συγκέντρωση και το εμπόριο. Γι' αυτό λέμε – επισήμανε – ότι ο αγώνας είναι κοινός για όλους. Και για τους μικροεπαγγελματίες, που δεν έχουν πελάτες στα μαγαζιά τους και για όλους τους άλλους εργαζόμενους. Εμείς το λέμε καθαρά. Η αγροτιά, μαζί με την εργατιά και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες πρέπει να ξεσηκωθούν για το δίκιο τους. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει από το ν' ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη, απάνθρωπη, αντιλαϊκή πολιτική που ξεκληρίζει, που διώχνει τον κόσμο από τα χωράφια και τον τόπο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου