Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Καμία δέσμευση του υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης στη συνάντηση με εκπροσώπους των Θεσσαλών αγροτών (VIDEO)

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, είχαν στην Αθήνα εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας τις τελευταίες αντιαγροτικές αποφάσεις, την άγρια φορολογία που θα επιβληθεί στους αγρότες, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές αποζημιώσεις και τις χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Στη συνάντηση τόνισαν πως αυτή η πολιτική βάζει ταφόπλακα στη μικρομεσαία αγροτιά και δήλωσαν την απόφαση των αγροτών να κλιμακώσουν την πάλη τους με πιο προχωρημένες μορφές. Έθεσαν τα αιτήματα για μέτρα άμεσης ανακούφισης-αφορολόγητο πετρέλαιο, να μη μειωθεί η επιστροφή ΦΠΑ, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 30%, επιδότηση των ζωοτροφών, άτοκα καλλιεργητικά δάνεια, αποζημιώσεις, κατάργηση των χαρατσιών για την Υγεία, τον ΟΓΑ, τον ΕΛΓΑ, να μη φορολογηθούν τα σπίτια και τα χωράφια τους, ικανοποιητικές τιμές για τα προϊόντα που παράγουν και αντιμετώπιση του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών κ.ά. - καθώς το εισόδημά τους συρρικνώνεται λόγω των χαμηλών τιμών παραγωγού, των περικοπών στις επιδοτήσεις, του υπέρογκου κόστους παραγωγής, των ζημιών στην παραγωγή από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, για την πλειοψηφία των αιτημάτων ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ζητήματα δικά του (σημ. του υπουργείου), ενώ δεν έδωσε λύση ούτε στο οξυμένο πρόβλημα των βαμβακοπαραγωγών που έπαθαν μεγάλη ζημιά από το πράσινο σκουλήκι.

Πληθαίνουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών

Την Τρίτη βγήκαν κι άλλα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών της Θεσσαλίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Θεσσαλοί αγρότες είναι αποφασισμένοι να πιέσουν αγωνιστικά, όλο και περισσότερο, την κυβέρνηση, προκειμένου να δεχτεί τις αγωνιστικές διεκδικήσεις που προβάλλουν.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) συνεχίζει τις περιοδείες και συσκέψεις της στα χωριά, με στόχο να αυξηθούν τα τρακτέρ και τα χωριά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Αυτή την στιγμή βρίσκονται παραταγμένα τρακτέρ στις πλατείες 24 χωριών του Νομού.


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου