Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ θα απαντηθεί στα μπλόκα!

Τα εξοντωτικά μέτρα της ΚΑΠ και του μνημονίου θα εφαρμοστούν μέχρι κεραίας, είπε χτες σε αντιπροσωπεία αγροτοσυνδικαλιστών από τη Θεσσαλία ο Β. Αποστόλου
Από τη χτεσινή συνάντηση στο
υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Κάλεσμα προς τη μικρομεσαία αγροτιά να απαντήσει με αγώνες στον «πόλεμο που της έχει κηρύξει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» απηύθυναν οι εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν χτες το μεσημέρι, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, στην Αθήνα.
Κατά τη συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, η αντιπροσωπεία των αγροτών εισέπραξε μπόλικη ...κατανόηση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις τους, όμως την ίδια στιγμή εκφράστηκε η απόλυτη βούληση της κυβέρνησης να εφαρμοστούν μέχρι κεραίας τα μέτρα που προβλέπει τόσο η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ όσο και το τρίτο μνημόνιο. Η «κατανόηση» επιστράφηκε στον υπουργό ως κοροϊδία και οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις τους πανελλαδικά.
Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι «ΕΕ και κυβέρνηση μάς κήρυξαν τον πόλεμο, θέλουν να μας αφανίσουν μέσα από την ΚΑΠ, η οποία κατά γράμμα - όπως είπε ο υπουργός - θα εφαρμοστεί γιατί υπάρχουν δεσμεύσεις. Εμείς λέμε ότι αυτά τα δεσμά πρέπει να σπάσουν για να μπορούμε να επιβιώσουμε και να έχουμε προοπτική, γιατί προοπτική για τη φτωχομεσαία αγροτιά με την ΚΑΠ και με το μνημόνιο που το ψήφισαν όλοι μαζί, δεν υπάρχει».
Κάλεσε, επίσης, τους αγρότες απ' όλη την Ελλάδα να στήσουν μπλόκα παντού και πρόσθεσε πως στην αυριανή Πανελλαδική Σύσκεψη που διοργανώνει η Επιτροπή των μπλόκων στον Παλαμά Καρδίτσας, θα παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. «Η κατεύθυνση είναι μία, ή αγωνίζεσαι για το σήμερα και για το αύριο, ή υπογράφεις και τη ληξιαρχική πράξη θανάτου σου και τελειώνεις», σημείωσε ο Β. Μπούτας.
Σημείωσε ακόμη την ανάγκη η φτωχομεσαία αγροτιά να ενώσει τους αγώνες της με τους άλλους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες και τόνισε πως η κυβέρνηση «δεν είναι καθόλου καινούρια, έρχεται από παλιά και εφαρμόζει ακόμα παλιότερη πολιτική, η οποία μας έφτασε εδώ πού μας έφτασε και θα μας εξοντώσει. Δηλαδή, βρήκαν παπά, τον Τσίπρα, να θάψουν όσους έμεναν άθαφτοι μέχρι τώρα».
«Επιβάλλεται η φτωχομεσαία αγροτιά, που δυσκολεύεται ή αδυνατεί να παράγει, να βγει στα μπλόκα», είπε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, συμπληρώνοντας πως οι αγρότες και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα «δεν έδωσαν καμία λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για τον αφανισμό τους και θα αντισταθούν στους δρόμους».
Νωρίτερα, ο υπουργός Β. Αποστόλου, σε δηλώσεις του, είπε πως υπάρχει «σύγκλιση απόψεων» για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, αλλά «από εκεί και πέρα, η Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι μια πραγματικότητα που οφείλουμε να την ακολουθούμε, πόσο μάλλον εμείς που έχουμε φέρει και ψηφίσει μια νέα συμφωνία με τους εταίρους». Με αυτό το πλαίσιο δεδομένο, ο υπουργός είπε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, «για να απαλύνουμε όσο γίνεται τις επιπτώσεις, ειδικά στα δύο ζητήματα, το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό»...
Αύριο η σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας
Αμεση ήταν η απάντηση των αγροτών της Θεσσαλίας στην αρνητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους, ενώ αύριο το μεσημέρι στις 12 μ. είναι προγραμματισμένη η σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, στο δημαρχείο του Παλαμά Καρδίτσας, όπου θα παρθούν αποφάσεις για παραπέρα κλιμάκωση και περιφερειακό συντονισμό των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου