Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Τα προβλήματα επιβίωσης δεν μπορούν να περιμένουν

Σε πρόγραμμα δράσης κατέληξαν το Σάββατο οι εκπρόσωποι των αγροτικών μπλόκων, που συνεδρίασαν στη Λάρισα
Ν
α συνεχίσουν στο δρόμο της πάλης για την επίλυση των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζουν και να μην πέσουν στο «λούκι» της επανάπαυσης και της αναμονής, που καλλιεργείται μ' αφορμή και την κυβερνητική εναλλαγή, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες ηΠανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο, στη Λάρισα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων μπλόκων από διάφορες περιοχές της χώρας.
Οπως χαρακτηριστικά είπε, ανοίγοντας τις εργασίες της σύσκεψης, ο Β. Μπούτας, εκπρόσωπος του Μπλόκου των Θεσσαλών αγροτών στον Κόμβο της Νίκαιας και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, «η προηγούμενη κυβέρνηση έφυγε, αλλά έμεινε εδώ η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ με την οποία συμφωνεί, επί της ουσίας, η νέα κυβέρνηση. Εμειναν εδώ οι τράπεζες και οι εμποροβιομήχανοι που εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται το μόχθο μας και να κλέβουν το ψωμί μας.
Επομένως, εμείς που βγήκαμε πολλές φορές στο δρόμο να πολεμήσουμε αυτή την πολιτική, δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Χωρίς να προτρέχουμε, αλλά και δίχως να χάνουμε πολύτιμο χρόνο, ψύχραιμα, αλλά κι αποφασιστικά, θα διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών εισοδήματος που είχαμε τα τελευταία χρόνια, την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων μας, όπως τα θέσαμε με τις μεγάλες κινητοποιήσεις μας των προηγούμενων ετών».
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε στο αμέσως επόμενο διάστημα, να οργανωθούν κατά τόπους αγωνιστικές δράσεις (συσκέψεις και συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις σε υπηρεσίες και οργανισμούς, ακόμα και συλλαλητήρια) για τη διεκδίκηση λύσεων σε άμεσα προβλήματα, με κορύφωση τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, που θα πραγματοποιηθεί με μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Μάρτη, στις 12 μ., στο χώρο του Μνημείου για τη θυσία των Θεσσαλών κολίγων.
Στις παρεμβάσεις τους, οι εκπρόσωποι των μπλόκων σημείωσαν ότι οι ανάγκες των αγροτών είναι άμεσες και δεν μπορούν να περιμένουν το «βάθος χρόνου» που λέει η νέα κυβέρνηση, θέλοντας να αποσπάσει ανοχή και να καλλιεργήσει στάση αναμονής. «Σε λίγες μέρες πρέπει να ξεκινήσουμε τη νέα καλλιεργητική περίοδο, αλλά δεν μπορούμε γιατί δεν έχουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για ν' αγοράσουμε τα απαραίτητα αγροτικά μέσα και εφόδια», είπε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.
Αναφέρθηκαν, επίσης, στην ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες του αγροτικού κινήματος για το ξεπέρασμα των δυσκολιών στην οργάνωση του αγώνα. «Με την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είχαμε να αντιπαλέψουμε την απογοήτευση και το φόβο που εμπόδιζαν πολλούς αγρότες να βγουν στον αγώνα, ενώ τώρα θα έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε την αισιοδοξία και την προσμονή με την οποία "βλέπει" τη νέα κυβέρνηση ένα μεγάλο μέρος των αγροτών»,είπε ο Κ. Τζέλλας, πρόεδρος το Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά.
Στην ανάγκη ενίσχυσης της συμμαχίας των μικρομεσαίων αγροτών με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής αναφέρθηκε, χαιρετίζοντας τη σύσκεψη, ο Κ. Ριζούλης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου