Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πληθαίνουν τα τρακτέρ, ανεβαίνει η αγωνιστική αποφασιστικότητα!

  • Συνάντηση σήμερα εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Μαζική και μαχητική κινητοποίηση στην Καρδίτσα κατά των αυξήσεων της ΔΕH στο ρεύμα

Κι άλλα τρακτέρ βγήκαν, χτες, στις πλατείες των χωριών της Θεσσαλίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Θεσσαλοί αγρότες είναι αποφασισμένοι να πιέσουν αγωνιστικά, όλο και περισσότερο, την κυβέρνηση προκειμένου να δεχτεί τις αγωνιστικές διεκδικήσεις που προβάλλουν.

Σ' αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών, στη συνάντηση που θα έχουν, σήμερα, στις 11:45 πμ, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Αθήνα, στον οποίο θα δηλώσουν την απόφαση των αγροτών να κλιμακώσουν την πάλη τους, με πιο προχωρημένες μορφές, αν η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί και δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Απόδειξη της αγωνιστικής αποφασιστικότητας των αγροτών της Θεσσαλίας αποτέλεσε και η χτεσινή, μαζική και μαχητική κινητοποίηση που οργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, (ΕΟΑΣΚ), στη ΔΕΗ, διεκδικώντας την άμεση μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 30%, την αντικατάσταση των μετασχηματιστών ρεύματος που έχουν κλαπεί και τη λήψη μέτρων φύλαξής τους από τη ΔΕΗ.

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες -και μαζί τους εργαζόμενοι της πόλης, νέοι γυναίκες, συνταξιούχοι- διατράνωσαν την αντίθεση τους στις αυξήσεις που αποφασίστηκαν από τη ΔΕΗ, αλλά και την απόφασή τους να μην επιτρέψουν να μείνει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας στην πόλη και στα χωριά χωρίς ρεύμα. Αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΚ συναντήθηκε με τους τοπικούς υπεύθυνους της επιχείρησης και τους κοινοποίησαν τα αιτήματα των αγροτών, παίρνοντας την υπόσχεση ότι θα γίνει προσπάθεια για αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο και ότι θα εξετάζουν κατά περίπτωση τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η πανθεσσαλική κινητοποίηση, που μπορεί ν' αποτελέσει το έναυσμα για πανελλαδικό, αγωνιστικό ξεσηκωμό, είναι η απάντηση της μικρομεσαίας αγροτιάς στη σφοδρή επίθεση που δέχεται από την τρικομματική συγκυβέρνηση και την ΚΑΠ της ΕΕ.

Οι αγωνιζόμενοι αγρότες διεκδικούν μέτρα άμεσης ανακούφισης - αφορολόγητο πετρέλαιο, να μη μειωθεί η επιστροφή ΦΠΑ, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 30%, επιδότηση των ζωοτροφών, άτοκα καλλιεργητικά δάνεια, αποζημιώσεις, κατάργηση των χαρατσιών για την Υγεία, τον ΟΓΑ, τον ΕΛΓΑ, να μη φορολογηθούν τα σπίτια και τα χωράφια τους, ικανοποιητικές τιμές για τα προϊόντα που παράγουν και αντιμετώπιση του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών κ.ά. - καθώς το εισόδημά τους συρρικνώνεται λόγω των χαμηλών τιμών παραγωγού, των περικοπών στις επιδοτήσεις, του υπέρογκου κόστους παραγωγής, των ζημιών στην παραγωγή από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες.

Ταυτόχρονα, παλεύουν για την ανατροπή της καταστροφικής ΚΑΠ της ΕΕ, που θα γίνει ακόμα χειρότερη με την αναθεώρησή της για το 2014 - 2020, προβάλλοντας την προοπτική μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης που θα εξασφαλίζει ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα και φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή του ελληνικού λαού.

Γνωρίζοντας, δε, εκ πείρας ότι για να έχει αποτέλεσμα και προοπτική ο αγώνας τους, χρειάζεται να «πατάει» σε αγωνιστική, λαϊκή συμμαχία, καλούν σε αγωνιστική συμπαράσταση και συμπαράταξη τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου