Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Τα ίδια με τους προηγούμενους τα ίδια και με αυτούς

Με την εμπειρία μας η «Λαϊκή Συσπείρωση» εκτιμά την πορεία που ακολουθεί η διοίκηση του δήμου Παλαμά και το περιγράφουμε με τον παραπάνω τίτλο.

Συνδημότες και συνδημότισσες στις 14/11/2014 η δημοτική αρχή κατέθεσε τον προϋπολογισμό που καθορίζει την πορεία και την προοπτική του δήμου όσον αφορά τις υπηρεσίες προς τον δημότη και τα έργα ανάπτυξης της περιοχής.

Παρατηρήσαμε πως όμοιος με τον προϋπολογισμό τις απερχόμενης δημοτικής αρχής, ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια.

Προϋπολογισμός

Σας ενημερώνουμε ως λαϊκή συσπείρωση ότι αυτόν τον προϋπολογισμό ο κ. Σακελλάριου, με την ιδιότητα του επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας τον καταψήφισε.
Που πήγανε λοιπόν οι προεκλογικές δέσμευσης για έναν άλλο τύπου προϋπολογισμό; Περίπατο λέμε εμείς.

Τεχνικό πρόγραμμα

Το Τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή είναι ανύπαρκτο καθώς σχετίζεται απόλυτα με τον σχεδιασμό και την κατάρτιση του προϋπολογισμού. Εδώ θέλουμε να σημειώσουμε ότι οι προεκλογικές δέσμευσης πήγανε περίπατο και στο σημείο αυτό.

Νομικά Πρόσωπα

Προεκλογικά δεσμευόντουσαν ότι σε  ΔΗΚΕΠΑ και ΔΟΠΑΠ   οι πρόεδροι δεν θα λαμβάνουν αντιμισθία. Το πιστέψατε; Δυστυχώς και στο θέμα αυτό, τα ωραία λόγια και οι δεσμεύσεις τους πήγανε περίπατο, με απόφαση στις 04/02/2015.

Καθαριότητα- Άρδευση

Στο πράσινο και στην καθαριότητα εκτιμάμε ότι ο δήμος μας αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει έντονα και μεγάλα προβλήματα το επόμενο διάστημα, όταν και θα έλθει η  Άνοιξη. Ποιές ενέργειες πραγματοποίησε η  δημοτική αρχή;

Στα  υπόλοιπα θέματα, αξίζει να  σημειωθεί πως το ωδείο είναι ακόμη και σήμερα κλειστό και δυστυχώς τα παιδιά μας είναι αυτά που χάνουν την χρόνια τους. Θέλουμε να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά συμβαίνει αυτό με το ωδείο, το οποίο παραμένει κλειστό μέσα Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, δεσμευτήκαν ότι θα διαθέσει η Δημοτική Αρχή  για την κάθε κοινότητα 4000 ευρώ τα οποία θα διαχειρίζεται για την κάλυψη αναγκών ο τοπικός πρόεδρος. Τα ποσά  αυτά  δεν έχουν διατεθεί ακόμη! Επιπλέον για την μείωση των τελών άρδευσης δεν έχουμε δει καμία ενέργεια προς όφελος του  συνόλου των Δημοτών, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Διαφορετική πολιτική από τις  προεκλογικές  εξαγγελίες  

H δημοτική αρχή του Δήμου Παλαμά προχώρησε σε απολογισμό για το οικονομικό κυρίως σκέλος. Δυστυχώς δεν καλεστήκαμε, αλλά το πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο. Ωστόσο δώσαμε το «παρών». Με βάση τα στοιχειά που κατατέθηκαν στην αίθουσα αλλά και τα στοιχεία που μας δόθηκαν εγγράφως, συμπεράναμε πως ο Δήμαρχος Παλαμά επιδίδεται σε μια πολιτική δικαιολόγησης της μη τήρησης των προεκλογικών του δεσμεύσεων προς τους Δημότες, προτάσσοντας την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας. Δεν γνώριζε την οικονομική κατάσταση του δήμου ο κ. Σακελλαρίου;  Ως μέλος τις οικονομικής επιτροπής και ειδικά ως αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου όφειλε να το γνωρίζει. Άλλωστε υπερψήφισε πάνω από 900 αποφάσεις. Δυο πράγματα συμβαίνουν: είτε γνώριζε την κατάσταση στον Δήμο την οποία και έκρυβε κάτω από τα χαλί για να  την παρουσιάσει τώρα, είτε δεν  ήξερε τι  ψήφιζε.

Από τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής προκύπτει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Έχει να κάνει με το γεγονός πως η Δημοτική Αρχή καλεί επί της ουσίας του πολίτες να μην έχουν  απαιτήσεις  και να συμβιβαστούν με την υπάρχουσα κατάσταση που είναι δυστυχώς  ότι χειρότερο.

Δύο σημαντικά ζητήματα

Διαβάσαμε επίσης στον τοπικό Τύπο από τον κ. Σακελλαρίου δύο σημαντικά πράγματα:

1. Ότι κινδυνεύουν οι μισθοί των  εργαζομένων του δήμου και

2. Ότι για οι αγρότες της περιοχής μας πρέπει ουσιαστικά να είναι προετοιμασμένοι για πιθανά  πρόβλημα που θα προκύψουν στην άρδευση λόγω των οφειλών στην ΔΕΗ. Αναφέρεται στο γεγονός μάλιστα  ότι μπορεί να μην γίνουν επανασυνδέσεις ρεύματος στα παρόχθια και στα αντλιοστάσια.

Δηλαδή κ. Δήμαρχε μας λέτε ότι θα μείνουν οι εργαζόμενοι του Δήμου χωρίς τους μισθούς τους και οι αγρότες χωρίς νερό στις καλλιέργειες τους; Λυπούμαστε πραγματικά γιατί για ακόμη μια φορά μας επιβεβαιώνετε και για τις παρατηρήσεις που κάνουμε, καθώς και για την λάθος πολιτική που ακλουθείτε και εσείς και οι προκάτοχοί σας. Θυμίζουμε όμως τι ψηφιστήκατε για να λύνεται προβλήματα και όχι για να μας τα ανακοινώνεται.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, πέρα από τα ζητήματα της διαχείρισης που προκύπτουν από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, υπάρχουν προβλήματα στο σύνολο  της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτά είναι  η μείωση της χρηματοδότησης με την παρακράτηση από την κεντρική εξουσία μέρους των θεσμοθετημένων πόρων, οι αλλαγές στο σύνταγμα για τις υποχρεώσεις του κράτους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και βέβαια ο «Καλλικράτης» που δημιουργήθηκε με σκοπό να λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως επιχείρηση και μακρύ χέρι της εξουσίας, ληστεύοντας τους δημότες

Η Λαϊκή Συσπείρωση επισήμανε την ανάγκη οργανωμένης και μαζικής αντίστασης-ανυπακοής σε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές που πηγάζουν από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, οι οποίες  υλοποιούνται από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής

Εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε:

·        Πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων από το κράτος για το σύνολο των αναγκών τους

·        Επιστροφή των πόρων που παρακρατήθηκαν

·        Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

·        Πρόσληψη μόνιμου αναγκαίου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

·        Να μπει ένα τέλος στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και δραστηριοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

·        Την κατάργηση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και των άλλων ανταποδοτικών τελών.

·        Την υλοποίηση έργων υποδομής στην αγροτική παράγωγη, όπως είναι το αρδευτικό δίκτυο και η αγροτική οδοποιία.

·        Την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και στα έργα των δήμων.  


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου  Παλαμά

Άρης Πολυγένης
Βασίλης Μητράκος
Κωνσταντίνος Κόκκινος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου