Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Λάρισα: Εναντίον των σχολικών φυλάκων η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ

Ν
α προσβάλει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας με την οποία 41 σχολικοί φύλακες πέτυχαν να συνεχίζουν να εργάζονται και να αμείβονται, αποφάσισε η νέα δημοτική αρχής της Λάρισας (ΣΥΡΙΖΑ), αποκαλύπτονας έτσι για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου,  την Πέμπτη 6 Νοέμβρη, η δημοτική αρχή έφερε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα άσκησης ή μη έφεσης από πλευράς Δήμου κατά της απόφαση 432/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, με την οποία έγιναν δεκτά ασφαλιστικά μέτρα υπέρ των 41 σχολικών φυλάκων που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα για να συνεχίζουν να εργάζονται και να αμείβονται απρόσκοπτα.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λάρισας υπογραμμίζει: 
"Η στάση της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά ήταν αποκαλυπτική. Ενώ πριν από μερικές εβδομάδες διοργάνωνε "φιέστες" συμπαράστασης στους σχολικούς φύλακες που τελείωνε η διαθεσιμότητά τους, σήμερα επικαλούμενη την "νομιμότητα" και το "γράμμα του νόμου" κινεί τις διαδικασίες για να τους στείλει μια ώρα αρχύτερα στην πόρτα της εξόδου. Σύσσωμη η δημοτική πλειοψηφία, αλλά και οι εκπρόσωποι όλων των άλλων παρατάξεων που εκπροσωπούνται στην αρμόδια επιτροπή (κ.κ. Καραλαριώτου (ΝΔ), Τζανακούλη (ΝΔ), Νασιώκα (Ανεξ ΠΑΣΟΚ), ψήφισαν υπέρ της άσκησης αγωγής εναντίον της πρωτόδικης θετικής απόφασης του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους.  
Μόνο ο εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" καταψήφισε, σημειώνοντας ότι "η νομοθεσία είναι σε αντιλαϊκή κατεύθυνση και υπηρετεί την κυρίαρχη πολιτική. Η στάση κάθε πολιτικής δύναμης κρίνεται από την αντιστοιχία λόγων και έργων. Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αναντιστοιχία λόγων και έργων της νέας δημοτικής αρχής, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί μ’αυτή την αντεργατική πολιτική και στην πράξη αποδεικνύεται ο πιο πιστός εφαρμοστής της".  
Εμείς, ως "Λαϊκή Συσπείρωση", συνεχίζουμε έμπρακτα και όχι στα λόγια στο πλευρό των σχολικών φυλάκων αλλά και όλων των εργαζόμενων που παλεύουν για το δικαίωμά τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι αναλογιζόμενοι την στάση όλων των δυνάμεων ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου