Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Το πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμος ξεκληρίζει χιλιάδες μικρούς αγρότες

Το στίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης έδωσε με τρόπο ανάγλυφο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο λαιμητόμο, λέγοντας ότι στρατηγική της είναι «η ανάδειξη αναπτυξιακών δυνατοτήτων και πλεονεκτημάτων, η προσέλκυση επενδύσεων, η ενίσχυση της καινοτομίας» όλα όσα δηλαδή χρειάζονται για την ενίσχυση της  κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
Συμβάλλοντας από τη πλευρά του στη στήριξη της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι τα «χειρότερα πέρασαν» χαρακτήρισε ως «κάβο» τα αντιλαϊκά πακέτα της κυβέρνησης που «καλούμαστε να περάσουμε τώρα» για να έρθουν «τα καλύτερα» στη συνέχεια.
Βάφτισε ως «προστασία και ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος», «για το 90% των αγροτών»(!), τα αντιαγροτικά μέτρα που περιέχει το νομοσχέδιο-έκτρωμα όπως η αυστηροποίηση του ορισμού του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη», με το οποίο επιδιώκεται να βρεθούν εκτός δικαιώματος καταβολής επιδοτήσεων χιλιάδες φτωχοί αγρότες επειδή αναγκάστηκαν να κάνουν ένα μεροκάματο αλλού, για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Πρόκειται για μέτρα ενταγμένα στο σχεδιασμό συγκέντρωσης της γης και τις ισχυρές οικονομικά αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Πρόσθεσε εξίσου προκλητικά ότι «εμείς από το Σεπτέμβρη κάναμε μια δύσκολη πολιτική επιλογή. Κάτω από την πίεση διεθνών και εσωτερικών συσχετισμών κάναμε την επιλογή αυτή, να μην υπάρξει άλλος δρόμος στην πορεία μας γιατί θα ήταν καταστροφικός. Επιλέξαμε μέσω αυτής της συμφωνίας να δώσουμε τη μάχη να σώσουμε το λαό από τα χειρότερα και να κρατήσουμε ζωντανά τα μεσαία και κατώτερα στρώματα ιδιαίτερα στην ύπαιθρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου