Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ν.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ: "Η πάλη για το σήμερα με προοπτική το αύριο"


1. Στη Βουλή, αυτή την εβδομάδα συζητήθηκε πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Η πρόταση περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα που έχουν ως στόχο τη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες.

Να διευκρινίσουμε ότι η  πρόταση νόμου του ΚΚΕ κατατέθηκε στο αστικό κοινοβούλιο τον Απρίλη του 2012 και συζητήθηκε στις 2 Απρίλη 2013.

Είναι απολύτως σαφές ότι η πρόταση κατατέθηκε σε μια περίοδο που δεν υπήρχε Λαϊκή Εξουσία, Λαϊκή Οικονομία, σοσιαλιστική οικοδόμηση, δικτατορία του προλεταριάτου.

Αλλά σε εποχές οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που καλπάζει και καταστρέφει εργαζόμενους και λαϊκά νοικοκυριά... Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρόταση νόμου καταψηφίστηκε από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, ενώ Χρυσή Αυγή και υφυπουργός Ανάπτυξης, βρήκαν ευκαιρία για να δείξουν ότι αντικομμουνισμός και χτύπημα των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

2. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την προστασία των ανέργων, επίσης στο αστικό κοινοβούλιο για τους άνεργους που δημιούργησε η οικονομική καπιταλιστική κρίση και επίσης δεν υπήρχε Λαϊκή Εξουσία, Λαϊκή Οικονομία, σοσιαλιστική οικοδόμηση, δικτατορία του προλεταριάτου.

3. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων επίσης στο αστικό κοινοβούλιο με τους συγκεκριμένους συσχετισμούς, και επίσης δεν υπήρχε Λαϊκή Εξουσία, Λαϊκή Οικονομία, σοσιαλιστική οικοδόμηση, δικτατορία του προλεταριάτου.

Ίσως αναρωτηθεί κάποιος γιατί αυτές οι υπενθυμίσεις για την δράση του ΚΚΕ; Γιατί το τελευταίο διάστημα επανήλθε αυτό που πριν από τις εκλογές του 2012, το Κόμμα αντιμετώπιζε σαν βασικό στοιχείο της προπαγάνδας του αντίπαλου. Οτι, δηλαδή, το ΚΚΕ τα παραπέμπει όλα στη Λαϊκή Εξουσία.

Οι κομουνιστές της Καρδίτσας, οι κομουνιστές της Ελλάδας θυμίζουν και ρωτούν  όλους τους καλοθελητές:
•    Μήπως όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε Λαϊκή Εξουσία στην Ελλάδα, όταν δυνάμεις του ΚΚΕ και στην Καρδίτσα, με συνεχείς κινητοποιήσεις πάλευαν για τα Χαράτσια, την αύξηση στους μισθούς, στις συντάξεις, για δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Φάρμακο;
•    Μήπως κάποιος θεσμός της δικτατορίας του προλεταριάτου αποφάσιζε πως πρέπει να ανοίξουν τα διόδια οι κομμουνιστές της Καρδίτσας στη Νίκαια, στο Μακρυχώρι και όπου αλλού υπήρχαν διόδια στην Θεσσαλία;
•    Μήπως ήταν απόφαση κάποιου Σοβιέτ οι δράσεις αλληλεγγύης που συμμετέχουν και οι κομουνιστές στην Καρδίτσα όπως και άλλοι αγωνιστές;
•    Μήπως με την κάλυψη της Λαϊκής Εξουσίας οι Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές της πόλης, συγκέντρωσαν  χαρατσόχαρτα της ΔΕΗ και τα επέστρεψαν στη ΔΕΗ ΑΕ και την κυβέρνηση;
θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πάρα πολλές δράσεις καθημερινής πάλης που η ΝΕ  Καρδίτσας του ΚΚΕ, τα μέλη και τα στελέχη της, οι φίλοι και οι οπαδοί αλλά πολλές φορές και αγωνιστές που δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, υλοποίησαν.

Τελικά ο καθένας μπορεί να φτιάχνει όποια πραγματικότητα τον βολεύει για στηρίξει την άποψή του. Δικαίωμά του! Όμως, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Θα το πούμε για μια ακόμα φορά:
-Ο ρόλος του ΚΚΕ, των κομμουνιστών, δεν είναι απλά  και μόνο η διατύπωση αιτημάτων, η οργάνωση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
-Ο ρόλος του ΚΚΕ, των κομμουνιστών, δεν είναι να παραμυθιάζει το λαό ότι με τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση την ώρα που το κεφάλαιο έχει στα χέρια του την οικονομική εξουσία και μέσα στη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα ανοίξει ο δρόμος για να λυθούν τα προβλήματά του, όπως απέδειξε η εμπειρία της Κύπρου.
Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης των εργατικών των λαϊκών αγώνων για όλα τα λαϊκά προβλήματα, επιδιώκοντας αυτοί οι αγώνες να έχουν κατεύθυνση κόντρα στα μονοπώλια, στο κεφάλαιο.

Σ' αυτήν τη ρότα επιδιώκει την ενότητα των εργατών, τη λαϊκή συμμαχία, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για το σοσιαλισμό. Που θα λύσει μια και καλή τα λαϊκά προβλήματα, θα θέσει στα περιθώριο τα παράσιτα, τους καπιταλιστές. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει ο λαός να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει.

ΝΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου