Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι καλούν το λαό σε αγώνα

Την απόφαση της συγκυβέρνησης που, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών, καταγγέλλουν με παρεμβάσεις τους οι κομμουνιστές δήμαρχοι Πάτρας Κ. Πελετίδης, Πετρούπολης Β. Σίμος, Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος, Καισαριανής Ηλ. Σταμέλος και Ικαρίας Στ. Σταμούλος.
Ο δήμαρχος Πάτρας σε χτεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου σημείωσε ότι αυτή η πολιτική θα έχει άμεσα τραγικά αποτελέσματα γιατί τα χρήματα στα οποία βάζει χέρι η κυβέρνηση για λογαριασμό των δανειστών είναι πόροι αναγκαίοι για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων. Τόνισε ότι η αρπαγή των αποθεματικών θα επιδεινώσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων οικογενειών του δήμου, αποτελώντας νάρκη ακόμη και στη στοιχειώδη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών του που εξυπηρετούν τα λαϊκά στρώματα. Η δημοτική αρχή, που καταδικάζει τη ρύθμιση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας, θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες συντονισμού με τους δημάρχους της Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για να παραμείνουν τα χρήματα του δήμου για το λαό και τις ανάγκες του.
Οι δημοτικές αρχές Πετρούπολης και Χαϊδαρίου από την πρώτη στιγμή έκαναν ξεκάθαρη την αντίθεσή τους με εξορμήσεις σε υπηρεσίες των δήμων και στο λαό της περιοχής, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις. Χτες, πραγματοποίησαν έκτακτες συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων. Η δημοτική αρχή Πετρούπολης σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Η απόφαση της συγκυβέρνησης για το δήμο μας, σημαίνει ότι τίθενται σε κίνδυνο αφενός οι λειτουργίες και οι δομές στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό και την Κοινωνική Πολιτική, αφετέρου τα έργα που ήδη υλοποιεί και που σκόπευε να υλοποιήσει ο δήμος είτε με δικά του χρήματα είτε από άλλους φορείς». Η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου, από την πλευρά της, καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα το λαό για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης. «Η "αντιμνημονιακή" συγκυβέρνηση κάνει αυτό που δεν τόλμησε καμία προηγούμενη κυβέρνηση να κάνει μέχρι σήμερα - σημειώνει - να αγγίξει τα χρήματα των Δήμων, που είναι ήδη ελάχιστα για την κάλυψη των αναγκών μας και μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Αυτές οι ενέργειες έχουν ως στόχο και αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης του λαού μας, γι' αυτό και θα μας βρουν απέναντί τους».
Η δημοτική αρχή Καισαριανής κάνει γνωστό ότι δεν προτίθεται να παραδώσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην ΤτΕ, στερώντας ακόμη περισσότερα από το λαό της πόλης. Και επισημαίνει σε ανακοίνωση ότι η απόφαση αυτή επιβαρύνει εκ νέου την οικονομική κατάσταση του Δήμου που προσπαθεί με τις ελάχιστες δυνατότητές του, να στηρίξει τις κοινωνικές του δομές, να ανακουφίσει τα πιο ταλαιπωρημένα λαϊκά στρώματα και να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις αυξημένες ανάγκες του λαού της πόλης.
Με δήλωσή του, ο δήμαρχος Ικαρίας καταδίκασε την απόφαση δέσμευσης των αποθεματικών, υπογραμμίζοντας ότι έτσι δεν θα μπορούν να καλυφθούν άμεσες ανάγκες του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου