Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Αγρότες: Με μεγάλη συμμετοχή οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία

Με αριθμούς που προσεγγίζουν εκείνους παλιότερων μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων έβγαιναν ως αργά το βράδυ στις πλατείες των χωριών της Θεσσαλίας τα τρακτέρ. Στη Καρδίτσα ξεπέρασαν τα 350 ενώ συγκεντρώσεις έγιναν σε Γραμματικό, Γεφύρια, Παλαμά, Άμπελο, Μάρκο, Ματαράγκια, Μαραθένα. Προάστιο, Αγ Θεοδώρους κι αλλού. 

Στη Λάρισα συγκεντρώσεις με τρακτέρ έγιναν σε Χαλκιάδες, Κυπάρισο, Βασιλί, Παλύκαμπο, Γαλήνη, ενώ τρακτέρ βγήκαν και στο Ζάρκο των Τρικάλων.

Οι συγκεντρώσεις στις πλατείες είχαν αποφασιστεί, ως πρώτη έκφραση αντίδρασης, στη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης, στον Παλαμά Καρδίτσας, των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣ) νομού Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, έκανε λόγο για δυναμική ανταπόκριση των αγροτών στις συγκεντρώσεις στις πλατείες χωριών των τριών νομών. «Μέσα στην εβδομάδα θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, ώστε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα, αναλόγως τού τι θα ακούσουμε από το υπουργείο», σημείωσε ο κ. Μπούτας.

Μάλιστα, προανήγγειλε νέα κινητοποίηση των αγροτών, την Τρίτη, στις 11 το πρωί, μπροστά στα γραφεία της ΔΕΗ στην Καρδίτσα, ενάντια στην αύξηση των τιμολογίων της και με παράλληλο αίτημα τη διευθέτηση του ζητήματος των μαζικών κλοπών μετασχηματιστών από τα χωράφια, που αν δεν βρεθούν, οι αγρότες δεν θα μπορούν να ποτίσουν την άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου