Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Τσίπρας: Eνότητα της «Αριστεράς» και ...''από εκεί και πέρα'' ...καπιταλισμός

Μια και μόνο ερώτηση και απάντηση από την ομιλία Τσίπρα στην ΚΕ νομίζουμε πως φτάνει και περισσεύει για να καταλάβει όποιος φυσικά θέλει να καταλάβει.

- Σχετικά με την κυβέρνηση της Αριστεράς, την οποία επικαλείσθε κάθε φορά που τίθεται η ερώτηση «πώς θα αποκτήσετε κυβερνητική πλειοψηφία». Στις τωρινές συνθήκες, όμως, φαίνεται σχεδόν ανέφικτη η πολιτική των συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ. Με δεδομένη κυρίως την άρνηση του ΚΚΕ, αλλά και άλλων, μικρότερων, αριστερών δυνάμεων. Πώς θα γίνει πραγματικότητα η κυβέρνηση της Αριστεράς;

''Εμείς επιμένουμε στην ανάγκη για ενότητα της Αριστεράς, όχι μόνο για λόγους κοινοβουλευτικής αριθμητικής. Από εκεί και πέρα είναι φανερό πως στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα χρειάζεται να υπάρξει η ευρύτατη δυνατή πατριωτική, δημοκρατική συσπείρωση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, γύρω από ένα ανορθωτικό πρόγραμμα απαλλαγής από το Μνημόνιο και ένα σχέδιο κοινωνικής σωτηρίας. Κάποιοι κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν. Εμείς συνεχίζουμε για τη μεγάλη ανατροπή και η κοινωνία το εκτιμά. Θεωρούμε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάνει τη μεγάλη ανατροπή, θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα και νέες αντιλήψεις. Αν η κοινωνία θέλει αυτή την ενότητα, κανείς δεν θα αντέξει να πάει ενάντια σε αυτό το ρεύμα''.

Ενότητα εναντίον του λαού

Υπέροχη λέξη η ενότητα! Δύσκολο πραγματικά να της αντισταθεί κανείς... Πώς να μη γίνει, λοιπόν, μήλον της Έριδος στα χέρια των διεκδικητών του θρόνου της διαχείρισης. Όσο πιο πολλή και πιο μεγάλη «ενότητα» τόσο πιο πολλοί στο σακούλι. Το τι θα ζητάει τώρα αυτή η «ενότητα» είναι άλλο. Μπορεί ας πούμε να ζητάει ...δημοκρατία ή ...σωτηρία. Γενικά. Ποιος δε θέλει να σωθεί και μάλιστα δημοκρατικά; Πόσο μάλλον χωρίς κόπο!

Με λίγα λόγια και για να μη σας ζαλίζουμε καλοκαιριάτικα, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια αριστερή ενότητα, αλλά με δεξιούς πατριώτες, οπαδούς του καπιταλιστικού τρόπου βεβαίως, για ένα «ανορθωτικό πρόγραμμα» που να ανορθώνει την ...οικονομία (τίνος;), που ο μόνος τρόπος να ανορθωθεί είναι «κάποιοι» όχι μόνο να σκύψουν, αλλά και να φτύσουν αίμα.

Η ανόρθωση της καπιταλιστικής οικονομίας σημαίνει ανόρθωση των κερδών των επιχειρήσεων και κίνητρα για να επενδύσουν. Σημαίνει ανόρθωση των κερδών και «επενδυτικά κίνητρα», όμως σημαίνει και «μείωση του κόστους». Και «μείωση του κόστους» ασταμάτητη και μέχρις εσχάτων, γιατί αυτό σημαίνει όξυνση του ανταγωνισμού, σημαίνει ότι ο λαός όχι μόνο δεν θα «ανορθωθεί», αλλά θα βουλιάξει στα Τάρταρα και θα πει το ψωμί ψωμάκι. 

Ακόμα και οι άγγελοι στον καπιταλισμό, που φυσιολογικότατα και εντός προβλέψεων και προδιαγραφών όλο και αγριεύει, είναι υποχρεωμένοι πλέον να επιδιώκουν με μανία και μέχρι τελικής πτώσεως «μείωση του κόστους». Αλλιώς τους τρώει η μαρμάγκα του ανταγωνιστικού τους μονοπωλίου που τα κατάφερε καλύτερα.

Η ενότητα, λοιπόν, που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια «ενότητα» της «κοινωνικής ειρήνης» για την ειρηνική και απρόσκοπτη μείωση του κόστους και την ανόρθωση...

Σαν ενότητα εναντίον του λαού  μοιάζει.

Για το απειλητικό στιλ, «κανείς δεν θ' αντέξει...» πάντως, ας μη βάζει στοίχημα ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τα ψέματα έχουν πολύ κοντά πόδια στην εποχή μας.

«Κάποιοι» άντεξαν 95 χρόνια, λέγοντας πάντα αλήθειες. Ξέρει κανέναν άλλο που να άντεξαν τόσο τα ψέματα που πουλούσε στο λαό;

Μάλλον έχουν ξεχάσει «κάποιοι» ότι οι ανατροπές γίνονται κόντρα στα ρεύματα. «Με το ρεύμα» τρέχουν οι συμβιβασμοί.

Τέλος «κάποιοι» έχουν ξεχάσει εντελώς ότι τις μεγάλες ανατροπές δεν τις κάνουν τα κόμματα όπως κι αν λέγονται, πόσο μάλλον το συγκεκριμένο κόμμα, αλλά οι λαοί όταν πάψουν να περιμένουν μεσσίες και σωτήρες, όταν οργανωθούν και πιστέψουν στη δύναμή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου