Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Από το ''εμπόριο όπλων'' στις μετοχές της ''Γερμανός''

«Παλιά μου τέχνη κόσκινο» η προβοκάτσια και ο αντικομμουνισμός για τα ΝΕΑ και το «Βήμα»

Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι το μέγεθος της προβοκάτσιας και της αντικομμουνιστικής εμπάθειας, θυμίζουμε τι έγραφε το «Βήμα» μαζί με άλλες αστικές εφημερίδες σε βάρος του Κόμματος το 1991, όταν εξελισσόταν μια μεγάλη αντικομμουνιστική επίθεση με «αιχμή του δόρατος» τις σχέσεις του ΚΚΕ με το Κομμουνιστικό Κόμμα της τότε Σοβιετικής Ενωσης (ΚΚΣΕ).

Οι γραφίδες της εποχής δε δίστασαν να «βαφτίσουν» τους Ελληνες κομμουνιστές «πράκτορες», «εμπόρους όπλων», «εφοπλιστές», «βιομηχάνους» που είχαν στήσει εταιρείες και «ξέπλεναν μαύρο χρήμα»... Σ' αυτήν την επίθεση συμμετείχε πρωταγωνιστικά το «Βήμα», το οποίο έγραφε στις 15 Σεπτέμβρη 1991 σε άρθρο με τίτλο «"Πλυντήριο" ο Περισσός»: «Η Transorient shipping Company, ναυτιλιακή εταιρεία της οποίας ιδιοκτήτης είναι το ΚΚΕ, είναι μια από αυτές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Χρησιμοποιήθηκε την προηγούμενη τετραετία ως "πλυντήριο" χρημάτων που ανήκαν είτε στην ΚΕ του ΚΚΣΕ ή σε ανώτατα επώνυμα στελέχη του».

Μερικές μέρες μετά τα δημοσιεύματα, ο αναπληρωτής του προϊσταμένου της οικονομικής διεύθυνσης της ΚΕ του ΚΚΣΕ, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Ραμπότσαγια Τριμπούνα», διέψευδε κατηγορηματικά το δημοσίευμα του «Βήματος», το οποίο χαρακτήρισε «χάλκευμα», τονίζοντας ότι «μέσω της οικονομικής διεύθυνσης της ΚΕ του ΚΚΣΕ δε μεταφέρθηκαν ποτέ ποσά σοβιετικού ή ξένου νομίσματος προς την "Transorient"».

Το γεγονός ότι έσπασε τότε τα μούτρα του, σε τίποτα δεν πτόησε το Συγκρότημα, το οποίο επανήλθε στο χυδαίο αντικομμουνισμό με αφορμή την υπόθεση «Γερμανός» και τις ψευτιές που κατασκεύασαν τότε ο Πάγκαλος και ο ΛΑ.Ο.Σ. Αλλά και στο φύλλο του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, επαναφέρουν με αισχρό τρόπο ό,τι πιο βρώμικο έχει γραφτεί για το ΚΚΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ειπώθηκαν ή γράφηκαν πράγματα τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες ή τη θέληση του ΚΚΕ να τα πράξει (π.χ. σχέσεις με την τράπεζα του Βατικανού, εμπόριο όπλων και ναρκωτικών κ.ά.)»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου