Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Για την οργάνωση της άμιλλας στην Οικονομική Εξόρμηση στο δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2016

Η Κεντρική Επιτροπή ανακοίνωσε την έναρξη της μάχης της Οικονομικής Εξόρμησης για το δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2016, η οποία ξεκινά την Τρίτη 1 Νοέμβρη.
Για τους επόμενους δύο μήνες, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος, ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα καθήκοντα, με σταθμούς και κλιμάκωση, θα δώσουμε τη ζωτική, για το Κόμμα, μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης.
Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ συμβάλλει στην προσπάθειά του για την ενίσχυση της εργατικής - λαϊκής πάλης, για την πλατιά προβολή της πολιτικής του πρότασης. Αποκτά ξεχωριστή σημασία, αφού το 2017 θα πραγματοποιηθεί το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ, θα διοργανωθούν μεγάλες πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος καθώς και εκδηλώσεις για την επέτειο της Μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης. Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ δίνει τη δυνατότητα στο Κόμμα μας να συντηρεί και να αξιοποιεί το Ιστορικό του Αρχείο, να δρα σε διεθνές επίπεδο. Για όλους αυτούς τους λόγους, η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση, καθώς αφορά την οικονομική αντοχή του ΚΚΕ.
Η γενναία και με πνεύμα αυτοθυσίας προσφορά των ίδιων των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το ακόμα ευρύτερο άνοιγμα με το κουπόνι στα εργατικά - λαϊκά στρώματα που εκτιμούν το ρόλο του Κόμματος, η στράτευση των οπαδών και φίλων στις πολύμορφες πρωτοβουλίες των Οργανώσεων για την Οικονομική Εξόρμηση, ο τακτικός ουσιαστικός σχεδιασμός και έλεγχος με βάση τη συσσωρευμένη πλούσια πείρα των Κομματικών Οργανώσεων θα φέρουν την υπερκάλυψη του πλάνου των Κομματικών Οργανώσεων. Σ' αυτό το σχεδιασμό δράσης εντάσσεται και η άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων.
Η άμιλλα ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις στηρίζεται στους ακατάλυτους δεσμούς που έχει σφυρηλατήσει το Κόμμα μας με την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα στην 100χρονη Ιστορία του. Η άμιλλα αποτελεί κομμουνιστική σχέση και κινητήρια δύναμη για τη γενική επιδίωξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων επιτευγμάτων, μακρά παράδοση του κομμουνιστικού κινήματος, χαρακτηριστικό της αυριανής νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας που θα χτίσουμε. Ταιριάζει απολύτως με την πορεία του Κόμματος προς τα 100 χρόνια του και με τις εκδηλώσεις τιμής που θα πραγματοποιηθούν για τον Μεγάλο Οκτώβρη και τους μπολσεβίκους.
Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης συνδέεται και με τη γενικότερη ισχυροποίηση του Κόμματος, την ικανότητά του να τα βγάζει πέρα σε όλες τις συνθήκες, να είναι «παντός καιρού». Με αυτήν την έννοια, χρειάζεται να ενισχύονται τα σχετικά χαρακτηριστικά που μπορούν με συνδυασμό να αποτελέσουν και τα κριτήρια της άμιλλας για την ανάδειξη των τριών πρώτων Κομματικών Οργανώσεων.
Οι δείκτες της άμιλλας θα είναι:
Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της Κομματικής Οργάνωσης Περιοχής και των Κομματικών Οργανώσεων που ανήκουν στη δύναμή της.
  • Η προσωπική συνεισφορά των μελών της Κομματικής Οργάνωσης («κόκκινα μεροκάματα» κ.τ.λ.).
  • Ο βαθμός ανταπόκρισης των οπαδών και φίλων του Κόμματος της κάθε Περιοχής.
Κάθε βδομάδα θα ανακοινώνεται η πορεία της στις Κομματικές Οργανώσεις από τα καθοδηγητικά όργανα, και θα υπάρχει ανάλογο ρεπορτάζ στον «Ριζοσπάστη» και στο portal.
Μετά τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις σε εκδηλώσεις, με τα εξής βραβεία:
  • Στην πρώτη Οργάνωση, η σημαία του Κόμματος και ταξίδι - ξενάγηση σε ιστορικούς τόπους, συνδεδεμένους με την αγωνιστική δράση του Κόμματος.
  • Στη δεύτερη Οργάνωση, παροχή βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» σε αριθμό που να συγκροτείται μια επαρκής βασική βιβλιοθήκη.
  • Στην τρίτη Οργάνωση, πίνακας ζωγραφικής από το Αρχείο του Κόμματος.
Η Γραμματεία της ΚΕ καλεί όλες τις ΚΟ, όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς και φίλους, να εντείνουν τη σχεδιασμένη προσπάθεια, με πνεύμα άμιλλας, με πείσμα, με συλλογική και ατομική πρωτοβουλία για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2016.
«Εδώ είναι νάναι ο καθένας μας πάνου από τον εαυτό του».
Γ. Ρίτσος («Καπνισμένο Τσουκάλι»)

Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου