Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Πανελλαδική Γραμματεία ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ: "Κανένας μόνος του!"

Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτήν την περίοδο η εργατική - λαϊκή οικογένεια από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, την κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη παντού. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ.
Όπως συνεχίζει στην ανακοίνωσή της:
"Χρειάζεται να δώσουμε καθημερινά αγώνα για τη διασφάλιση και την καταβολή μισθών, να αντιμετωπίσουμε άμεσα και οργανωμένα την απληρωσιά, αφού αρκετές διοικήσεις Δήμων δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα για τη μισθοδοσία.
Το δημοψήφισμα (που σκοπό είχε να υφαρπάξει τη συναίνεση του λαού στα αντιλαϊκά μέτρα) τελείωσε, και η κυβέρνηση δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να υπογράψει νέα μνημόνια. Συνεχίζουμε τη δράση μας μέσα από τα Σωματεία, μέσα από την οργανωμένη δράση, κόντρα στα νέα μνημόνια που ετοιμάζουν από κοινού Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ.
Κεντρική θέση σε κάθε Σωματείο πρέπει να είναι: "Κανένας μόνος του".
Καταγράφουμε άμεσα τις ανάγκες που υπάρχουν. Οι συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα να μη μείνουν αβοήθητοι. Να αποτρέψουμε να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης.
Να συντονίσουμε την προσπάθειά μας με επιτροπές στη γειτονιά και με την κεντρική επιτροπή αλληλεγγύης των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ.
Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, η παραίτηση κάτω από το βάρος των δυσκολιών.
Απαιτούμε και διεκδικούμε άμεσα:
  • Καταβολή μισθών στο σύνολό τους.
  • Διασφάλιση πλήρως των παροχών υγείας και των φαρμάκων.
  • Δωρεάν μεταφορά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση διοδίων.
  • Πάγωμα δόσεων για φόρους σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
  • Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή.
Κανένας μόνος του.
Όλοι για έναν και ένας για όλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου