Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Συγκέντρωση αγροτών ενάντια στην κυβερνητική φιέστα για τον εξωραϊσμό της ΚΑΠ

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους την Τρίτη 12 Ιούλη, στις 9.30 π.μ., σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίγωνη Πλατεία στη Λάρισα για να δοθεί απάντηση στη φιέστα που διοργανώνει αύριο η κυβέρνηση στη Λάρισα για να ωραιοποιήσει την ΚΑΠ, την ΕΕ και τα μνημόνια.
Σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου επέλεξαν να διοργανώσουν φιέστα στη Λάρισα στην οποία θα επιχειρήσουν για μια ακόμη φορά να ωραιοποιήσουν την ΚΑΠ της ΕΕ, τα μνημόνια και την πολιτική της κυβέρνησης.
Δυστυχώς για αυτούς, η πραγματικότητα είναι πολύ άσχημη και οι αγρότες την ζουν στο πετσί τους. Αντιπαλέψαμε επί 40 ημέρες στα μπλόκα του αγώνα την πολιτική τους που έχει από τότε χειροτερέψει τη θέση αγροτών και κτηνοτρόφων και μειώνει δραστικά το εισόδημά τους.
Όποιες προτάσεις και να κάνει η κυβέρνηση και ο υπουργός για την ΚΑΠ δεν πρόκειται να αντιστρέψουν τον αντιαγροτικό χαρακτήρα της και θα μειώσει ως το 2020 από 40-60% τις ενισχύσεις αγροτών και κτηνοτρόφων.
Η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας την πεπατημένη της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, μας χρωστά την επιστροφή του φόρου στα καύσιμα από το 2ο εξάμηνο του 2013 και δώθε. Μας χρωστάει από ολοκληρωμένη διαχείριση, από την νιτρορύπανση, από τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, χρωστάει σε χιλιάδες αγρότες τη βασική ενίσχυση, αλλά και συνδεδεμένη σε μια σειρά προϊόντα. Την ίδια στιγμή στέλνει στο Δημόσιο Ταμείο ή απειλεί με κατασχέσεις αγρότες που χρωστάνε και αυξάνει τα ποσά με τόκους υπερημερίας, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τα χρήματα που δεν μας έχουν δώσει οι κυβερνήσεις.
Έχουν γίνει εκτεταμένες ζημιές σε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα του νομού από παγετό, πλημμύρες και χαλάζι και η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε ούτε καν τα οδοιπορικά στους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ ώστε να κάνουν εκτιμήσεις και έτσι πλέον δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση της ζημιάς σε μια σειρά καλλιέργειες και δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί. Από το 2011 ο ΕΛΓΑ λειτουργεί αποκλειστικά με τα χρήματα των εισφορών αγροτών και κτηνοτρόφων, είναι δικά μας λεφτά και δεν μας αποζημιώνουν ή παίρνουμε τις αποζημιώσεις-ψίχουλα μετά από ένα και παραπάνω χρόνο. Οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από το 2011 δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ, ενώ υποχρεούνταν να καλύπτουν το 20% του προϋπολογισμού του.
Πληρώνουμε αυξημένες εισφορές στον ΟΓΑ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο 2015, μειώνουν τις συντάξεις, αύξησαν τον ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη ανάγκης στο 24%, αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ σε χωράφια και στάβλους, οι τιμές πώλησης των προϊόντων είναι εξευτελιστικές π.χ. σιτάρι 15-17 λεπτά το κιλό.
Διεκδικούμε και απαιτούμε:
§  Άμεση εξόφληση όλων όσα μας χρωστάει η κυβέρνηση από ενιαία ενίσχυση, συνδεδεμένες, περιβαλλοντικά προγράμματα, αποζημιώσεις κλπ.
§  Να λύσει άμεσα το πρόβλημα των εκτιμήσεων και αποζημιώσεων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Κρατικός ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% για όλες τις ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο.
§  Να σταματήσουν τα χαράτσια! Μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτερες εγγυημένες τιμές που να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες.
§  Ασφάλιση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ ώστε όλοι να έχουν υγειονομική κάλυψη. Κανένα χαράτσι για την Υγεία, κατάργηση της ασφαλιστικής εισφοράς που θα φτάσει στο 6,95%, η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων και δεν είναι εμπόρευμα.
§  Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Να φορολογηθούν μεγαλοαγρότες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι κλιμακωτά ως και 45%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου