Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Αιτία πολέμου για το λαό η αντιλαϊκή επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, χτες στη Βουλή
Ο Δ. Κουτσούμπας, στην αρχή της ομιλίας του, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, σημείωσε:
«Οσο πλησιάζει η ώρα της ψήφου επί του πολυνομοσχεδίου που θα "σαρώσει" το ισχνό εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, κλιμακώνοντας την προϋπάρχουσα αντιλαϊκή επίθεση, τόσο δυναμώνετε τα "ντεσιμπέλ" της προπαγάνδας σας, για να συντηρήσετε αυταπάτες περί διορθωτικών κινήσεων, περί συνέχισης της διαπραγμάτευσης!
Προσπαθείτε να κερδίσετε χρόνο και να αποσπάσετε τη λαϊκή ανοχή.
Γι' αυτό ισχυρίζεστε ότι η υλοποίηση του μνημονίου "θα αποτελέσει μια συγκρουσιακή διαδικασία, πάνω στην οποία μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα προσπαθήσει να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις για την κοινωνική πλειοψηφία"!
Επαναλαμβάνετε μονότονα ότι τα περισσότερα αρνητικά τα παραλάβατε από τους προηγούμενους. Σύμφωνοι. Εμείς δεν αμφισβητούμε αυτό, ούτε σας ασκούμε κριτική σε αυτό.
Το πρόβλημα είναι ότι εσείς δεν αμφισβητείτε τίποτε πλέον από αυτά που παραλάβατε και τα υλοποιείτε όλα μέχρι κεραίας και προσθέτετε και καινούργια αντιλαϊκά μέτρα, εξίσου και πολύ χειρότερα.
Με τις πράξεις σας αλλά και με τα ίδια σας τα λόγια στη συζήτηση που προηγήθηκε, αποκαλύπτετε όλο και πιο καθαρά το αντιλαϊκό πρόσωπο της πολιτικής σας.
Ασκείτε κριτική στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και στα άλλα κόμματα, γιατί δε στηρίζουν πλήρως τα προαπαιτούμενα, τονίζοντας ότι όλα αυτά τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνησή σας είναι σύμφωνα με την ιδεολογία και τις θέσεις τους».
Παρηγοριά στον άρρωστο τα περί διορθωτικών κινήσεων
Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί περί διορθωτικών κινήσεων είναι "παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του".
Αν πιάσουν τόπο στις λαϊκές συνειδήσεις, θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την αναγκαία οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης ενάντια στα νέα μέτρα, για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης, ανάκτησης απωλειών.
Εξάλλου, μέτρα όπως αυτά δεν εισάγονται κατά παρέκκλιση κάποιου κανόνα, δε συνιστούν "λάθος" για να υπάρξει διορθωτική παρέμβαση.
Αυτή είναι η γενική πορεία των πραγμάτων σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ».
Ο ΓΓ της ΚΕ αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα αντιλαϊκά μέτρα όσον αφορά την Κοινωνική Ασφάλιση, σημειώνοντας ότι φέρνουν νέες δραματικές μειώσεις στις συντάξεις και τις παροχές, αυξήσεις των ορίων ηλικίας μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς εξαιρέσεις, κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών, αλλά και την προσπάθεια κατάργησης των ΒΑΕ ειδικά για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, προειδοποιώντας ότιο λαός και η νεολαία δε θα αφήσουν την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί. Σημείωσε ότι«δεσμευόμαστε ότι δε θα σας αφήσουμε, όσο περνάει από το χέρι μας, να ολοκληρώσετε αυτό το έγκλημα»!
Αναφερόμενος στις νέες ρυθμίσεις που προβλέπονται στο Φάρμακο, σημείωσε ότι αυτές «δε λαμβάνονται με γνώμονα τη μείωση της ιδιωτικής δαπάνης της λαϊκής οικογένειας, αφού έχετε ήδη αυξήσει τις σχετικές εισφορές των συνταξιούχων στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επιχειρείτε να ρυθμίστε τα μερίδια αγοράς τόσο του κλάδου του Φαρμάκου στο σύνολο της αγοράς, όσο και στο εσωτερικό αυτού του κλάδου μεταξύ εγχώριων παραγωγών και μεγάλων εισαγωγέων».
Αναφέρθηκε, επίσης, στο περίφημο «Δημοσιονομικό Συμβούλιο» και την ενεργοποίηση του «αυτόματου κόφτη» δημοσίων δαπανών.
Ο Δ. Κουτσούμπας παρατήρησε ότι: «Οταν κόβεις χρήματα από τα νοσοκομεία, κόβεις με το μαχαίρι τη δυνατότητα από ασθενείς να βρουν την υγειά τους. Οταν κόβεις χρήματα από τα σχολεία, στερείς από τα παιδιά να μάθουν γράμματα. Οταν κόβεις από το λαό, το κάνεις για να εξυπηρετήσεις τους ομίλους.
Είναι γνωστό ότι η διαμόρφωση "Δημοσιονομικού Συμβουλίου" έχει προβλεφθεί σε εφαρμοστικό νόμο από προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά η σχετική διάταξη - που τότε είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ - παρέμενε ανενεργή. Τώρα έρχεται όχι μόνο να την εφαρμόσει, αλλά και επιπλέον να την εμπλουτίσει, με το "αυτόματο μαχαίρι" δαπανών για λαϊκές ανάγκες.
Πρόκειται πραγματικά όχι απλά για "αυτόματο κόφτη", αλλά για πραγματικό αυτόματο σφαγείο στα κονδύλια για τις λαϊκές ανάγκες».
Με αφορμή τα περί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, τη σημαία της οποίας υποκριτικά σηκώνει η κυβέρνηση, αναφέρθηκε στις διάφορες φοροαπαλλαγές και ασυλίες που απολαμβάνουν τμήματα του κεφαλαίου και σημείωσε ότι: «Χρειάζεται πραγματικά μεγάλο θράσος για να βαφτίζετε ως αγώνα κατά της φοροδιαφυγής τα νέα μεγάλα δώρα που κάνετε προς τα μονοπώλια, προς την άρχουσα τάξη».
Κοροϊδία για το χρέος - εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις
Σχετικά με τον περίφημο στόχο της κυβέρνησης για το χρέος, σημείωσε:
«Βαφτίζετε ως απομείωση την επιμήκυνση των πληρωμών και τη μείωση των επιτοκίων.
Κρύβετε, δηλαδή, ότι ο λαός, που δεν ευθύνεται, ούτε ωφελήθηκε τίποτε από τη δημιουργία του κρατικού χρέους, θα κληθεί να το πληρώσει ολόκληρο.
Οι μονοπωλιακοί όμιλοι που ωφελήθηκαν από τις φοροαπαλλαγές, τα δαπανηρά εξοπλιστικά προγράμματα του ΝΑΤΟ, δεν πληρώνουν και γι' αυτό σας αγκαλιάζουν στοργικά και στο ελληνικό και στο αμερικάνικο έδαφος».
Σε σχέση με την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σημείωσε ότι η κυβέρνηση εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στο κουβάρι των αντιθέσεων:
«Μόλις προχτές επιβεβαιώσατε τη στρατηγική σας συμπόρευση με τις ΗΠΑ, ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα τα ατλαντικά σχέδια μεταφοράς φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή, σε βάρος των ρώσικων ανταγωνιστικών σχεδίων. Μιλάτε για το ρόλο της Ελλάδας στο περιφερειακό ενεργειακό παιχνίδι και κρύβετε από το λαό τους θανάσιμους κινδύνους σε βάρος του λαού μας, όλων των λαών, που έχει το παιχνίδι του μοιράσματος των αγορών.
Και με αφορμή τη σημερινή συζήτηση.
Μην τολμήσετε να προχωρήσετε στις παροτρύνσεις των Ευρωπαίων και του ΝΑΤΟ για κοινή φύλαξη συνόρων με την Τουρκία, με πρόσχημα το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα.
Ολοι αυτοί κάνουν πως δε βλέπουν πως η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας στο Αιγαίο, μιλά για γκρίζες ζώνες, παραβιάζει διαρκώς τα θαλάσσια και εναέρια σύνορα της Ελλάδας, προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι άλλες δυνάμεις του ευρωατλαντικού τόξου, έχουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτήν την εξέλιξη».
Τα τσιράκια του συστήματος βγάζουν "λάδι" το κεφάλαιο
Αναφερόμενος στη ναζιστική Χρυσή Αυγή και τη στάση της σημείωσε: «(...) τα διάφορα φασιστικά τσιράκια του συστήματος, αυτή η σαπίλα των καθοδηγητών εγκληματιών ναζιστών που βρίσκονται υπόδικοι, απόγονοι των συνεργατών του Χίτλερ που τον υπερασπίζονται, δε βγάζουν τσιμουδιά, κάθονται κότες, γίνονται Λαγοί, στο άκουσμα και μόνο της λέξης "ΖΗΜΕΝΣ", που χρηματοδοτούσε τον ιδεολογικό τους πατέρα, τον Χίτλερ, ή τσιρίζουν για "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε", θυμούνται διάφορα οικονομικά που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και άλλα τέτοια γνωστά.
Μόνο τους Ελληνες εργάτες θέλουν σκλάβους και τους πουλάνε σε δουλεμπορικά γραφεία. Μόνο Ελληνες εργαζόμενους, νέους αντιφασίστες και δύσμοιρους πρόσφυγες βρίσκουν να δολοφονούν, στέλνοντας τις εντολές τους. Αλλά, βέβαια, για τέτοιους τύπους ούτε το σάλιο δεν αξίζει κανένας να χρησιμοποιεί, παρεμπιπτόντως το είπα αυτό».
Θα μας βρείτε απέναντι
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμαινε ότι αιτία πολέμου για το λαό αποτελούν τα αντιλαϊκά μέτρα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στο Φορολογικό, οι κατασχέσεις, η ανεργία, η πάλη για δουλειά με δικαιώματα για όλο το λαό και τη νεολαία. Σημείωσε, επίσης, ότι αυτό το ζήτημα «παραπέμπει ευθέως στο τι ανάπτυξη προτείνει κάθε πολιτικό κόμμα. Ανάπτυξη για ποιόν. Για τον εργαζόμενο, τον επαγγελματία, τον καλλιεργητή της ελληνικής γης, τον αγρότη, τη νεολαία ή ανάπτυξη για το μεγάλο όμιλο, το κεφάλαιο, το μονοπώλιο, που σκοπό έχει μόνο το ξεζούμισμα των εργαζομένων, με μείωση μισθών, μεροκάματου, όποιων ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων ακόμα υπάρχουν».
Κλείνοντας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:
«Θα μας βρείτε, για όλα αυτά και άλλα πολλά και επείγοντα, απέναντι.
Ο ελληνικός λαός δεν έχει ακόμα δοκιμάσει την πραγματική δύναμή του.
Αυτό καλείται να κάνει τα επόμενα χρόνια.
Κι έτσι μόνο μπορεί να αλλάξει η κατάσταση ριζικά και να νιώσει και να είναι πραγματικά ευτυχισμένος».
Κάθε μέρα θα μας βρίσκετε στους δρόμους του αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου