Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

''Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, θέλουμε να τονίσουμε ότι το πολυνομοσχέδιο κλιμακώνει την επίθεση στο σύνολο της ζωής των εργαζομένων, που αφορά το εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια. Και βεβαίως ένα νέο πλήγμα δέχονται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση, το κρατικό όργανο σε επίπεδο περιφέρειας και δήμου. Νέο πλήγμα δέχονται συνολικά οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που είναι χρήστες των υπηρεσιών της Τοπικής Διοίκησης.

Επομένως, για μας το ζήτημα δεν είναι η αναστολή ενός άρθρου, δύο άρθρων, ενός κομματιού αλλά συνολικά του πολυνομοσχεδίου. Απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους, χρειάζεται συντονισμός και κλιμάκωση της λαϊκής αντεπίθεσης. 

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τώρα, αυτό είναι η λύση. 

Και γι’ αυτή τη λύση χρειάζεται οργανωμένη, συντονισμένη πάλη και όχι τουφεκιές στον αέρα. Χρειάζεται οργανωμένη, συντονισμένη πάλη από τους εργαζόμενους στους δήμους, από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα ενάντια στις κυβερνήσεις. 

Δεν συμφωνούμε ότι τα πράγματα μπορούν να λυθούν μετά το νομοσχέδιο. Μετά το νομοσχέδιο τί; Και εδώ υπάρχει ένα θέμα και πρέπει να πάρουμε θέση, όλοι. 

Η εισήγηση που παρουσίασε ο πρόεδρος κ. Ασκούνης και υιοθέτησαν και οι άλλοι συνδυασμοί που μίλησαν, είναι προτάσεις που αφορούν στη διαδικασία εφαρμογής του νόμου. Για να λέμε τα πράγματα καθαρά και με το όνομά τους! Δεν μπορεί να λέμε «γενικώς και αορίστως» «καμιά απόλυση», «δεν περισσεύει κανείς από τους δήμους», να κλαίμε και να οδυρόμαστε υπέρ των εργαζομένων και την ίδια στιγμή να υποστηρίζουμε την πολιτική που τους πετάει στο δρόμο. 

Τι σημαίνει να γίνει αξιολόγηση από αξιόπιστη πηγή; Υπάρχει αξιόπιστη πηγή γενικώς και αορίστως; Μία είναι, ένα είναι το κριτήριο της αξιολόγησης, ότι μέχρι το 2014, στο τέλος της χρονιάς, πρέπει να απολυθούν 15.000 εργαζόμενοι. 

Συμφωνεί λοιπόν και η ΚΕΔΕ και όλοι που είναι εδώ, ότι πρέπει σ’ αυτή τη δεξαμενή να μπει αυτός ο κόσμος. Συμφωνούν, επομένως και αποδέχονται την αναγκαιότητα των μέτρων, όπως μέχρι τώρα έχει συμφωνηθεί και υπάρχει αποδοχή στη γενική πολιτική της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και της διασφάλισης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 

Εφόσον λοιπόν υπάρχει αυτή η συμφωνία και αυτή η αποδοχή στην κεντρική γραμμή, διαχρονικά και όχι μόνο σήμερα, επόμενο είναι να γίνεται αποδοχή και της αναγκαιότητας αυτών των μέτρων. Επομένως η αξιολόγηση οδηγεί στις απολύσεις. 

Εμείς λέμε το εξής: Καμιά αξιολόγηση τώρα, δεν είναι ανύποπτος ο χρόνος, η αξιολόγηση είναι για απόλυση. Καμιά κινητικότητα, καμιά διαθεσιμότητα, ούτε για λίγο, ούτε για πολύ διάστημα. Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου τώρα''.

''Εμείς στηρίζουμε κάθε μορφή πάλης που θα αποφασίσουν συλλογικά οι εργαζόμενοι, αλλά το κύριο είναι σε ποια κατεύθυνση θα παλέψουν. Και πρέπει κατά τη γνώμη μας για να έχει αποτελεσματικότητα αυτός ο αγώνας, για να ανακοπούν τα μέτρα, για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανατροπής αυτής της πολιτικής, ακριβώς να έρθει σε σύγκρουση με την πολιτική που γεννά τα προβλήματα. Εάν δεν το κάνεις αυτό όχι μόνο διαιωνίζεις την κατάσταση, πας πολύ πιο πίσω και δημιουργείς ακόμα χειρότερες εξελίξεις για το μέλλον. 

Υπάρχει ελπίδα και βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων! Μπορούμε να δώσουμε τη μάχη το επόμενο διάστημα, συνολικά δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, για ανακοπή των μέτρων σήμερα, για ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που βιώνουν οι εργαζόμενοι στη ζωή τους. Αυτές είναι οι σκέψεις μας που καταθέτουμε στους εργαζόμενους, απόσυρση του νομοσχεδίου τώρα, καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα''. 

ΑΘΗΝΑ 12/7/2013 
 
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου