Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Κι όμως ζητά ανοχή

Δ
είξε το δέντρο, να χαθεί το δάσος. Με αυτή την τακτική το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη του Τσίπρα σαν γεγονός σπουδαίο όχι για αυτά που ειπώθηκαν εκεί, αλλά για το πόσα «τουίτ» μετρήθηκαν. Στρέφουν την προσοχή στο «κοιτάτε τι σπουδαίος είναι ο δικός μας, είναι και εναλλακτικός» και κάνουν γαργάρα τις θέσεις που διατύπωσε με τον πλέον ωμό τρόπο.
Προσπαθώντας να κρατηθεί κοντά στο όριο των 140 χαρακτήρων, που επιτρέπει το twitter για κάθε απάντηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε τις θέσεις του χωρίς φτιασίδια, γεγονός που κάνει εύκολη και την απάντηση στην ερώτηση για το αν μπορεί όποιος βλέπει τον εαυτό του ως αριστερό να δείξει την παραμικρή ανοχή σ' αυτό το μαύρο δάσος αντιδραστικών θέσεων που κανένα χαριτωμένο περιστεράκι του twitter δεν μπορεί να κρύψει:
-- Είπε απευθυνόμενος στο μεγάλο κεφάλαιο: «Δεν έχουμε στόχο να αυξήσουμε τους συντελεστές (φορολογίας)».
-- Απάντησε στις λαϊκές οικογένειες: «Δεν μπορούμε να καταργήσουμε τον ΦΠΑ» (στα είδη πρώτης ανάγκης).
-- Εκλεισε το μάτι σ' όσους ζητάνε «νόμο και τάξη»: «Θα γίνουμε κανονικό κράτος».
-- Δήλωσε επίσης: «Θέλουμε αναδιάρθρωση αυτών των μονάδων (σ.σ. ΜΑΤ, ΜΕΑ κ.λπ.) για έκτακτα περιστατικά βίας. Μιλάμε για αφοπλισμό των ΜΑΤ όταν έρχονται σε επαφή με διαδηλωτές» (δηλαδή, θα πέφτουν το γκλομπ και η πιπερόσκονη σύννεφο με αριστερό πρόσημο).
Αντικρατιστής
-- «Δεν είμαστε κρατιστές», είπε για να εξηγήσει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την παράδοση στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων στο μεγάλο κεφάλαιο: «Οι στρατηγικοί τομείς, νερό, ηλεκτρισμός, δεν μπορεί να είναι εξ ολοκλήρου στους ιδιώτες. Επιδιώκουμε αναπτυξιακές κοινοπραξίες και με ιδιώτες και με κράτη».
-- Τα ίδια ισχύουν και για τον ΟΛΠ: «Δεν έχουμε απέναντι έναν ιδιώτη, αλλά ένα κράτος. Είμαστε υπέρ των αναπτυξιακών κοινοπραξιών με δεσπόζουσα θέση κυρίως με κράτη».
-- Οσον αφορά την «Ολυμπιακή», ξεχάστε την επανασύστασή της, γιατί, όπως είπε, «χρειάζονται εκατομμύρια που δεν έχουμε».
και θεσμικός
Εκεί που έδωσε ρέστα ήταν στην απάντηση για το ΝΑΤΟ:
-- «Η χώρα μας δεσμεύεται από το θεσμικό πλαίσιο και τις συμφωνίες για το ΝΑΤΟ. Δεν είναι στην πρόθεσή μας να ανοίξουμε θέμα που θα οδηγήσει σε μετωπική ρήξη». Και για να μη μείνει αμφιβολία για τις επιπτώσεις από αυτήν τη συμμετοχή συμπλήρωσε ότι «δεν θα στηρίζουμε επεμβάσεις που είναι έξω από το πλαίσιο νομιμότητας» (ενώ με απόφαση του ΟΗΕ μπορούμε να ξανασφάξουμε το λαό της Γιουγκοσλαβίας...).
Μετά απ' όλα αυτά όποιος νιώθει τέτοιου τύπου αριστερός ασφαλώς και μπορεί να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Ας επιτρέψει, όμως, στους κομμουνιστές, σε κάθε εργάτη, μαχητή, άνθρωπο του λαού, όχι μόνο να μη δείξει καμιά ανοχή σ' ένα τέτοιο αντιδραστικό έκτρωμα, αλλά να πάρει όλα τα μέτρα από σήμερα, ώστε να μην έχουν τόπο να σταθούν και μετεκλογικά όσοι τόσο ξετσίπωτα δηλώνουν ότι θέλουν τη διακυβέρνηση για να τσακίσουν με αριστερό βούρδουλα το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου