Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Διεκδικούμε λύσεις για την κάλυψη λαϊκών αναγκών

Με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Χαϊδαρίου βρεθήκαμε μπροστά σε πολλαπλά προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, προκειμένου να βάλουμε τις βάσεις για να λειτουργήσει ο Δήμος.
Υπήρχε ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων του Δήμου μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ (παιδικοί σταθμοί - πολιτισμός - κολυμβητήριο), απαξίωση και αποδιοργάνωση άλλων (καθαριότητα - πράσινο - αυτεπιστασία), με σκοπό να περάσουν και αυτοί οι τομείς σε ιδιώτες. Στο σύνολο των υπηρεσιών υπήρχε μεγάλη έλλειψη προσωπικού, μηχανολογικού εξοπλισμού, κακοδιαχείριση, μια διαλυτική κατάσταση που ξεπερνάει ακόμα και τα όρια μιας αστικής διαχείρισης. Προβλήματα χρόνιζαν χωρίς να υπάρχει κανένας προγραμματισμός για την επίλυσή τους (αντιπλημμυρική προστασία, συγκοινωνίες, παιδικές χαρές κλειστές, προβλήματα σε σχολικά κτίρια, ελλιπής προστασία της θάλασσας του Σκαραμαγκά και των ορεινών όγκων, απαιτήσεις καταπατητών, έλλειψη συντήρησης υποδομών, πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι σε εγκατάλειψη κλπ.).
Ο Δήμος Χαϊδαρίου ήταν ένας από τους πιλοτικούς Δήμους εφαρμογής των σχεδίων της αστικής τάξης για την Τοπική Διοίκηση με όλα τα χαρακτηριστικά αυτής της πολιτικής. Τα αποτελέσματά της τα πλήρωναν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι. Το Χαϊδάρι ήταν από τους πιο ακριβούς Δήμους στην επιβολή δημοτικών τελών, οι γονείς πλήρωναν υπέρογκα τροφεία (από 75 έως 250 ευρώ) στους παιδικούς σταθμούς, υπήρχαν ακριβά δίδακτρα σε ό,τι είχε απομείνει στον πολιτισμό. Γενικεύτηκαν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας αλλά και η απλήρωτη εργασία των εργαζομένων στο Δήμο, που είχαν να αντιμετωπίσουν και τον αυταρχισμό της Διοίκησης.
Εμείς, ως νέα Δημοτική Αρχή, από τις πρώτες μέρες πήραμε αποφάσεις που δίνουν το στίγμα μιας άλλης πολιτικής, που θα συγκρούεται με τις επιλογές της Περιφέρειας, της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Που θα στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων και θα διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων.
Πριν από λίγες μέρες, συναντηθήκαμε με τον υπουργό Υγείας και του θέσαμε τα προβλήματα της Υγείας (κλείσιμο Νοσοκομείου «Αγ. Βαρβάρας», έλλειψης προσωπικού στο «ΑΤΤΙΚΟ» και ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, κίνδυνος για κλείσιμο ΨΝΑ ΔΑΦΝΙΟΥ και ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ, υποστελέχωση ΕΟΠΠΥ κλπ.). Η απάντηση του υπουργού ήταν ότι θα μας απαντήσει σε ένα μήνα (!!!!), σε αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις περί αναγκαιότητας ενίσχυσης του συστήματος Υγείας στη Δυτική Αθήνα.
Θα στηριχτούμε στο λαό της περιοχής, θα ενεργοποιήσουμε λαϊκές δυνάμεις για να διεκδικήσουμε τις λύσεις που είναι αναγκαίες. Γνωρίζουμε καλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούμε να κινηθούμε, δεν έχουμε αυταπάτες ότι μπορούν να γίνουν θαύματα, όμως θέλουμε να μπολιάσουμε με την πολιτική μας και να διαμορφώσουμε συνειδήσεις αντίστασης, διεκδίκησης και αγώνα.
Μιχάλης Σελέκος
Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου