Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Συνεχίζει την επιχείρηση αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης του λαού

«Κόκκινο» χτυπάει η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού ενόσω το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να σπρώξει σε δεύτερο πλάνο τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται, να αποκρύψει τα νέα μέτρα που έρχονται αλλά και να συγκαλύψει τη σύμπλευση των κομμάτων της αστικής διαχείρισης στην κατεύθυνση που υπαγορεύουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Την τόσο βολική αντιπαράθεση συντηρούν και τα άλλα κόμματα της διαχείρισης, η ΝΔ κατά κύριο λόγο, αλλά όχι μόνο αυτή. Την ίδια ώρα σε αγαστή σύμπνοια ψήφισαν μαζί στη Βουλή την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με κοινοτικές οδηγίες, σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις και τις συμβάσεις παραχώρησης, απελευθερώνοντας τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων στα δημόσια έργα, αίροντας κάθε εμπόδιο.
Η αγωνία της κυβέρνησης να διασκεδάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια αποτυπώνεται και σε παρεμβάσεις με τις οποίες υπερασπίζεται μια εικονική πραγματικότητα, κόντρα στη ζοφερή που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού σε κάθε κρίσιμο για τη ζωή του τομέα είτε αυτός είναι η Υγεία - Πρόνοια, είτε η Παιδεία, είτε η απουσία αναγκαίων έργων κ.ά. Σε άτυπο σημείωμά της κομπάζει για τα εκατομμύρια που εξοικονομούν τα νοσοκομεία απ' την απαλλαγή από το καθεστώς των εργολαβιών, για τη λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης, για παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας υποτίθεται προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κ.λπ., ισχυριζόμενη ότι«όλα αυτά είναι οι πραγματικές ειδήσεις πίσω από τις απεγνωσμένες κραυγές της ΝΔ, του τύπου "ο Πολάκης, ο Φίλης, ο Σπίρτζης.. διαλύουν την υγεία, την ιδιωτική εκπαίδευση, τις υποδομές". Το καραβάνι προχωρά...»!!!
Στην πραγματικότητα, προσπαθεί να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό ότι η ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας θα ωφελήσει το λαό, να τον πείσει να ακολουθήσει το «καραβάνι», να στρατευτεί δηλαδή κάτω απ' τη σημαία του κεφαλαίου και υπέρ των δικών του αντιλαϊκών στόχων.
ΔΕΘ, δεύτερη "αξιολόγηση" και συνέδριο
Σύμφωνα με τα όσα «ψιθυρίζουν» κυβερνητικά στελέχη, αυτή η επιδίωξη θα διαπερνά και την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το Σεπτέμβρη. Το επιτελείο του ήδη επεξεργάζεται την παρέμβασή του, πλην όμως διάχυτος είναι ο προβληματισμός για την αδυναμία να εξαγγελθεί ένα συγκροτημένο πλαίσιο υποσχέσεων, αλλά και για την ανάκληση στις μνήμες του περιβόητου «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης». Ετσι, μάλλον ο Αλ. Τσίπρας θα κινηθεί στην πεπατημένη των κομπασμών για τις θεσμικές παρεμβάσεις, τις δράσεις για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας που έχουν ήδη γίνει ή αναμένεται να γίνουν, ενώ ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στο τμήμα της ομιλίας που ουσιαστικά συνιστά αναφορά στο κεφάλαιο για τα μέτρα στήριξης της ανάκαμψής του.
Κυβερνητικά στελέχη, πάντως, επιμένουν πως, παρά τις δυσκολίες, η δυνατότητα που δίνεται για ξεδίπλωμα της κυβερνητικής προπαγάνδας, δεν θα μείνει αναξιοποίητη, πόσο μάλλον που ακολουθεί η δεύτερη «αξιολόγηση», στην οποία η κυβέρνηση θα πάει «παραμυθιάζοντας» το λαό ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει από κόκκινες γραμμές όπως π.χ. ομαδικές απολύσεις, παραπέρα μειώσεις στους μισθούς κ.ά.
Ολα αυτά ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα προετοιμάζεται για το δεύτερο συνέδριό του (13 - 16 Οκτώβρη) όπου αναμένεται να επικυρωθεί η πλήρης σοσιαλδημοκρατικοποίησή του. Λέγεται ότι αυτό δεν θα αποτυπωθεί μόνο στα συνεδριακά ντοκουμέντα, αλλά και σε επίπεδο οργανωτικό, ενώ δεν λείπουν και όσοι διαβλέπουν περιορισμένες μεν αντιδράσεις δε από στελέχη που «αδυνατούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα». Μάλιστα, πολλοί εξαρτούν τον ανασχηματισμό απ' το πώς θα εξελιχθεί το συνέδριο, αλλά και απ' την πορεία της «αξιολόγησης».
Να σημειωθεί, μιας και ο λόγος για τη σοσιαλδημοκρατία, ότι στις αρχές Σεπτέμβρη αναμένεται νέα μάζωξή της, στην Αθήνα αυτή τη φορά. Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, ανακυκλώνοντας μπροστά και στη δεύτερη «αξιολόγηση» τις γνωστές αυταπάτες περί μετώπων του Νότου που τάχα θα τερματίσουν τη λιτότητα. Φυσικά, αποσιωπάται ότι ο σχετικός στόχος δεν αφορά στη λιτότητα που υφίσταται ο λαός, όπως και οι λαοί της Γαλλίας, της Ιταλίας κ.λπ., καθώς τα αντιλαϊκά μέτρα είναι απαράβατο τμήμα της ευρωενωσιακής στρατηγικής. Αφορά στη δυνατότητα στήριξης της αστικής τάξης και της κερδοφορίας της, απ' τον κρατικό κορβανά.
Αναμένεται, εξάλλου, ο Αλ. Τσίπρας να μεταβεί και στη Ρώμη για να συμμετάσχει σε σύνοδο σοσιαλδημοκρατών που θα φιλοξενήσει ο Μ. Ρέντσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου