Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Λάρισα: Η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει στην ανεργία τους σχολικούς φύλακες

Το γεγονός ότι η νέα Δημοτική Αρχή της Λάρισας (ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισε να προσβάλει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, με την οποία 41 σχολικοί φύλακες πέτυχαν να συνεχίζουν να εργάζονται και να αμείβονται, καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση Νομού Λάρισας.

Υπενθυμίζει ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, κατά την προεκλογική περίοδο, υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι σχολικοί φύλακες να επιστρέψουν στη δουλειά τους, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες διοργάνωσε σύσκεψη φορέων για να εκφραστεί η συμπαράσταση στους σχολικούς φύλακες που τελείωνε η διαθεσιμότητά τους.
Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων για τη Δημοτική Αρχή τονίζει:
«Σήμερα, επικαλούμενη τη “νομιμότητα” και το “γράμμα του νόμου”, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να κινήσει τις διαδικασίες για να τους στείλει μια ώρα αρχύτερα στην ανεργία. Η στάση της Δημοτικής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του για άλλη μια φορά ήταν αποκαλυπτική.
Κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δ. Λαρισαίων (Πέμπτη 6-11-2014) ήρθε για συζήτηση σε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης η άσκηση ή μη έφεσης από πλευράς Δήμου κατά της απόφασης 432/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, που αφορούσε ασφαλιστικά μέτρα που πέτυχαν και κέρδισαν οι 41 σχολικοί φύλακες που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα για να συνεχίζουν να εργάζονται και να αμείβονται απρόσκοπτα.
Σύσσωμη η δημοτική πλειοψηφία και οι εκπρόσωποι όλων των άλλων παρατάξεων - πλην "Λαϊκής Συσπείρωσης" που καταψήφισε - που εκπροσωπούνται στην αρμόδια επιτροπή (Καραλαριώτου - ΝΔ, Τζανακούλης - ΝΔ, Νασιώκας - Ανεξ. ΠΑΣΟΚ), ψήφισαν υπέρ της άσκησης έφεσης εναντίον της πρωτόδικης θετικής απόφασης του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους !!!
Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αναντιστοιχία λόγων και έργων της νέας Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί μ’ αυτή την αντεργατική πολιτική και στην πράξη αποδεικνύεται πιστός εφαρμοστής της.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Οι απολύσεις μάς αφορούν όλους. Το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα μας αφορά όλους.
Γύρνα την πλάτη σε συνδικαλιστικές ηγεσίες και δημοτικές αρχές που κάνουν τώρα ότι ξαφνιάστηκαν, που δηλώνουν ότι δεν ήξεραν… Είναι όλοι αυτοί που συμφώνησαν με τον "Καλλικράτη", που συμφώνησαν με την "κινητικότητα" και την "αξιολόγηση", δηλαδή στήριξαν και στηρίζουν αυτήν την πολιτική.
Απέναντι σ’ αυτήν τη βάρβαρη πολιτική, που δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει ούτε τα αναγκαία για να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου, πρέπει να βγάλεις συμπεράσματα, να δεις ποιος σε κρατάει όμηρο και σε χρησιμοποιεί σαν εκλογική πελατεία. Να μπεις μπροστά και να οργανώσεις τον αγώνα. Κανένας δεν θα σου χαρίσει τη δουλειά σου, κανένας δεν θα σε γλιτώσει από τα βάσανά σου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου