Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ο καημός της ΓΣΕΒΕΕ


Περίλυπη η ΓΣΕΒΕΕ βγήκε να καταγγείλει την κυβέρνηση... λίγο για το ένα και λίγο για το άλλο! Δηλαδή, από τη μία για τις διαρροές που τη θέλουν να προωθεί τη διάταξη για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και από την άλλη για τις διαρροές που εμφανίζουν την «Ομάδα Δράσης» της Κομισιόν να έχει απορρίψει την πρόταση για «αναπτυξιακή τράπεζα» υπέρ των «μικρομεσαίων». Αυτή η τελευταία είναι μια κοινή πρωτοβουλία με την ΕΣΕΕ, ώστε να μπουν στο παιχνίδι της χρηματοδότησης των ΕΒΕ οι συνεταιριστικές τράπεζες, που σε αυτή τη φάση μόνο κατ' όνομα υπάρχουν ακόμη.

Και μπορεί η ΓΣΕΒΕΕ να υπενθυμίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΒΕ είναι εναντίον της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ξεμπερδεύοντας στα γρήγορα με το θέμα, αλλά εκεί που «δίνει ρέστα» είναι για το θέμα της «αναπτυξιακής» τράπεζας. Οπου επικαλείται μέχρι και τις αποφάσεις της... ΕΕ υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όταν η τρόικα το έχει θέσει ξεκάθαρα, ότι οι πολύ μικρές και οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν «βαρίδια» στο νέο οικονομικό μοντέλο που χτίζεται!

Ωστόσο, ο «καημός» της ΓΣΕΒΕΕ είναι μεγαλύτερος και αφορά αυτές τις ρημάδες τις διαρροές που δείχνουν ότι το υπουργείο Ανάπτυξης «εμμένει στην επιλεκτική προώθηση αιτημάτων θεσμικών και μη θεσμικών συνομιλητών του, εκπρόσωποι των οποίων έχουν αναλάβει εσχάτως ρόλους εμπειρογνωμόνων και εντεταλμένων συμβούλων».

Με απλά λόγια, η ΓΣΕΒΕΕ παραμένει συνεπής στο ρόλο του πυλώνα στήριξης της ασκούμενης πολιτικής, εμφανίζει την ΕΕ ως εγγυητή των δικαιωμάτων των μικρών επιχειρήσεων, την ενοχλεί που δεν την ενημερώνουν «επίσημα», αποσπά τα μέτρα ενάντια στους ΕΒΕ από τη συνολική πολιτική και τα μετατρέπει αυθαίρετα σε ικανοποίηση «ημετέρων». Και «στο διά ταύτα», δεν κουνάει «δαχτυλάκι» για να εμποδίσει έστω, κάτι, από όσα υφίστανται εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι.

Να τους χαίρονται αυτοί που τους ψηφίζουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου