Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Λάρισα: Σε αντιλαϊκή κατεύθυνση τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας δημοτικής αρχής

Η νέα δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΟΙΚΟΛ, κτλ) συνεχίζει απαρέγκλιτα την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με την προηγούμενη της ΝΔ και είναι τέτοια η ταύτιση της πολιτικής τους στα κυρίαρχα ζητήματα της διοίκησης του δήμου, που είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα, τόνισε ο Γιώργος Λαμπρούλης, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νομού Λάρισας και βουλευτής του ΚΚΕ σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε.

Συμπλήρωσε ότι βασικό χαρακτηριστικό αυτής της πολιτικής «αποτελεί η συμμόρφωση στο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της τοπικής διοίκησης, που περικόπτει πόρους, αυξάνει τη φορομπηξία, καθιερώνει τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με βάση τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας για μείωση του χρέους, το παρατηρητήριο, την αξιολόγηση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την παράδοση δομών και υπηρεσιών σε επιχειρηματικά συμφέροντα κτλ».

Αναφερόμενος στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής ο Γιώργος Λαμπρούλης υπογράμμισε:

«Από την πρώτη μέρα της θητείας της με το πρόσχημα της «καμένης γης» προχώρησε σε προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού με 2μηνα στους παιδικούς σταθμούς, αρνούμενη να ανανεώσει τις συμβάσεις στο υπάρχον προσωπικό, όπως πρότειναν μόνο οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επικαλούμενη το νόμο. Π.χ. ενώ διακηρύσσει παραπλανητικά το δημόσιο χαρακτήρα του πολιτισμού και του αθλητισμού, παραδίδει τις λέσχες και τα προγράμματα αθλητισμού σε αυτοαπασχολούμενους καθηγητές «με μπλοκάκι», που θα αναλάβουν με το αζημίωτο να τα λειτουργούν, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και φορτώνοντάς τους την ασφάλιση και τη φορολογία.

Επικαλούμενη τη διαφάνεια και την κοροϊδία του κοινωνικού τιμολογίου, όχι μόνο δεν υπερασπίζεται όπως λέει το δικαίωμα στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, αλλά στην ουσία συνεχίζει στην ίδια ρότα με την προηγούμενη δημοτική αρχή της ΝΔ που τα είχε μετατρέψει σε εμπόρευμα, κρατώντας πάντα ανοιχτή την πόρτα σε διάφορες ΚΟΙΝΣΕΠ και ΜΚΟ που θα δηλώσουν ενδιαφέρον. Σε όλους τους δημοτικούς οργανισμούς (Δημοτικό Ωδείο, σχολή μπαλέτου, πινακοθήκη κτλ) βασιλεύει η ανταποδοτικότητα και οι εργασιακές σχέσεις «λάστιχο».

Τέλος τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή αντικειμενικά η πολιτική της δημοτικής αρχής είναι σε αντιλαϊκή ρότα, δεν έχει τη θέληση να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα και με το πέρασμα του χρόνου θα ενσωματώνεται και θα υπηρετεί όλο και περισσότερο τις κεντρικές κρατικές στρατηγικές που προβλέπουν ιδιωτικοποιήσεις, φόρους και χαράτσια. Επιβάλλεται λοιπόν τα λαϊκά στρώματα να ορθώσουν μέτωπο διεκδίκησης απέναντι και στο δήμο. Δεν δικαιολογείται καμιά πίστωση χρόνου, ήδη έχουν δοθεί δείγματα γραφής»

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου