Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ενισχυμένο το ΚΚΕ στον Παλαμά Καρδίτσας

Μια βδομάδα πέρασε από την ολοκλήρωση της σκληρής εκλογικής μάχης που έδωσαν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος σε ολόκληρη την Ελλάδα, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές που ζουν και δουλεύουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στους αγρότες. Με τα συμπεράσματα της Ανακοίνωσης της ΚΕ του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα να συζητιούνται ήδη σε συσκέψεις, εξορμήσεις κ.α., επιβεβαιώνονται μια σειρά θετικά βήματα που καταγράφονται στη ζωή και δράση των Κομματικών Οργανώσεων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσέγγισαν σε αυτήν τη μάχη το Κόμμα για πρώτη φορά, το εμπιστεύτηκαν, στρατεύτηκαν μαζί του. Κυρίως εκτίμησαν τη συνέπεια και τη σταθερότητά του, την ικανότητά του στις πιο σύνθετες συνθήκες να πρωτοστατεί στην εργατική - λαϊκή πάλη. Νέοι ψηφοφόροι που εμπιστεύονται το ΚΚΕ, βλέποντάς το να επιβεβαιώνεται στις εκτιμήσεις του για την πορεία της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης. Που εκτιμούν τη μαχητικότητα, την ανιδιοτελή προσφορά των κομμουνιστών στην πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού αγροτικού - λαϊκού κινήματος, για ανάκτηση των απωλειών σε σύγκρουση με την εργοδοσία και την κυβέρνηση.

Οι νέοι αυτοί ψηφοφόροι, σε μεγάλο βαθμό, έδωσαν στο Κόμμα την άνοδο σε ψήφους και ποσοστά σε περιοχές όπως ο Παλαμάς.

Χωρίς εφησυχασμό και μεγάλα λόγια, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα και με τα συμπεράσματα από την εκλογική αναμέτρηση να γίνονται και αυτά όπλα στη μάχη για το κέρδισμα εργατόκοσμου, αγροτόκοσμου φτωχών λαϊκών στρωμάτων με το ΚΚΕ, αναλογιζόμαστε: Τι δείχνει η πείρα των Οργανώσεων; Πώς έγινε κατορθωτό να εκφραστεί αυτή η θετική τάση συσπείρωσης δυνάμεων στο Κόμμα σε συνθήκες οξύτατης πόλωσης και μάλιστα οπισθοχώρησης του εργατικού - λαϊκού κινήματος;

Εκατοντάδες εργάτες, άνεργοι, φτωχοί αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, συνταξιούχοι, νέοι των σπουδών και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, που συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές στα μετερίζια των λαϊκών αγώνων, έκαναν «το βήμα παραπάνω», εγκαταλείποντας τα κόμματα που ψήφιζαν και επιλέγοντας να ενισχύσουν το ΚΚΕ.

Στα χωριά της Καρδίτσας -όπως, π.χ,. στο Καλλιφώνι, την Κρανιά, στο Φύλλο, στον Παλαμά- οι νέοι ψήφοι προς το ΚΚΕ είχαν το χαρακτήρα της αναγνώρισης εκ μέρους των αγροτών της μεγάλης προσφοράς του Κόμματος στους αγροτικούς αγώνες και της αποδοχής των πολιτικών θέσεων και προτάσεών του για το παρόν και το μέλλον της μικρομεσαίας αγροτιάς.

«Η εκλογική μας άνοδος στα συγκεκριμένα χωριά», λέει ο Γιάννης Τσιούτρας, Γραμματέας της ΤΕ Υπαίθρου Καρδίτσας του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο νομό, «δεν οφείλεται μόνο στη συμμετοχή αυτών των χωριών στους αγροτικούς αγώνες αλλά και στο γεγονός ότι, ως Κόμμα, διατηρήσαμε τις επαφές και τους δεσμούς που αναπτύξαμε με τους αγρότες και τους άλλους κατοίκους τους. Διότι, αν, μετά το τέλος των κινητοποιήσεων, χαθείς μ' αυτούς τους ανθρώπους, δεν πρόκειται να τους βρεις και να τους πείσεις εύκολα στις εκλογές».

Με όλο αυτόν τον κόσμο, τις επόμενες μέρες, οι Κομματικές Οργανώσεις θα βρεθούν για να συζητήσουν τις εκτιμήσεις της ΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα και να χαράξουν τη συνέχεια της δράσης τους, την ένταξή τους στο πολιτικό άνοιγμα που θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα και κυρίως στην οργάνωση και το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην ΕΕ, στα μνημόνια διαρκείας, στα μονοπώλια, στο κεφάλαιο και την εξουσία του, που παραμένουν παρόντα. Για να ανακτηθούν οι μεγάλες απώλειες των εργαζομένων την περίοδο της κρίσης, για την ανακούφιση των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, για την οργάνωση της πάλης για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες και την οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα συγκρουστεί με τα μονοπώλια και την εξουσία τους και θα διεκδικήσει για λογαριασμό της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου