Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση της Ελ. Παντελάκη στο ΔΣ της ΚΕΔΕ

Στην ανάγκη η τοπική διοίκηση, ειδικά αυτή την περίοδο, να συνδράμει στις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού, στάθηκε η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην παρέμβασή της στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, πριν την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, όπου οι κομμουνιστές δήμαρχοι με παρέμβασή τους, δήλωσαν αποφασισμένοι να πάρουν μέτρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, για να μη βρεθεί μόνος του κανένας λαϊκός άνθρωπος. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά). 
Η Ε. Παντελάκη κατήγγειλε το σκηνικό όξυνσης που στήθηκε από τους υποστηρικτές του «όχι» και από τους υπέρμαχους του «ναι», ένα σκηνικό ανούσιου δικομματικού καβγά που στόχευε να κρύψει την συμφωνία όλων αυτών στην ανάγκη της «εθνικής ομοψυχίας», για να αντιμετωπιστούν οι «δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα».
Επίσης καυτηρίασε την προσπάθεια του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, να αξιοποιήσει την έκτακτη συνεδρίαση για «πολιτικά παιχνίδια», καθώς δεν κάλεσε τους δημάρχους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού, αλλά για να εξυψώσουν τη λεγόμενη «εθνική ενότητα», με τη λογική ότι «η τοπική διοίκηση πρέπει να είναι παρούσα στις εξελίξεις».
Ωστόσο, όπως τόνισε η Ε. Παντελάκη, «η τοπική διοίκηση ήταν παρούσα στις εξελίξεις όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά ήταν παρούσα για να υιοθετεί αυτό το ευρωενωσιακό όνειρο που γεμίζει πληγές το λαό».
Τέλος, τόνισε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ξεκαθαρίζοντας ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα επιτρέψει να μετατραπούν οι δήμοι σε έναν ακόμη μηχανισμό που θα καταδυναστεύει λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου