Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μικρών και μεσαίων αγροτών


Το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης  η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα τόνισε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει ένα προς ένα τα άμεσα αιτήματα των μικρών και μεσαίων αγροτών, που είναι αιτήματα άμεσης επιβίωσης.

Να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει κρατική καταστολή η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει την κρατική καταστολή ενάντια στη φτωχή αγροτιά, πρόσθεσε και σημείωσε ότι η επίσκεψή μας και στο μπλόκο της Νίκαιας σηματοδοτεί ότι το ΚΚΕ δεσμεύεται για άλλη μία φορά ότι είναι δίπλα τους και ανάμεσά τους.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε πως, ακόμη και αν δικαιωθούν κάποια από τα αιτήματα των αγροτών, κάτω από την αγωνιστική πίεση, θα παραμένει ο στόχος της ΕΕ και των κυβερνήσεων να συγκεντρωθεί η αγροτική παραγωγή σε λίγα χέρια.

Επισήμανε ότι, θα γίνει προσπάθεια, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και όχι μόνο, να παγιδευτεί η αγροτιά σε υποσχέσεις, συζητήσεις προ ημερησίας διάταξης και σε διάφορα άλλα διαδικαστικά θέματα, για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις. Αυτό που ενδιαφέρει τη συγκυβέρνηση, είναι να πέφτει η αυλαία των αγώνων και να κυριαρχεί η απογοήτευση, σημείωσε καλώντας τους αγρότες να μην ξεγελαστούν.

Αντιμέτωποι με το φάσμα πρωτόγνωρης φτώχειας οι αγρότες

Η Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε ότι αυτό το χρόνο οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με το φάσμα μίας πρωτόγνωρης φτώχειας και ότι αυτό που λένε κύκλοι της ΕΕ, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, ότι πρέπει να τονωθεί η αγροτική παραγωγή και πάνω σε αυτή να στηριχτεί η ανάκαμψη της οικονομίας, ακόμα και αν το εννοούν, το σίγουρο είναι ότι αυτό που λένε ανάκαμψη, θα συνοδευτεί με την ισχυροποίηση και τη δημιουργία μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών μονάδων.

Αυτός, πρόσθεσε, ήταν και εξαρχής ο στόχος της ΚΑΠ, γι' αυτό και αποθάρρυναν τους αγρότες από το να παράγουν. Ταυτόχρονα η θάλασσα των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα θα συνεχίζεται.

Λένε μεγάλο ψέμα, υπογράμμισε, και κοροϊδεύουν όσα κόμματα εγγυώνται παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και καλύτερες μέρες για τους μικρομεσαίους αγρότες. Είναι ασυμβίβαστη, πρόσθεσε, η ΕΕ με τις ανάγκες των φτωχών αγροτών και της δυνατότητες της εγχώριας αγροτικής παραγωγής.

Ένα κίνημα μπορεί να νικήσει, γνωρίζοντας όμως τι έχει να αντιμετωπίσει και έχοντας μία άλλη πολιτική πρόταση, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Για το επόμενο διάστημα σημείωσε ότι η επίθεση θα ενταθεί, ο λαός δεν μπορεί να πληρώσει την κρίση και το κίνημα πρέπει να ετοιμαστεί, γιατί θα χρειαστεί να δυναμώσουν οι μορφές, αντίστασης, απειθαρχίας και η ισχυροποίηση της αλληλεγγύης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου