Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Κυβέρνηση - ΕΕ τσακίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά

Σ
τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται η αγροτιά από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναφέρεται σε δήλωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στη συζήτηση που έγινε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τις επιπτώσεις των ρωσικών αντίμετρων στα αγροτικά προϊόντα, ο Επίτροπος Γεωργίας της Κομισιόν, Ν. Τσιόλος, δήλωσε ότι ουσιαστικά ανακαλούνται ακόμα και οι πενιχρές αποζημιώσεις που θα κάλυπταν ελάχιστο μέρος της ζημιάς των αγροτών, προαναγγέλλοντας νέο σχέδιο παραπέρα μείωσης έως πλήρους κατάργησης των όποιων αποζημιώσεων.
Επίσης, επανέφερε θέμα επιβολής νέων ποσοστώσεων στην παραγωγή, με πρόσχημα τις επιπτώσεις της διακοπής των εξαγωγών στη Ρωσία. Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την απειλή πλήρους διακοπής των όποιων ενισχύσεων, εκβιάζει τους Ελληνες αγρότες να επιστρέψουν 424,8 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως ενίσχυση το 2009 λόγω καταστροφών της παραγωγής, μετά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Οι εξελίξεις αυτές αποκαλύπτουν πόσο ψεύτικη είναι η προπαγάνδα των κομμάτων του ευρωμονόδρομου για δήθεν κονδύλια της ΕΕ που στηρίζουν τους μικρούς αγρότες, ότι μπορεί να βελτιωθεί η κατάστασή τους μέσα σ' αυτήν τη λυκοσυμμαχία, ότι μέσα στην ΕΕ μπορεί να υπάρξει πολιτική προς όφελος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Για τους φτωχούς αγρότες ο μόνος δρόμος για τα συμφέροντά τους είναι αυτός της συσπείρωσης, της οργάνωσης και του αγώνα. Για την πλήρη αποζημίωση από την ΕΕ και την κυβέρνηση των ζημιών από τα ρωσικά αντίμετρα. Για άμεσα μέτρα προστασίας της παραγωγής τους, να σταματήσει ο ξεριζωμός τους.

Να παλέψουν με τη Λαϊκή Συμμαχία, για την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, για την κεντρικά σχεδιασμένη οργάνωση της αγροτικής οικονομίας, που μπορεί να εξασφαλίσει τα δίκια της φτωχής αγροτιάς, να αξιοποιήσει τις μεγάλες παραγωγικές και εξαγωγικές δυνατότητες της χώρας, να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες με ποιοτικά και φτηνά αγροτικά προϊόντα για όλο το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου