Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

Κοινός αγώνας

Το «διαίρει και βασίλευε» και ο αποπροσανατολισμός είναι πολύ «παλιά τέχνη κόσκινο» αυτών που ασκούν την εξουσία. Σε αυτά τα πολυχρησιμοποιημένα κόλπα καταφεύγει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει την επίθεση στους εργαζόμενους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, με συνέντευξή του στο «Reuters», υποστήριξε πως «η κινητικότητα και η λογική της εξόδου έχουν να κάνουν με ανθρώπους που μπήκαν στο Δημόσιο από την πίσω πόρτα, όχι από την μπροστινή». Πρώτα απ' όλα, ακόμα και στις περιπτώσεις που κάτι τέτοιο ισχύει, ο υπουργός παραλείπει προφανώς να πει πως οι εργαζόμενοι που διεκδικούσαν το δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος στην εργασία, δε διέρρηξαν την «πίσω πόρτα», αλλά τους την άφησαν ορθάνοιχτη και τους έσπρωξαν μέσα οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που κυβέρνησαν τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια. Ετσι εξασφαλιζόταν η εναλλαγή αυτών των κομμάτων στην κυβέρνηση, αλλά και -το κυριότερο- η σίγουρη υπηρεσία του κράτους στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Τώρα που αυτά τα ίδια συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για να αντιμετωπίσουν την κρίση τους υπαγορεύουν καινούργια πεδία για την κερδοφορία τους, οι ίδιοι πολιτικοί αλλάζουν το τροπάρι και τα φορτώνουν στους εργαζόμενους. 

Η επίθεση στο Δημόσιο αφορά όλο το λαό, που έτσι κι αλλιώς μαστίζεται από τις συνέπειες της αντιλαϊκής λαίλαπας και τώρα θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει πιο ακριβά για όλο και χειρότερες δημόσιες υπηρεσίες. Ο αγώνας είναι κοινός για όλα τα λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου