Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

''Αυγή'': Αλλο ένα άρθρο καρμπόν με τις αστικές φυλλάδες και εμετικά ψέματα


Αλλο ένα άρθρο καρμπόν για το ΚΚΕ, με τα ίδια ψέματα, τις ίδιες λέξεις και τα ίδια σενάρια, δημοσιεύτηκε χτες, αυτή τη φορά στην «Αυγή». Αργησε λίγο η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικά με τις περισσότερες αστικές εφημερίδες που είχαν την περασμένη Κυριακή τα πανομοιότυπα άρθρα - φωτοτυπίες για το ΚΚΕ, παρόλο που άλλες φορές η «Αυγή» είναι η πρώτη που σέρνει το χορό των εμετικών άρθρων σε βάρος του ΚΚΕ.
Το σημερινό «ρεπορτάζ» της «Αυγής» είναι βγαλμένο από την ίδια κοιλιά που γέννησε και τα ρεπορτάζ του υπόλοιπου αστικού Τύπου. Γι' αυτό και περιέχει ακριβώς τα ίδια σενάρια για δήθεν καταμερισμούς στελεχών, εντελώς όμοιες ιστορίες φαντασίας για στελέχη που υποτίθεται ότι ελέγχουν το Κόμμα, απόλυτα ίδιους χαρακτηρισμούς μέχρι και ολόιδιες λέξεις με τις οποίες χαρακτηρίζεται το ένα ή το άλλο στέλεχος. Είναι πλέον φανερό ότι ένα «σκονάκι» κάνει το γύρο ορισμένων δημοσιογραφικών γραφείων... Η επεξεργασία του ψέματος, της σπίλωσης, της δυσφήμισης, είναι φαίνεται κοινή επεξεργασία κάποιων που υποτίθεται κάνουν «δημοσιογραφία».

Στο δικό της άρθρο, η «Αυγή» φανερώνει πόσο πολύ έχει πειράξει τις εφημερίδες των αστών και των οπορτουνιστών το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν αλλάζει την επαναστατική του στρατηγική και δε γίνεται άλλο ένα κόμμα του συστήματος. Η «Αυγή» φτάνει στο σημείο να μιλάει για «"εκ κατασκευής" ελεγμένο συνέδριο». Αφήνουμε στην άκρη την ανυπόστατη συκοφαντία της «Αυγής» περί «ελεγχόμενων» συνεδρίων, που αποτελεί ύβρη προς όλα τα μέλη του ΚΚΕ και επιπλέον είναι ένα μεγάλο ψέμα. Τα περί «κατασκευασμένων» συνεδρίων και «μαγειρεμάτων» η «Αυγή» πρέπει να τα αναζητήσει αλλού και όχι στο ΚΚΕ που οι διαδικασίες είναι κρυστάλλινες και οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά.
Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντας, προφανώς, εξ ιδίων τα αλλότρια και επιχειρώντας να χτυπήσει το ΚΚΕ με επιχειρήματα που ταιριάζουν στα άλλα κόμματα και όχι στο ΚΚΕ, φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί ότι «η ηγεσία δε διακινδύνευσε ούτε ένα λεπτό την εξουσία της, καθώς είχε προωθήσει, αρκετούς μήνες πριν το συνέδριο, σε "προβληματικές" οργανώσεις είτε μέλη της ΚΝΕ είτε μέλη προσκείμενα στην ίδια από άλλες οργανώσεις, αλλάζοντας τους συσχετισμούς».

Για να επιτελέσει τον αντιΚΚΕ ρόλο της η «Αυγή» πέφτει τόσο χαμηλά, ώστε να αναπαράγει ψεύδη και μπουρδολογίες. Εμείς μόνο θα θυμίσουμε ότι κατά την τετράμηνη προσυνεδριακή διαδικασία έγιναν συζητήσεις σε όλες τις Κομματικές Οργανώσεις Βάσης και σε χιλιάδες τόπους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές, όπου οι Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο συζητήθηκαν πλατιά. Να θυμίσουμε επίσης ότι για τις Θέσεις της ΚΕ και το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ ψήφισαν υπέρ το 96,8% των κομματικών μελών, κατά το 1,65% και λευκό το 1,55%. Για το νέο Καταστατικό ψήφισαν υπέρ το 97,3% των κομματικών μελών, κατά το 1,21% και λευκό το 1,49%. Παράλληλα, θετικά για τα προσυνεδριακά κείμενα εκφράστηκε στις Οργανώσεις της ΚΝΕ το 98,9% των μελών της και με κατά ή λευκό το 1,1%. Το, δε, Συνέδριο υιοθέτησε ομόφωνα το Πρόγραμμα, το Καταστατικό και την Πολιτική Απόφαση. Ολα αυτά τόσο η «Αυγή» όσο και άλλες αστικές εφημερίδες που γράφουν τα ίδια με την «Αυγή», τα γνωρίζουν, αλλά δεν τα λένε και όταν τα λένε τα παρουσιάζουν ως «συμφωνίες νεκροταφείου» και «κατάπνιξη της διαφορετικής γνώμης»...

Ο αστικός και οπορτουνιστικός Τύπος στήνει ένα μοτίβο για το ΚΚΕ και το αναπαράγει με συντονισμένο και πανομοιότυπο τρόπο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι φλομώνει στο ψέμα τους αναγνώστες: Μέσα από μια προπαγάνδα του τύπου «πες πες ψέματα κάτι θα μείνει». Από αυτόν τον ντορό δε θα μπορούσε να λείπει η «Αυγή». Ισως σήμερα, που ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, να φιλοδοξεί και η εφημερίδα του, η «Αυγή» να παίξει το ρόλο της «Αυριανής» της εποχής του Ανδρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου